resim
Michael Antony Appleton
Görev:Teknik Direktör
Takım:Lincoln City
Yaş:48
Uyruk:İngiltere
  • 1
    1975 doğumlu eski ingiliz futbolcu. mnachester united altyapısında yetiştikten sonra çeşitli takımlarda "pişmesi" için gönderildikten sonra 2001-2002 sezonunda west bromwich albion forması altında yaşadığı sakatlık sonrası üst üste geçirdiği ameliyatlara rağmen sahalara dönememiş, futbola veda etmek zorunda kalmıştır.
    bu zorunlu emeklilik sonrası geçirdiği ameliyatlar sırasında kendisine yanlış müdahale yapıldığı sebebiyle operasyonları gerçekleştiren doktora dava açmış; sakatlanmadan önce iyi bir futbol geleceğine sahip olduğunu kanıtlamak için sir alex ferguson ve united'dan takım arkadaşları gary neville ve ryan giggs'i de duruşmalara "tanık" olarak çıkarmıştı.
    nitekim operasyonları gerçekleştiren medhat mohammed el safty michael'in ameliyatlarında yanlış yaptığını kabul etmiş ve mahkemece tazminat ödemeye mahkum edilmişti. bilirkişilerin incelemeleri ve "tanık"ların ifadeleri sonucu 2009 yılına kadar futbol oynayabileceği ve yıllık kazancının 500000 pound'a çıkabileceği göz önüne alınarak ödenecek tazminat tutarı 1500000 sterlin olarak belirlenmişti.
App Store'dan indirin Google Play'den alın