resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 18151
    bir efsane olarak bırakması, bırakılması gereken futbolcu. yeterince duygusallık yaşadık. salaklık yaşamanın anlamı yok. sakatlanıp bir sene oynamadığı takıma dönerken bile heyecanlı, fit, istekli dönmedi. sezon başında tüm yorumcular “ooo osimhen var o yoksa icardi var” diye başladı her yoruma. o gün ben dahil bir çoğumuz aslında icardi’nin hiç olmayacağını biliyorduk. nitekim gerçek manada katkıyı çok çok az maçta çok sınırlı verebildi. gerisi sahada gezinme ve şov golleri.

    hikaye bitti beyler bayanlar. güzel hatırlanması için bitmesi gerekiyor. ne para ne yabancı kontenjanını icardi’ye harcamamalıyız. galatasaray’ın şu an tek forveti osimhen. senede 50 maç oynayacak tabanca gibi bir galatasaray’a, ikinci forvet için geçen seneki gibi morata ayarında bir forvet lazım. osimhen yoksa bu adam çıkar gol atar diyebilelim. acil çift forvete döndük ikisi de gol atar diyebilelim. sahaya girdiğinde enerji katar diyebilelim. pek beğenilmese de morata bence geçen sene bunu çok iyi yaptı. üstelik bize 3. forvet de gerekiyor. icardi sahadayken tehdit değil. iki kişi arasından gol atan icardi artık başıboş bırakılsa bile tehdit olamıyor.

    çok güzel şeyler yaşadık. güzel anılar artık hatıralarda kalsın. üstüne mürekkep sıçratmanın anlamı yok.
  • 18152
    açıkçası kendisinin sözleşme yenileme süreci çok garip ilerliyor. ilk önce dursun aydın özbek bizzat kendisi dahil oldu, anlaştı haberleri üzerine icardi oynama garantisi istiyor, top hocada, icardi tatil yapmak istiyor gibi haberler çıkıyor. bunların hepsi doğruysa da şaşırmam ancak bana kalırsa aslında kimse icardi'yle sözleşme yenilenmesini istemiyor. zaten icardi'yle sözleşme yenilemek akıl dışı bir iş olur ki taraftar da az çok bunun farkında. ancak yarın öbür gün işler kötü giderse veya transfer edilecek yedek forvet tutmazsa yönetim icardi'yle sözleşme yenilemediniz tepkilerini üzerine çekmek istemiyor. yönetimin her zaman olduğu gibi zor bir kararın sorumluluğunu almak istememesinden dolayı çok basit bir şekilde güzel bir vedayla icardi'yle yollar ayrılabilecekken işler böyle karmaşık bir hal aldı.
  • 18153
    ea sports galatasaray oyuncularını toplayıp quiz eğlence programı yaptığında icardi'nin kendisine verilen ratinglere şaşırdığını görmüştük. ben o kadar da yavaş değilim falan diyordu. küçük bir hayal kırıklığı olarak görebilirsiniz durumu ama daha çok kendini dev aynasında görme durumu. lemina kendini ne kadar biliyorsa icardi de bilmiyor işte. sorununu düzenli oynayamamak sanıyor. babacım sen idman yapmıyorsun, sorunun o. sinan yılmaz fm'de kafa vuruşunu 20 yapmak istemiş, 19'da kalmış mesela. öyle bir kafa vuruşu yeteneği var. peki bu sezon kafa vuruşu golü var mıdır acaba. çünkü zıplamayı bile unuttu adam, daha doğrusu sıçrayamıyor. dengesini bile sağlayamıyor ki kendini ayarlasın da vursun. futbol koordinasyon sporudur. icardi ilk sezonunda attığın gollerin kaçını yeniden atabilir. yazık etti kendine. sakatlık çok etkiledi desen sakatlık öncesi de 1,5 yıl kilolu dolaştı. hala iş görüyor diye sustuk ama yaş da 33 olmuş hani. niye ümitlenelim, niye bir kez daha kendimizi kandıralım. sonra da haberler doğruysa forma garantili sözleşme istiyorsun. çünkü icardi sorunu hâlâ düzenli oynayamaması zannediyor. osimhen rekor sakatlandı bu sezon. o fırsatlar geldi aslında ama benim gördüğüm sadece futbolcuya benzemeyen bir adam.

    sözleşme uzatılması takımı da kötü etkileyecektir. en az idman yapan, ısınmaya kafası esince çıkmayan, kötü günlerde ortadan kaybolan bir kaptan. oh ne güzel dünya. sanchez, torreira, sara gibi diğer güney amerikalıları da kötü etkiliyor. hepsi düşüşte. ben bunları yazarken icardi'nin menajeri kulübe rest falan çekiyor. yani normalde sevinmem lazım ama sinirleniyorum. tribündeki-sokaktaki taraftar ile sosyal medyadaki taraftar farklıymış. katılıyorum da her zaman sokaktaki mı haklı, futbolun gerçeklerinin bir önemi yok mu?
  • 18155
    kendisi ile 20 mayıs 2026 gününde tokyo japonya'da denk geldik. ansızın çok alakasız bir yerde ıcardi'yi görünce gözlerime inanamadım ve emin olamayıp mauro sensin değil mi diye sordum. :) fotoğraf isteğimi de geri çevirmedi kral. hayatım boyunca asla unutamayacağım bir andı. denk geldiğimizde elimde 2026 dünya kupası dergisinin sayfalarını çeviriyor olmam ise ayrıca bir tesadüf oldu.
  • 18156
    zaten sözleşme imzalamamamız gerek ama harbiden bir de 2 ay tatil yapıp ondan sonra bakacaksa duruma yallah be babacım. zaten yedek forvetten sayamıyoruz bir de planlamayı senin için hiç edemeyiz. ne bu rahatlık? çekerim sana vereceğim 1+1 toplamda 10 milyonluk sözleşmedense basarım bertuğ falan alırım hem yedekten sayabilirim hem yabancı kuralında elimi rahatlatır.
  • 18158
    son çıkan haberlere göre;

    teknik ekip ve yönetim kurulu üyeleri kalmasına karşı. yalnızca dursun özbek kalmasını istiyor. taraftarın da çoğunluğu ayrılması görüşünde. (şahsi gözlemim)

    5.5 milyon euro’luk teklifimiz menajeri tarafından reddedilmiş. 7,5 milyon euro isteniyor. ayrıca mauro ilk 11 garantisi istiyor. her iki talep de şaka gibi.

    mauro’nun temmuz sonunda karar vereceği konuşuluyor. yaz kampı falan yine umurunda değil beyimizin. ağustos’un ortasında zaten ligler başlıyor. 15 gün idmana geleceğine hiç idmana çıkma daha iyi. en azından kendini yormazsın.

    sürecin geldiği nokta mauro’ya olan saygıyı zedelemeye başladı. adam gibi vedalaşmak bu kadar zor olmamalıydı.
  • 18159
    ayrılış sürecini kötü yönetmekte olduğumuz futbolcu. sezon sonu plaketini takdim edip güle güle demediğimiz için uzun bir süre icardi haberlerini okuyacağız muhtemelen.

    kendisi hakkında her gün bir sürü haber çıkıyor. çıkan haberlerin çoğu tamamen algı operasyonu. direkt dursun başkanı hedefe oturtan, onu taraftarla karşı karşıya getirmeye çalışan haberler.

    bu süreci bir an önce sona erdirip yolumuza önümüze bakmamız lazım.
  • 18160
    kesinlikle kendisine göre plan yapamayız. galatasaray yoluna bakmalıdır. he temmuz sonu geldiğinde olumlu dönüş yaparsa o günkü duruma göre karar vermeliyiz. ben mutlaka yolların ayrılması gerektiğini düşünüyorum. kalacaksa da gönlümden geçen max 3 milyon euro ama güncel piyasa itibariyle 5'e kadar kontrat yapılabilir. yanlış anlaşılmasın 3 milyon euro alacaksa kalsın demiyorum. ilk önceliğim gitmesi, fakat yerine kimseyi bulamadık, parayı orta sahaya harcadık vs denilip kalacaksa da bu paralara kalsın.
  • 18163
    kendisinden bahsedilirken ibrahim tatlıses'in yıldız tilbe'yi kurtardığını iddia ettiği olay aklıma gelen durum. bu konu üzerinden sürekli galatasaray'a hakaret ediliyor ama kimse umursamıyor. sanki galatasaray'dan değil de 5 sene önce kurulmuş başakşehir'den ya da yeni bir takımdan bahsediliyor. galatasaray ve diğer takımlar tabii ki kötü zamanlar geçirebilir ama bu zamanlar geçicidir. özellikle bu sürede okan hoca'nın yaptıklarını düşünürsek aslında en büyük ayıp da okan hoca'ya yapılmaktadır. kendisi ilk geldiği sezon şampiyonlukta çok büyük pay sahibidir. o sezon 1. sıraya kesinlikle icardi yazılır fakat bu galatasaray tarihinde ne ilk ne de son olacaktır.

    galatasaray kendisi gelmeden önce avrupada kupalar kaldırmış şampiyonlar liginde defalarca gruptan çıkmış bir takım. avrupada son zamanlarda kötü olduğumuz doğruydu fakat iyiye gitmemizin icardi ile hiç bir alakası yok. zaten kendisinin galatasaray formasıyla avrupa karnesi çok da iç açıcı değil.

    özellikle kaldığı 4 yılda neredeyse tam 1 sezonu hiç olmayan, son 2,5 yılında ne büyük maçı ne de doğru düzgün iyi maçı olmayan biri için sürekli galatasarayı birilerinin elinden kurtardı demek çok ayıp. icardi psg'den buraya gelirken kadro dışıydı ve gideceği başka yer yoktu. dünyada da hiç bir yerde sevilmeyen bir oyuncuydu. o bize 1 kattıysa galatasaray ona 10 katmıştır. özellikle galatasaray taraftarı ona 100 katmıştır.
  • 18164
    daha önce de yazmıştım, başkan icardi'yi göz yaşları eşliğinde omuzlarda uğurlamak varken küfürler ve ıslıklar eşliğinde göndermeyi seçti.

    icardi'nin bu istekleri hiç mantıksız değil kendi açısından bakarsanız. ligde 1300dk'da 14 gol atmış. neredeyse 90dk başına bir gol atmış. 2700dk oynasam 35 atarım diye bakıyordur ama sahada hareket edemediğinin farkında değil. çok büyük yıldız olduğu için takımın "ona göre oynaması" lazım.

    bütün bunlar icardi'nin bizimle yazdığı hikayesine zarar veriyor. şu konu hiç uzatılmadan 100 bin kişinin katıldığı bir havalimanı uğurlaması ile hikayeye bir "noktalı virgül" konulmalıydı. bu seçilmedi ve taraftarın 80%'nin nefretini kazanarak gidecek. ve bu tamamen dursun aydın özbek'in suçu.
  • 18166
    avrupa’da ilk 7-8 ligin hiçbir yerinden teklif gitmeyen emekli futbolcu. son 16’ya kalan galatasaray ise buna 5.5 teklif ediyor bu arkadaş ise bunu kabul etmiyor. okudukça olayın saçmalığı kafayı yedirtir cinsten. bir tane 78 yaşında adam inat etti diye şu an bununla uğraşıyoruz. bu arada icardi şu an bir teklif gelse italya’dan vs öyle bir giderki arkadasına bile bakmaz galatasaray için. tamamen çıkarları için oynadı bu futboldu doğal olarak bu arada bunu eleştirmiyorum ama bu yolda çok temiz kalayım diye kendini ekstra kasması yoktu. diyeceğim şu arabistan işi yalan dolan olmasa bile biz bu adama zaten 7.5 veya 10 vermiyorduk, reklamlarla imaj haklarıyla falan en az 15 kazanıyoru son olarakta istanbul elbette arabistan’- tercih edilecek bir yer. yani kendisiyle aramızda bir vefa ilişkisi olmamalı.
  • 18167
    bu saatten sonra kesinlikle uçuk rakamlarla sözleşme yenilenmemesi gereken efsanelerimizden.

    işler kötüye gittiğinde aşk yerine nefrete bırakacak, yapacağı en ufak hatalarda veya sebebi olduğu mağlubiyetlerde ıslıklanacak ve bugüne kadar yarattığı 4 yıllık efsane zamanları heba edecektir. bazı ilişkileri zirvede sonlandırmak en iyisi sanırım.

    ha, yıllık 3 mio'yu kabul eder, performansa dayalı bonuslar olur ve çok çalışıp fit olur ve golleri leblebi gibi atar, o zaman haykırmaya devam ederiz aşkın olayımdiye.

    aksi bu aşka ihanete girer.
  • 18168
    ne icardi düşmanı varmış!

    kalmasını istemeyebilirsiniz de, ne bu saldırı ne bu düşmanlık?

    icardi kalırsa galatasaray vatana ihanet edecekmiş gibi yorumlar, yazılar. herkesin görüşü farklı.

    ben kalmasını istiyorum mesela, kendime göre düşüncelerim, mantığa oturttuğum şeyler var.

    kalmasın diyeni de anlarım da, icardi’ye düşmanlık, icardi’nin kalmasını isteyene düşmanlık! bu adam özel bir adam. kalır, gider bu kadar abartmaya gerek yok.

    gram fayda sağlamayan kaan ayhan’a tek ses çıkmıyor mesela.
  • 18169
    ortada icardi düşmanı yok. ıcardi tanju, jardel, baros ve gomis dahil bize gelen en star forvet idi. fakat duygusal hayatındaki çalkantılar, eğlence ve tatil sevdası, sakatlık yaş ve doymuşluk nedeniyle kendi kendisini hazır tutamaz hale geldi.
    osimhen olmadığında onu ikame edecek durumu kalmadığı gibi çift forvete dönünce de oyun gücümüzü kaybeder hale geldik. tek bir misyonu kaldı, kesin gole ihtiyaç duyulan anlarda oyuna girip en efsane olduğu şeyi yapması, yani 3. forvet olması.
    10 yabancı hakkından kullanan, 3. forvet bir oyuncunun galatasaray'dan alması gereken rakam 1.5-2 milyon euro, ismi icardi olunca da 3 milyon. o da bir sene. hal böyle iken yıllığı 6 milyon eurodan iki yıllık söyleşme imzalamak demek 12 milyon euro parayı heba etmek demek. o ücreti alan icardi 3. forvet olmayı da kabul etmeyecektir. dolayısıyla tüm düzen bozulabilir. yani bir icardi hater'ı değiliz, galatasaray'da liyakat istiyoruz.
  • 18170
    sözleşme sürecini hayretle takip ettiğim galatasaray efsanesi. şaşırıyorum çünkü 9 mayıs 2026 galatasaray antalyaspor maçı sonunda şampiyonluk kadar, bu kadar önemli bir figürün vedasının bu şekilde muhteşem olmasına da sevinmiştim. kusursuz bir veda için her şey yaşanmıştı. sözleşme yenilemesi gibi bir ihtimali hiç düşünmedim bile. geldiğimiz noktada başkan istedi, hoca soğuk; hoca istedi, başkan soğuk; ikisinin de istediği senaryoda ortada buluşulamadı gibi saçma sapan şeyler okuyoruz.

    umarım bütün bunlar, gerçekten sözleşme yenilemek için değil de bu kadar hassas bir süreci ve kamuoyunu yönetmek için yapılan politik tavırlardır. hani ''koskoca icardi'yi kestirip atmış gibi görünmemek'' adına sergilenen tavırlar. zira icardi, sadece varlığıyla bile çok sansasyonel bir figür olduğu yetmiyormuş gibi bir de çok akıllı, medya yönetimi konusunda çok güçlü bir adam. o yüzden karşı karşıya gelmek istemeyeceğiniz, kötü ayrılmak istemeyeceğiniz bir figür.

    umarım kırıp dökmeden, saygılı ve sevgili bir ayrılık yaşanabilir bu süreç sonunda.
App Store'dan indirin Google Play'den alın