• 1
    --- alıntı ---

    galatasaray'da başkan burak elmas'ın riva projesi ile ilgili almak istediği karar tartışma yarattı. elmas'ın riva'dan 4 yılda 2.5 milyar ₺ gelir elde edilecekken, 469 milyon ₺’ye razı olmak istemesi üyeler arasında da tepkiyle karşılandı. (habertürk)

    --- alıntı ---

    burak elmas yönetimine verilmemesi gereken ibra türüdür. galatasaray'ın taşınmazları birilerine peşkeş çekiliyor. dursun aydın özbek'e de kesinlikle mali ibrasızlık verilmeliydi.

    (bkz: 26 mart 2022 galatasaray olağan mali genel kurulu)
  • 2
    ışıtan gün’ün açıklamalarını okudum, menajerlere yüksek komisyon verilmiş diyor.
    evet bunları zaten biliyoruz, bu komisyonları verenler mali olarak defalarca ibra edildiler.
    galatasaray üyeleri genel kurullarda kulübe iyilik yapmak istiyorlarsa idari ibrasızlığı bir kenara koyup mali ibrasızlık mekanizmasını çalıştırması gerekiyor.
    idari olarak ibra etmiyorsun, yönetim düşüyor, peki sonuç
    sıfıra sıfır elde var sıfır.
    yapanın yaptığı yanına kâr kalıyor.
    galatasaray’da üyeler bir şey yapmak istiyorlarsa, acil olarak tüzük değiştirilmelidir.
    kapsamlı ve modern bir tüzük yapılmalı, kulübü yönetmenin şartları kati kurallarla belirlenmelidir.
    tüzük iyi olursa bu sorunlar hiç birini yaşayamayız.
  • 3
    ben de kulübü maddi zarara uğratanların mali olarak ibra edilmemesi taraftarıyım.

    3 liralık oyuncuya 5 lira veren, 1 lira olan komisyon bedeli yerine 2 lira komisyon bedeli veren, fazla verilen farkları dolaylı yoldan ceplerine indiren kim varsa, bu kişilerden mahkemede hesap sorulmalı, kulüp üyelikleri ise sonlandırılmalıdır.

    bunun için ise, öncelikli yapılması gereken kulübün şeffaf bir şekilde yönetilmesi ve oyuncu maaşları, bonservis bedeli ve menajerlik ücretinin transfer ile birlikte kap bildirimi ile açıklanmasıdır.

    şüpheli işlem yapanlar, olması gerekenden fazla ödeme yapanlar ibra edilmesin.
    zira cebe indirilen rüşvetin, veya bu gibi paraların belgesi, kaydı olmaz.

    örneğin; yarım sezon kiralık olarak transfer edilen onyekuru'nun menajerine bu transfer için 650.000 euro ödeme yapılması kabul edilebilecek bir meblağ değildir.
  • 4
    mustafa cengiz yönetiminin son dönemi için de ibra edilmiştir. ışıtan gün isimli şahıs mustafa cengiz yönetimini kastederek menajerlere yüksek komisyon verildiğini beyan etmiş. buna rağmen kulüp üyeleri de mustafa cengiz yönetimini mali açıdan da ibra etmişlerdir.

    peki normal şartlar altında olsa mali açıdan ibra edilir miydi? şahsi fikrim edilmemesi yönünde.
    peki anormal şartlar mı vardı? herkesin bildiği gibi uefa ile ffp anlaşmaları yapılmış, bonservisi elinde ya da düşük bonservisli ama galatasaray seviyesinde oyuncuları takıma dahil edebilmek için araya menajerler sokulması zorunluluğu olmuştur. kimse de ya galatasaray ffp kıskacında bu takımdan komisyon almayalım demez zaten.
    hal böyle iken içinde bulunulan durumdan çıkmanın formülü o günün şartlarında menajer kucağına düşmek olmayıp ya başarısızlıklarla dolu 3 sezon ya da ffp'yi ihlal edip kim istendiyse alınan ama borçlu ve cezalı bir galatasaray bırakılacaktı.
    sonra burak elmas'ın hazır cezası bitmiş ve ffp mecburiyeti olmayan takıma kimleri alıp kimleri alamadığını gördük. elin rahatken biz menajerlere komisyon yedirmeyeceğiz demesi kolay nasıl olsa.

    velhasıl mali ibra sıkı denetimlerle birlikte verilmeli ya da verilmemeli. ama dönem içindeki şartları da dikkate alarak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın