• 1
    bu adamin basliginin acilmamis olduguna inanamiyorum. moto gp'yi 7 kez ust uste kazanan giacomo agostini'den sonra valentino rossi ile beraber 5 kez ust uste kazanan tek moto gp yariscisi, avustralya efsanesi.

    carlos sainz'i anmisken mick doohan'i anmadan olmazdi, diger bir cocukluk kahramani. 90'larin basinda kendisine denk tek surucu wayne rainey'ydi bu nedenle 91-92 senesi benim icin kazalar olana kadar harika sonra ise kabus gibiydi. 92'de once doohan kaza yapip sag bacagini sakatladi hatta ampute edilebilirdi bacagi. onde goturdugu sampiyonada kacirdigi yarislar sonucu sampiyonlugu wayne rainey kazandi ve bu ust uste 3. sampiyonlugu oldu.
    93 yarislarinda ise doohan sag bacagini kullanamadigi icin duzgun yaris cikartamiyordu bu nedenle honda takimi sol eliyle kontrol edebilecegi bir fren sistemi gelistirdi. ne yazikki 93 senesinde italya yarisinda wayne rainey kaza yapip boynunu kirdi ve belden asagisi felc oldu. wayne rainey asiri yarismaci biri oldugu icin belden asagisi felcli oldugu halde frank williams'a ozel bir arac yaptirip kart yarislarina katilmaya devam etti ileriki yillarda. 93 senesini ise kendi gibi amerikali ezeli rakibi kevin schwartz kazandi. sene sonunda schwartz'da artik yarisamayacagini, rainey'e olan seyin olum korkusu getirdigini soyleyip yarislari birakti.
    94'e ozel motoruyla giren michael doohan 5 sene ust uste gelecek sampiyonluk serisine basladi. belki wayne rainey o kazayi yapmasa moto gp tarihinin en iyi cekismesine sahne olacakti 90'li yillar. cunku doohan'in teknigine denk gelebilecek baska hicbir motorcu yoktu. sadece bir kac sene suren schumacher- hakinen cekismesiyle karsilastirmayin bile. tam 10 sene surmesi gereken denk guclerin cekismesiydi bu.
    michael doohan sakatliktan dondugu 94'ten sakatlik yasadigi 99 yilina kadar her seyi kazandi. 99'da bacagini tekrar paramparca ettiginde ise artik yarisabilecek fiziksel yeterlilige sahip olmadigi icin yarislari birakmak zorunda kaldi. onun boslugunu ise honda valentino rossi'yi takima katarak kapatti. rossi de ilk sampiyonlugunu honda ile kazandi.

    wayne rainey'nin kazasindan sonra daha az izlemeye basladim 500cc'yi. rossi'nin yillari basladiginda(moto gp kuruldugunda) coktan izlemeyi birakmistim. bir iki yarisi izlemeye basladigim 2011 yilinda ise simoncelli'nin kazasina tanik olunca izlemeyi tekrar biraktim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın