resim
Mauro Emanuel Icardi Rivero
Takım:Galatasaray
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.81
Uyruk:Arjantin
  • 18026
    kalması gereken efsanemiz. takım planlaması buna göre yapılmalı diye düşünüyorum.

    saygı değer efsane hocamız zaten planlarını yapmıştır. kadroda kimlerin olması gerektiğinin farkında ve bu ölçekte kararını alacaktır.

    hocamızın başarıları nasıl tesadüf değilse, aldığı/alacağı kararlar da işinde ne kadar iyi olduğunun göstergesi. (her ne kadar şahsım da dahil ağır eleştiri yapmış biri olarak söylüyorum)

    gönlüm istiyor ki hocamız takımda tutsun. şayet şartlar ve durumlar hocamızın ayrılık kararı alalım yönünde ilerlerse büyük saygı duyarım.

    özetle kendisi canımız ciğerimiz. umuyorum ki kalır ve iyi bir yedek santrafor olarak bizlere katkılarını sunar.

    sıradan biri gibi geldi, dileğimiz efsanemiz gibi takımımızda kalarak devam etmesi.
  • 18028
    devam edilmesi halinde bu güzel dönemin sonunu getirebilecek nedenlerin en başında yer alacak futbolcumuz. eyvallah zor zamanda geldi. takımı diğer gelenlerle birlikte ayağa kaldırdılar ama yabancı sınırı, tff ve daha birçok iğrençliğe karşı mücadele etmek zorunda kaldığımız- kalacağımız şu ortamda yollar ayrılmalıdır. 2025-2026 sezonunun ne kadar zor geçtiği ortada ki bizim hedefimiz avrupa. biz maddi anlamda real madrid değiliz, onlar henüz performansı kabul edilebilir bir düzeydeyken bile cristiano ronaldo’yu tutmamışlardı.
  • 18030
    amacına ulaşmak üzere olan duygu sömürücü futbolcu. maşallah siyasetçi gibi takılıyor bir haftadır. zorla sözleşme aldırdı kendine, tabi icardi her zaman böyleydi. 22 yaşında zanetti sonrası yeni arjantinli bayrak adam olarak görüldüğü inter’den nasıl ayrıldığını taraftarla arasının nasıl olduğuna bakabilirsiniz. spaletti’nin icardi’den kaptanlığı neden aldığı vs çok kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz, nasıl bir disiplinsiz olduğunu bir de ustadan dinlemenizi tavsiye ederim. zaten italya’daki bayrak adam kültürü bambaşkadır hani burada icardi ile aşk yaşandığı sanılıyor ya emin olun inter taraftarı bunun 3-5 katı tapıyordu en başta. en son birbirlerini tehdit ederek ayrıldılar.
    neyse sonuç o dönem de tam sözleşme uzatma zamanları disiplinsizlikleri yüzünden hem kaptanlığı alındı hem de kadro dışı kalmış bir isim kendisi. bu sezon yaptığı kendini juvelere peşkeş çekmeleri, dombili dombili dolaşması falan benim için normal şeyler. bir haftadır da sözleşme için her türlü demagojiyi yaptı. kendisi bu kulübe yakışan karakter ve kaptan değildir. benim kaptanım bülent’tir, hasan’dır, muslera’dır bu adam değildir. bu duygu sömürülerini ben yemiyorum yemek isteyen afiyet olsun ne diyelim.
  • 18031
    tadında bırakmak lazım. bu yıl şampiyon olamasaydık bile fatura büyük oranda kendine çıkardı, taraftar ile bağı ciddi zarar görürdü. bu durumu önümüzdeki yıl yaşamamak için önünü erkenden almamız lazım.

    hiçbir şartta, 1 milyon euro bile olsa sözleşme uzatılmamalı. kadro planlamasında yabancı sınırının olduğu yerde boşa atacak kurşunumumuz olmamalı. çünkü olası devam ettiği senaryoda göreceklerimiz önceki 2 yıl gördüklerimizden daha iyi olmayacak, buna neredeyse eminiz.

    istatistik olarak bakarsak; kerem aktürkoğlu da hem bizde hem fenerde oynadığında ciddi skor katkısı sağladı, ama her zaman yapmadıkları/yapamadıkları üzerinden oyunu okuduğunda totalde takıma zarar veren bir oyuncuydu. icardi de bu yıl neredeyse osimhen kadar gol attı üstelik daha az oynamasına rağmen. ama alanya maçı dışında “maçı aldı” diyebileceğimiz golü olmadı, oyunu hele hiç olmadı. o kadar fırsatı halil dervişoğluna versen o da 1-2 maç çözerdi elbet. daha az gol atardı ama atmadıklarının etkisi ile attıklarının etkisi icardi ile benzer olurdu muhtemelen. onun oynadığı maçlar hep puan kaybettiğimiz maçlar oldu, oyun olarak o girince şalteri kapatan bir takım vardı. totalde bakınca zarar veren oyuncuydu. işin saha dışı kısmına girmiyorum bile.

    şimdi yorumdan ayrı rasyonel kısma bakalım:
    -oynatan değil, bitirici oyuncu
    -hiçbir zaman sıkı çalışan biri değil
    -çok fazla izin kullanan ve profesyonel sporcuya uymayan yaşam tarzı var
    -yaşı ve formu itibarıyla ilk 11 için yetersiz, yedek için pahalı bir oyuncu
    -yedek kalmayı kabul etmez

    yorum kısmına gelirsek;
    forvet olarak oyunumuz, forvetimizin rakip defansı yıpratıp bozması ve baskı kurması üzerine. mevcut taktikle icardiden bunu beklememek gerek. tüm maç rakiple boğuşup pozisyon almaya çalışmaz. sen ona pozisyon hazırla o da bitirsin. ancak düzenli oynayamadığı için eskisi gibi bitiremiyor da. yedek forvet olmak futboldaki en zor işlerden biri. bu konuda ona haksızlık edemem. bu işi ligimizde en iyi yapanlar necati ateş, hasan kabze, semih şentürk, webo, batshuayi, piatek ve 2 yıl önceki gomis gibi oyunculardı. her zaman böyle verimli yedek forvet bulamazsın tabi ama oyunda seni rahatlatacak, tehdit oluşturacak farklı şeyler yapabilecek birini bulundurman lazım. bu isim icardi mi, o güveni verir mi sanmıyorum. geçmişe duyulan özlemle romantik bir beklenti tamamen.
    icardi özelinde aslında bunlar mevcut fiziksel durumundan da bağımsız. psg takımında yedek forvet konumuna düştüğünde de tatmin edici ama fark yaratan bir skor katkısı olmadı. icardi gibi oyuncular gözden düştüğünde verimi çok düşer. “gel arkada bekle arada gir bizi kurtar” denecek oyuncu değil. ya sistem değişmeli ki o da riskli ve verimliliği garanti etmiyor ya da yedekte tutulmamalı.

    tüm bunları icardi fanı ve onu çok seven biri, hatta hiç yapmayacağım şeyi bana yaptırtan, saçlarımı sarıya boyatmama sebep olan biri için söylüyorum. şimdi giderse her zaman başımızın üstünde yeri olacak. ama kalırsa hem yönetim, hem teknik direktör, hem kendisi şimdiden alacağı büyük tepkinin zeminin hazırlamış olacaklar.
  • 18032
    dünyada belki bir elin sayısı kadar futbolcuya nasip olan bir sevgi görmüş, bizi de bataklıktan çıkararak zirveye götürmüş güzel insan. gönül isterdi ki o lanet sakatlık yaşanmasaydı. sakın unutmayın. icardi sahada bizim için mücadele ederken sakatlandı. hikaye güzel bitmeli. şu an en güzel aşamadayız. seni çok sevdik be icardi. böyle bir örnek kolay kolay gelmeyecek. sık sık gel buraya :(
  • 18033
    efsanemizdir ama şampiyonluk kutlamasındaki yürüyüşünden bile belli artık profesyonel sporcu kategorisinde dahi olamayacağı. akıllı planlamalarla hareket edebilen bir toplum değiliz, günlük yaşıyoruz, şampiyonluk kutlamasında ‘madem bu kadar birbirimizi seviyoruz, neden ayrılalım’ kafasına gireceğimizi tahmin etmiştim, ama bir umut bizi o toplumun reflekslerinden ayıran galatasaray aklı devreye girer diye bekliyorum hala, umarım girer.
  • 18034
    kendisiyle sözleşme uzatmak galatasaray’ın geleceğine ihanet etmektir. fiziksel durumu galatasaray seviyesi ve okan buruk’un oyununa fersah fersah uzakken gelecek sezon daha da yaşlanıp iyice katlanılmaz hale gelecek. yabancı kontenjanını doldurup transferi elzem olan mevkilere ham u23 oyuncularını oynatmak zorunda kalınca, kendisine güvendiğimiz maçlarda bekleneni veremeyince, tempo ve mücadele gücü yüksek o zorlu deplasmanlardan hüsranla ayrılınca işte o zaman göreceğiz kendisiyle sözleşme uzatan yönetimi, teknik heyeti ve fan boylarını.
  • 18035
    tatlı vedalaşıp, omuzlarda yolcu edilmesi gereken efsanemiz.

    kendisine teklif edilen 4milyon euro vefanın bedeli midir yoksa havaya sıkılmış milyonlarca lira mıdır? vefaysa dünyanın neresine giderse gitsin ömrü boyunca milyonlarca galatasaray taraftarı kendisine minnet duyacak, hürmet gösterecek, hayırla yad edecek; bundan güzel vefa mı vardır?
    seni çok seviyorum mauro ve hayatım boyunca minnet duyacağım yaptıklarına, yerin ayrı; ancak her şey tadında güzel.
  • 18037
    oyun katkısı yok denecek seviyede bir başka maç oynuyor. tüm istatistikleri 0’a yakın onları geçiyorım da yine 45 dakika ikili mücadeleye girmemiş (0/1). zaten daha yüksek bir beklentiye de girmemek gerek artık. kasımpaşa ile forvetleri değişsek maç skoru muhtemelen daha farklı olurdu.

    (bkz: adrian benedyczak)
    (bkz: 17 mayıs 2026 kasımpaşa galatasaray maçı)
  • 18040
    17 mayıs 2026 kasımpaşa galatasaray maçı bize neden bu adamın kalmaması gerektiğini 1.000.000 kez kanıtlıyor. allah aşkına geçen hafta victor osimhen cezalı duruma düşünce, hepiniz ayvayı yedik, icardi oynarsa demediniz mi! eee bu adamla mı cl’de son 16 yapacaksın! bu adamla mı süper lig’de şampiyon olacaksın. kendisine yaptıkları için teşekkür eder, plaketi verir ve iyi hatırlanmasını sağlarım…
  • 18042
    "top gelmiyor, icardi napsın" tayfa gelmeden söyleyelim: kendisi o kadar hareketsiz ki ilk yarıda eren'in 3-4 defa bomboş orta şansı bulduğu, sane'nin birkaç defa içeriye kat ettiği pozisyonlarda markajdan kurtulamadığı için top bile atılamadı kendisine. boey'in ortasında ofsaytta kaldığı bir pozisyon var ki evlere şenlik. zaten bu kiloyla kendisinden profesyonel futbolcu performansı beklemek hayalcilik ama adam resmen sahada futbolcuya benzemeyen tek kişi gibi hareket ediyor. buna rağmen sözleşme uzatılmasını istemek gerçekten akıllara zarar bir iş.

    (bkz: 17 mayıs 2026 kasımpaşa galatasaray maçı)
  • 18043
    şampiyonluk kutlamaları falandı filandı derken herkes gardını düşürdü. ama gördüğünüz gibi takke düştü kel göründü. 10+4 yabancı kuralı geliyorken icardi ile sözleşme uzatmak intihar olur. lütfen bu yanlıştan dönün, u-23'e uyan yabancı bir forvet, arkasına birde bertuğ'u aldığımız zaman kusursuz bir forvet hattımız olur.
    hatıralar güzel kalsın. kimse kimsenin kalbini kırmasın. bu hikâyeye böyle bir bitiş yaraşır.

    (bkz: 17 mayıs 2026 kasımpaşa galatasaray maçı)
  • 18044
    eğer 17 mayıs 2026 kasımpaşa galatasaray maçı olmasaydı ve sezon geçen hafta bitmiş olsaydı icardi sevgimin ve genç taraftarlar üzerindeki etkisinin verdiği duygusallıkla ''kalsın'' fikrine yavaş yavaş ısınıyordum. ancak 17 mayıs 2026 kasımpaşa galatasaray maçında icardi sağ olsun öyle net bir şekilde futbolla ilişkinin bittiğini gözümüze sokuyor ki bu rağmen sözleşme yenilersek diyecek bir şey yok.
  • 18045
    açıkça söyleyeyim kendisiyle sözleşme uzatılmasını isteyen kişi galatasaraylı değil icardi’cidir.

    şampiyon olduk, söylemeyelim diyoruz ama illaha saydıracaksınız.

    icardi’nin bırak galatasaray’ı futbola ilgisi bitmiş. şampiyonluk kutlamarına bakınca bile anlarsınız. tüm sene maçlardan önce idmana çıkmadı. sakatken arjantin’den dönmedi. fiziksel özellikleri kendine bakmadığından neredeyse bitti. bakın bakalım kendisinin oynadığı maçlarda oyunumuz ve skorlar nasıl. eskiden her gün gs paylaşan adam oyunda yoksa galibiyeti bile kutlamıyor. söylentiye göre ilk 11 başlamadığı için maça hocasının direktifine rağmen girmek istemiyor. arkdaşı ikna ediyor. herkes yatsın kalksın osimhen’e ve bir kaç oyuncuya dua etsin. yoksa görürdüm icardi’nin sosyal medyasını. icardi’nin deplasmanlarda ve avrupa maçlarında hiç bir şey yapamayacağı belli. gördük, yaşadık ve unutmadık çok şükür. daha bir sürü şey varda neyse.

    icardi’yi sevmek için bu takımda kalmasına gerek yok. muslera ve mertens hala seviliyor. en büyük efsane fatih terim ayakta karşılanıyor. 2-3 ergenin duygusallığıyla kulüp yönetilmez. hele hele galatasaray hiç yönetilmez.
  • 18047
    asla ama asla ve asla kere asla sözleşme uzatılmamalı.

    gerek gss yazarları gerek soşıl midya yeteri kadar dillendirdi, nedenlerini tekrar etmeye gerek yok.

    galatasaray tarihinin gelmiş geçmiş en sevilen efsanelerinden biri belki de birincisi; galatasaray asrını başlatan büyük idol, karakter, star…

    ama bitti, her güzel şey gibi.

    kendisiyle sözleşme uzatmak hem galatasaray’a hem de icardi’ye büyük kötülük olur.
  • 18048
    19 yaşındaki takım arkadaşı, kafasına darbe almış, yerde hareketsiz yatarken, yanına gitmeyi, merak etmeyi bırak arkasını dönüp giden futbolcu. oyunu, performansı falan tartışma konusudur falan ama bunlar beni çıldırtır ve zerre tahammülüm yok.

    baba, oyuna girince kaptanlık pazubandına depar atıyorsun her seferinde koluna geçirmek için, aksesuar olsun diye mi kolunda o. çocuk beyin sarsıntısı mi geçirdi, durumu nasıl, bir git bak zahmet olmazsa.
  • 18049
    yaşandı ve bitti gözü ile yollarımızı ayırmamız gerek artık.
    sana olan sevgimiz sonsuz ve eminim ki senin bize olan sevgin sonsuz.
    son kez (bkz: aşkın olayım) diyerek hüzünlenerek vedalaşalım.
    seni seviyoruz (bkz: galatasaray zaten çok büyük ama biz daha büyük yapacağız) diyen adam. gözlerimizde yaş, kalplerimizde sızı anılara ve maziye güzellikler bırakarak hoşçakal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın