• 11
    hep ducati'yi tuttugum yaris dali. formula 1'de ferrari sevigisinin de renklerden dolayi etkisi olabilir, bilemiyorum.

    motogp yarislari sirasinda yarisan motosikletciler core kaslarinin tamamen kan ile doldugunu hissederler. kalp atislari normal bir kalp atisinin iki katina cikar. 200 bpm ustune kadar ciktigi goruluyor bu hiz. bu aslinda sizi oldurecek kadar hizla kosunca ulasilan bir rakam.

    bir yaris esnasinda her motogp surucusu 2 kg'ya kadar vucut sivisi kaybeder. sicakliktan dolayi yasanan bu durum gayet ciddi bir akil tutulmasina da yol acabilir. bu yuzden, helmetlerin icerisine ozel ventilasyon sistemleri yerlestirilir. helmet ve surucu kiyafeti entegre bir sekilde gerekirse icecek de saglayabilir.

    kisaca, en az formula 1 kadar tehlikeli ve zorlayici bir spordur.
  • 5
    arjantin 2017 yarışında nerdeyse düşmeyen kalmamıştır. birincilikte aşırı rahat giden marquez antremanda düştüğü aynı yerde düştü. pedrosa , lorenzo, dovisiozo, marquez arkada birkaç tane oğlan daha düştü. honda ve ducati fabrika takımları 0 çekmiş oldu. vinales 2 birincilikle 50 puanda , arkasında 36 puanla rossi takip etmekte.

    motogp hakettiği ilgiyi malesef göremiyor ülkemizde ve dünyada. turbo 6 silindir elektrik süpürgesi arabalarla formula 1 in tadı iyice kaçmışken , motogp izlemek inanılmaz keyifli. pilotlar sürekli birbirini geçiyor , çok acayip kazalar oluyor ve daha birçok ilgi çekici detay var. sadece valentino rossiyi içinde barındırması bile takip etmek için yeterli. umarım sözlüktede sempatizanları artar ve doyasıya motogp tartışırız , izleriz.
  • 10
    2020 sezonu şu ana kadar izlediğim bütün motor sporları içerisinde (f1 dahil) en keyifli, en heyecanlı, en rekabet ve mücadele dolu sezonu olmakta. her yarış ayrı bir heyecan, ayrı bir olay oluyor. özellikle altı çizilmesi gereken bir nokta da yarışları anlatan izge can günal'ın seyir zevkine daha da katkıda bulunan anlatımı.

    edit: şu ana kadar yapılan 9 yarışı 7 farklı isim kazandı, 15 farklı isim podyuma çıktı. daha ne olsun?
  • 1
    ducati, yamaha, honda gibi dünyanın önde gelen motorsiklet üreticilerini, çeşitli ülkelerde 17 grand prix'de bir araya getiren dünyanın 1 numaralı motorsiklet şampiyonası. bu şampiyonada üretilen motorlar, kamuya ya da karayollarında binek aracı olarak hiçbir şekilde satışa sunulmaz. başlı başına ayrı araçlardır diyebiliriz.

    (motogp'den farklı olarak superbike * kategorisi yollarda gördüğümüz o 990cc'lik canavarlara en yakın olanıdır.)

    1949 yılından itibaren bu yana yarış organizasyonları düzenlenmektedir. 2002'den beri 4 aşamalı motorlar kullanıldığından beri daha zevkli ve hızlı hale gelmiş, 2007'de 990cc'lik motor hacmi, 800cc'ye düşürülmüştür. motor hacmi'nin düşürülmesi aynı zamanda ağırlığın düşmesi, kolay kontrol ve virajlara daha yüksek hızla girilebilmesi demek aynı zamanda.

    motogp üç kategoriye ayrılıyor.
    1-motogp(en popüleridir aynı zamanda ve minimum 18 yaşında olmak gerekir katılım için)
    2-250cc (çift silindirli motor kullanımı ve yarışmak için en az 16 yaşında olma şartı)
    3-125cc (tek silindirli motor ve serbest yarışçıların motogp'ye adım attıkları ve kendilerini kanıtlamaya çalıştıkları kategori)

    birçok üretici kendi aralarında takıma ayrılır. motorsiklet ismi yazılırken; üreticinin ismi, sponsor ismi ve/veya takım ismi yazılır. *
    teknoloji ürünü gövdeler olduğu kadar yarışlara tekerler de damga vurabiliyor. yumuşak ve yola tutunma kolaylığı sağlayan lastikler, hızlı tur zamanları ve yüksek hız için iyi iken, kolay aşındığı için zaman zaman daha dayanıklı ağır lastiklere yerini bırakabiliyor.

    motogp.com resmi sitesi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın