resim
Miguel Ângelo da Silva Rocha
Takım:-
Mevki:Merkez orta saha
Yaş:29
Boy:1.85
Uyruk:Portekiz
  • 2
    sene sonu sözleşmesi bitecek taş gibi orta saha. yabancı basında çıkan bir haberde ilgilendiğimiz iddia edilmiş.

    galatasaray’ın seneye şampiyon olmak için orta sahada kullandığı üçlüyü yabancı yapması şart. burayı da geçtim, galatasaray’ın önümüzdeki 3-4 seneyi kotaracak bir merkez liderine ihtiyacı var. xeka, lille’in şampiyon kadrosunun temel taşlarından biriydi. galatasaray’ın yaz aylarında xeka’dan daha kaliteli bir ismi getirmesi mümkün değil.

    biraz sınırı zorlayıp yıllık 2 milyon euroyu bulacak 4 senelik bir kontratla, kendisini tanıyan luis campos’un da hatır gönülüyle bu işin olma ihtimalini yüksek görüyorum. skandal isimlere yönelmektense 27 yaşında futbolun en olgun döneminde xeka’yı getirmek on kat daha akılcı olur. orta sahada mümkünse kumar oynamayalım. 33’lük josef’in padişah gibi takıldığı ligde xeka’nın tutmama ihtimali sıfır.

    edit: imla.
  • 3
    luis campos'un free agent olarak bize önerdiği twitter'da pek çok yerde iddia edilen playmaker orta saha.

    https://twitter.com/...K6SCbkQXBbpMbROkvHXg

    hatta kendisine ek bir başka portekizli ile daha görüştümüz iddia edilmiş ancak isim zikredilmemiş. florentino olduğunu söyleyenlerde mevcut.

    https://twitter.com/...K6SCbkQXBbpMbROkvHXg

    bu gala score ilginç forvet içinde kasper dolberg ile görüşülüyor demişler.

    bu kadar portekizli adı çıkınca insan kuşkulanmıyor değil: jardim bitti demediniz mi lan?*
  • 5
    geçen yıl lille'i izlediğimde kendisine bakıp bakıp "bize de böyle bir adam lâzım!" diye defalarca iç geçirmiştim. sertliği teknikle birleştirebilen nadir futbolculardan. yıllardır sorun çektiğimiz top çalma özellikli futbolcu eksiğini giderebileceği gibi atacağı ara paslarla orta sahamızdaki kreatiflik sorununu da azaltabilir. bonservisini alabilirsek bir taşta iki kuş vurmuş oluruz. gelmesini çok isterim.
  • 9
    sözleşmesi biten futbolcu. babel ve feghouli'den çıktığımız dönemde kendisine verilebilecek 1.5-2 milyon euroluk imza parası çok önemli değil. aynı miktarda senelik maaş ile kimseye kaptırmamalıyız.

    burak elmas, eşref hamamcıoğlu ve metin öztürk ile temasa geçip bu tip transferler için ortak akıl yürütmeli.

    çoğu kişi hatırlamaz ama elmander'i burak elmas gibi görevden alınan adnan polat transfer etmişti.
  • 10
    şu an zamanı değil ama kesinlikle galatasaray'a gerekmeyen bir transfer olduğunu düşünüyorum.

    sadece portekizli olduğu için tekniktir, ileri pas yapar kanısı var oyuncu hakkında. fakat oyuncunun profiline baktığımızda topa dokunmayan ve topu ileri geçiremeyen, sadece yüksek tempoda pres yapabilen bir oyuncu görüyoruz. benim xeka'da gördüğüm şey berkan'ın düzenli olarak pas hatası yapmayanı. fbref oyuncu profiline baktığımda abdoulaye doucoure, juraj kucka, vitaly janelt gibi isimler görüyorum. her ne kadar oyuncu kuşkusuz galatasaray'a yakışacak kalitede olsa da bence galatasaray için son derece lüks bir transfer olur.

    galatasaray'ın şu anki temel problemi şu: herkes görünmeyen işleri yapıyor. görünen işleri yapan varsa da biz göremiyoruz. xeka da görünmeyen işleri yapmak için 1.5-2 milyon euro alacak bir başka futbolcu. kendisine harcanacak paranın topu ileri geçirebilecek, yaratıcı bir orta sahaya harcanmasının elzem olduğu düşüncesindeyim.

    (bkz: 2022-2023 sezonu yaz transfer dönemi)

    not: kendisinin çok benzeri bir performans gösteren bir oyuncu olarak öne çıkan salih özcan yakın zamanda türk milli takımını seçti, ve opportunity cost olarak xeka'dan çok daha değerli bir transfer olur galatasaray için.
  • 12
    mevcut orta sahamıza uygun orta saha mı bilmiyorum ama kurmak istediğimiz orta sahaya uygun olduğunu düşündüğüm oyuncu. 2022-2023 yaz transfer döneminde mohamed, cicaldau, luyindama ve nelsson satışı bekliyorum açıkçası. burada 35 milyon € çıkarabilirsek bir forvet, üç orta saha ve bir stoper alıp sezonu kapatırız.

    oyuncuya gelirsek, 2021-2022 sezonunda lille osc takımı ile 23 maçta 1620 dk süre almış. 3 gol atmış ve asist yapmamış. zaten kariyeri boyunca golcü ve ya asistçi bir oyuncu olmamış. 186 boyunda ve bu sezon lille'den net 790 bin € maaş almış. biz iki katını yani 1.6 milyon € versek bile bütçemizin içinde kalabileceğimizi düşünüyorum.

    90 dk başına 11 ikili mücadeleye girmiş 5'ini kazanmış 6'sını kaybetmiş, 46% başarı. 90 dk başına 2.61 tackle girişimi 57.4% başarı, 2,56 kafa topu denemesi 47.8% başarı. 90 dk başına 46.6 pas denemesinde 81.2% pas isabeti sağlamış. maç başı 0.2 adam geçme başarısı var. genel olarak pas ile bağlantı kuran bir oyuncu olarak göze çarpıyor.

    mohamed elneny ile birlikte geleceği söyleniyor. ikisi birbirlerini tamamlamaktan ziyade aynı tür oyuncu olduğunu düşünüyorum. elneny geçen sene bile pahalıyken, bu sene işin içine imza parası girmişken üstelik, maliyetini nasıl karşılayacağımızı bilmiyorum. tabi ki elneny, xeka'nın yaptığı işleri daha kaliteli yapabilecek bir isim. her gün daha da daralan türkiye ekonomisi ve dibi görmüş türk futbol gelirlerini düşününce ucuza gitmemiz gerektiği görülüyor bence. yüksek bonservis düşük maaş planından devam edilmeli.

    xeka'nın bir avantajı ise üçlü orta sahalar kadar iki orta sahalı dizilimlere de alıştın. yani 442 ve ya 343 gibi dizilişlerde yerini karıştırmaz.

    üç orta sahamızdan biri xeka olacak ise diğeri lemina tarzı bir oyuncu diğeri ise emre akbaba olacaktır. bu demek oluyor ki yanına dribbling özellikli ve tackle yapan bir orta saha ve önüne enganche yani forvet özellikli tipi bir oyuncu ile tamamlamamız lazım.
  • 13
    basına ilgilendiğimiz yazan, luis campos'un öneri transferi. cska moskova ile anlaşıp daha sonrasında rusya-ukrayna savaşı sebebiyle vazgeçmişti. 2022-23 transfer sezonunda yüksek ihtimalle orta sahamız yetersiz olduğu için kendisine yöneleceğiz. xeka'yı tanıyalım:

    • 13 yaşından beri portekiz altyapısında ** forma giyip 17 yaşında valencia scout ekibinin radarına giriyor akabinde valencia'nın altyapısına transferi gerçekleşiyor.

    valencia altyapısında istenileni veremedikten sonra tekrar portekiz'e dönüyor.

    portekiz'e döndükten 1 yıl sonra, 19 yaşındayken braga'nın alt takımına transferi gerçekleşiyor,

    braga'nın alt takımındayken portekiz 2.ligi'nde çıkmış olduğu 17 maçta ilk golünü benfica'nın alt takımına karşı uzaktan çektiği şut ile gerçekleştiriyor. atmış olduğu gol: https://youtu.be/J6UZbh6RNYw

    braga'nın alt takımı ile sözleşme yenilemeyen xeka, kariyerinde ilk kez 1.ligde mücadele etmek için sporting covilha'e iki yıllığına imza atıyor.

    • gitmiş olduğu takımda toplam 7 maç forma şansı bulup hiç skora katkı sağlayamadı.

    jose peseiro'in isteği üzerine tekrar 22 yaşında tekrar braga'ya gelen xeka, 1 yıl kendini kanıtlamak üzere portekiz 2. ligi'nde mücadele ediyor, 11 maçta 1 gol (penaltı) atıyor fakat sahaya olumlu etkisi çok fazla.

    jorge simao'nun teknik direktör olmasıyla birlikte artık braga'nın as takımıyla antrenman yapıyor, maçlara çıkıyor. 18 maçta 1 asist ile sezonu kapatıyor. detaylı performansı: https://youtu.be/MgsKZa2LNvk

    • 2016-17 ara transfer sezonunda, 23 yaşında losc lille'e kiralık olarak transfer oluyor. 5 milyon euro'luk satın alma opsiyonu mevcut.

    losc lille'de kiralık performansı harika gidiyor, 15 maçta 1 gol 2 asist yapıyor. atmış olduğu 1 gol montpellier'e karşı oynadıkları ve 3-0 yendikleri karşılaşmada çok şık bir kafa golü. golü izlemek için: https://youtu.be/utRP5UYRypk

    • sezon sonu xeka'da ışık gören losc lille ekibi 5 milyon euro'luk satın alma opsiyonunu kullanıyor ve xeka'nın gelişimi için dijon kulübüne kiralık gönderiyor.

    • 2017-18 sezonunda kiralık olarak gönderilen xeka, dijon takımında 17 maçta 2 gol, 3 asist ile oynadı.
    toulouse fc takımına karşı atmış olduğu gol: https://youtu.be/6DFLn0Fs6cA
    olimpik lyon takımına karşı atmış olduğu gol: https://youtu.be/vkYabxrmJXw

    xeka, dijon kulübünde göstermiş olduğu güzel performans sonrası losc lille as takımında yerini ayırıyor.

    • 2018-19 sezonundan beri losc lille'de forma giyen xeka, toplam 16 avrupa kupası (şampiyonlar ligi - avrupa ligi) maçlarında 0 gol katkısı ile oynadı. 13 kupa maçında 2 gol 1 asist ile oynadı. 100 ligeu 1 maçında 6 gol, 4 asist ile oynadı.

    losc lille kariyerinde göstermiş olduğu performans videoları : https://youtu.be/xHI8GU3jLmI https://youtu.be/GbYz0wmh_7Y

    gerçek bir 8 numara. skora katkısı az fakat atmış olduğu kilit paslar ile rakibin gardını kolayca düşürebiliyor ve fiziğini çok etkili kullanıyor. düzgün bir anlaşma ile galatasaray'da görmek isterim, hayırlısı olsun.
  • 15
    ceza sahasına yapacağı koşularla türkiye süper liginde 10 gole rahatlıkla ulaşabilecek bir futbolcudur. miguel crespo’nun şov yaptığı lige 2-3 gömlek fazla gelir.
    diğer taraftan kendisinin menajeri kışın imza parasız 1.7 milyon euro istiyordu.
    ismi bizimle anılmaya başladıktan sonra imza parası konuşulmaya başlandı:)
    daha önce de yazmıştım, patrick van aanholt şartlarıyla geliyorsa kendisine itiraz etmem.
    3 yıl kontrat ve 1.8 milyon euro.
    rusya harici bu paraları ancak premier ligden alabilir ama oradan da pek isteyeni olduğunu düşünmüyorum.
  • 17
    kendisine ödenecek tutar feghouli'nin aldığının aşağı yukarı yarısı kadar olacak olan oyuncu. feghouli'den aldığımız verim ortada. xeka daha 27 yaşında. feghouli'den hem daha genç hem yapı itibariyle verim alma ihtimalimiz çok yüksek.

    xeka alsın bizi uçursun demiyor kimse. ama orta sahayı toparlayacağı acik.6 numara, yunus ve emre akbaba takviyeleriyle xeka'dan maksimum verim alacağımızı düşünüyorum. fransa liginde 1 sene önce şampiyon olmuş takımın as orta sahasını alıyoruz, berkan parasına oynayacak değil.
  • 19
    yine birilerini alıyoruz ve alırsak lige birkaç gömlek fazla geliyor. bitmedi bu cahil taraftarın gelirse lige fazla gelir, ligi donunda sallar fantezileri.
    teknik direktörü belli olmayan bir kulüp olarak, başkanı gidici olan bir kulüp olarak, transferleri neye göre yapıyoruz acaba?
    yeni başkanın çalışmayacağı sportif direktöre göre mi?

    bu kulübün önceliği bir an önce başkan ve teknik direktör bulmaktır. temmuzda getirdiğiniz teknik direktör aldığınız bu adamları ben almadım, benim takımım değil, o yüzden başarısızım derse ne yapacaksınız?

    campos dayı gitmeden fransa yöresinden bize birkaç transfer kitleyip, son komisyonlarını alıp gidecek bu belli oldu.
  • 21
    https://twitter.com/...n9JxD9X5nBg&s=19

    fanatik'e gore yillik 2 milyon euro karsiliginda anlasmak uzere oldugumuz oyuncu. oyuncuyu tanimiyorum ama orta sahaya en az 2 tane kaliteli takviyeye ihtiyacimiz var. bu isimlere yuksek maas vermemizde bir sorun yok. ayrica 2 milyon euro bonservisi elinde olan bir futbolcu icin yuksek bir ucret degil. orta sahaya ciddi takviyeler yapmazsak bu sezon oldugu gibi onumuzdeki sezon da aci cekeriz.
  • 22
    oyuncu hakkında bilgim yok ama okuduğum kadarıyla kendisi teknik açıdan oldukça zayıf, sertlik ile öne çıkan bir isimmiş.
    herkesin kendine göre bir galatasaray hayali var ve benim hayalimdeki galatasaray ekonomik düşünen bir galatasaray, hatta ekonomik transferler yapmak için bonservis ödemekten de kaçmayan bir galatasaray. (nasıl yani diyorsanız bu konu hakkındaki düşüncemi şu yazımdan görebilirsiniz: (bkz: #3376238))
    ekonomik düşünce ile yola çıktığım galatasaray'da 2 yıl için 4 milyon harcayacağımız bir oyuncunun en azından oyunun iki yönünde de iyi iş çıkarması gerekir diye düşünüyorum. oyuncudan seri'nin fenerbahçe maçında onyekuru'ya attığı pasları beklemesem de oyunun yönünü gerektiğinde düzgünce değiştirebilmesini, boş alan bulduğunda ileriye doğru top sürerek rahatça çıkabilmesini beklerim. bu sebeple oyuncunun transferine olumlu bakamıyorum.
    scout departmanına daha da değer versek, o departmanı daha da güçlendirsek bize yapacağı ekonomik dönüş inanılmaz olurdu ama onun yerine o paranın transferlere harcanması daha doğru geliyor. nasıl olsa transfer dönemi bittikten sonraki 2 gün boyunca taraftarın seni alkışlaması her şeyden önemli. sezon sonu yapılacak protestoları boş verin zaten, kimin umrunda?
  • 23
    kendisine 2 milyon euro vermek maalesef ancak burak elmas veya dursun özbek gibi süper zekaların yapacağı bir iştir. xeka her ne kadar iyi bir oyuncu ve bize katkı sağlayacak olsada, 2 milyon euro verecek olsam kendisine vermem.

    fransa'da taş catlasa 1 milyon euro net oynayan adama, kulubü kal demiyor, lig içinden başka talip yok ayrıca xeka maalesef tek yönlü bir oyuncudur. ofansif yönü çok güçlü olmadığı gibi, gereksiz sert oyunu ile türkiye liginde çok kart göreceğini düşünüyorum.

    tekrar etmekte fayda var galatasaray'a gelirse katkı sağlar,bizim zaten orta sahamız bomboş. ancak bana söyleyin erick pulgar'dan ne farkı var?. ekstrası nedir? 30 maç yüksek tempolu mu? oynuyor. kendisini bir çok izledim, evet iyi oyuncu ama hep aklımda soru işareti bıraktı.

    çok fazla bütçemiz ve paramız yok, daha akıllı ve net hamle oyuncularına yönelmek lazım. bu transfer dönemi garanti oyuncu transferleri olmalı. bunu alırsak,şunu alırsak gelecek filan değil..

    galatasaray'ın orta saha eksikliği dinamiklik,topu tutmak ve ofansif katkıdır. bu eksikliklerden belki birine fayda sağlayabileceğini düşünüyorum. onun için kendisine verilebilecek 2 milyon euro senelik maaşı çok buluyorum. gel şunu 1.4-1.6 milyon euro arası el sıkışalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın