• 1
    bilbao basket'te 7. sezonunu geçiren 2.05 boyundaki hırvat uzun forvet. ayrıca takımın jöleli kaptanı.

    bizim efsanevi sezonumuz olan ligde cem akdağ ile onur mücadelesi yaptığımız 09/10 sezonunda eurocup gruplarında türk telekom tarafından gelip tarih yazan bilbao basket'in en iyi oyuncusuydu ve o sezon takımı eurocup'da f4 oynarken kendisi de mvp seçilmişti.

    jöleli banic'in en büyük artısı yüksek şut yüzdesi. 4 numaralı pozisyonda içerden sayı bulma konusunda uzmanlaşmış bir isim. orta mesafe şutu en güvenilir isimlerden biri hatta bu konuda yüzde olarak euroleague'de en iyi 2-3 isimden biri. bilbao takımında tamamen skorer kimlikte oynuyor. bu sezon çift hanelerin altına düştüğü maç ve yüzde olarak %50 in altına düştüğü maç yok euroleague'de.

    son yıllarda acb'ye damga vurmuş erazem lorbek, dusko savanovic, mirza teletovic gibi dış şut tehdidi olan bir oyun değil. daha çok içerden oynamayı seviyor. skorer kimliğinin dışında oyunun diğer alanlarında şu işi çok çok iyi yapar diyebileceğimiz bir yanı yok. aslında bizim darius songaila'dan bu sezon istediklerimizi yapan bir oyuncu.

    bu sezon onu izlediğim 4 maçta 2 defa kaybedip* 2 kere kazandılar* kaybettikleri maçlarda dahi oyundan kopan takımını baltalayan bir yapısı yok. en önemli artısı da bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın