2009'dan beri galatasaray sözlüğe yazıyorum. (ilk hesabın mail adresi ve şifresini kaybetmiştim.) toplasanız 2-3 kullanıcının rumuz başlığına girdi ekledim. birisi fenerli olduğunu fark ettiğim bir trollü ifşa etmek içindi ki, tespitimde haklı çekmıştım; sözlükten üyeliği silinmişti. diğeri veya diğerleri geçmiş olsun mesajı içindi.
yanlış hatırlamıyorsam ilk defa veya en fazla ikinci kez bir yazarı bir yazısı için takdir etmek istiyorum. zira muhteşem özet bir konuya değinmiş ve çok yerinde, çok zekice ve isabetli kelimeler seçerek yazmış. zamanım olduğunda kendisnin diğer yazılarını da okumak istiyorum. çünkü öylesine vasat, hatta vasatın da çok altında zihinlere alıştırıldık ki, bu durum hasebiyle delice paralar harcayıp rfs gibi ismini daha önce bilmediğimiz, savaştaki kiev'in daha önce gol bile atamayan takımlarına puan vermekten, kaybetmekten, elenmekten bir türlü kurtulamıyoruz; kurtulacak, yol alacak en küçük bir bilişsel kırıntıya sahip zihinleri de kulüp içine sokamıyoruz.
sevgili morgoth rumuzlu yazar takımdaşımın bu girdiye konu olan girdisini alıntılayıp yazımı burada sonlandırıyorum:
---
alıntı ---
ülke sınırlarının dışına çıktığı gibi 250'bin euro maaşlı oyunculardan kurulu takımlara rezil kepaze olunca, bu 10 milyon maaşlı futbolculara karşı olan istek de doğru orantılı bir şekilde artıyor.
nasıl oynayacağından, takıma katabileceklerinden bağımsız şekilde 33 yaşına girmiş, düşüşe geçmiş bir futbolcuyu bonservis ödeyerek galatasaray'a transfer ettirmek, bunun yanında 8-10 milyonluk maaşların altına girmek vizyonsuzluğun da ötesinde, ağır cehalet içeren bir durum.
konuşulan bedellere, tarihimizin en pahalı transferi olan sara'dan bir tane daha katabilirdik fakat; oyuncu yetiştirelim, scout transferi yapalım, porto/benfica olalım dedikçe, tarla satarak juventus'muş gibi davranmaktan öteye geçemiyorlar..
yaptıkları bir transferden olsun kurtulmak için maaşının yarısını ödeyerek çıkmayı becerememişken şu hazırdan yemeye olan merakları, geri dönüşüme dair zerre kuşku duyamıyor oluşları artık korkunç geliyor bana.
10 milyon ödeyip de katkı verebilecek birini bulabilmek harikulade bir iş. hayvani maaş ve katkı, nasıl olur!?
taraftar hemen şakşakçılığını yapmalı o yüzden. kutlamaya milan fanları da katılabilir, zira epey mutlular.
(bkz:
#4134853)
---
alıntı ---