• 3
    zamanında yazılmış çizilmiş, bence olabilecek bir durum.

    bu çok sevgili hükümetimiz, yürüyüş yapıp bacak kaslarımızı çalıştırmamızı istese de, biz inadına az yürümek ve fıtık olmak istiyoruz. mazoşistiz biz napalım. e metroların bir çalışıp bir çalışmaması, araçların çıkışı, insanların yığılışı büyük bir dert olmakta.

    mesela maçlarda 80-90 arasında çıkan bir kitle var, siksen durmazlar daha fazla, adam da haklı ama ne biliyim, ben topçu olsam bozulurdum, maç başı dolu olan tribünün maç sonu boşalmasına. madem bu abimler illa gidecekler, trafik boşken ilerleyecekler, böyle bir kampanya yapılsın, bu kitle biraz daha artsın, metrosuz çıkışlarda biraz daha kolaylık olur. bu kitleyi iyi incelersek de genelde karşılaşacağımız durum instagramda foto, facede foto, swarmda check in yapmış insanlar olduğu görülecektir.

    yalnız şöyle de bir şey olacak, maç çıkışı kartlarını okutup turnikeden geçecekler, her erken çıkış oranına göre taraftar puanları düşecek ve ertesi sene kombine almada, bilet almada biraz zorluk yaşayacaklar. yok öyle ben alacağımız aldım, tadında kalsın maç, kumarım biter ben kaçar demek.

    bi entry ile de bu grup için hem iyi hem konuşup kafanızı karıştırdım, çünkü bugün modum yüksek.
  • 4
    bunu diyen bir insanın mevcut hükümeti eleştirmeye yüzü olmamalı zira sen insanların hayatına bu denli müdahale ediyorsan birileri sana müdahil olduğunda ağlamayacaksın.

    memlekette her şey bitti, her sorunu çözdük de taraftarın 7-8 dakika erken çıkması kaldı. bırakın arkadaş isteyen istediği zaman gitsin. oldu olacak koltukları da elektrikli falan yapın, 90 dakika boyunca kalkanı elektrik çarpsın hey allah'ım ya! afganistan veyahut bolivya değil yani burası.

    yok ya hakikaten adam olmaz bizden çünkü sürekli kendimizle çelişiyoruz. taraftar kültürünü eleştir, küfrü şiddeti eleştir de 10 dk erken kalkana laf söylemek ne ya. her şey tozpembe de bir bu kaldı.

    yakında tuvalete gitmeye de sınır çizecekler, televizyon izleyene müdahil olacaklar, kitap okumak bile belki sınırlar içine sokulacak. ya kardeşim zaten mevcut iktidarın anti özgürlükçü tutumundan gına geldi boğulduk bari siz yapmayın.

    hadi gidin işinize ya, bırakın da isteyen istediğini özgürce yapsın artık şu ülkede. bıkmadınız insanların hayatına müdahil olmaya, uzaktan her şeye yorum yapmaya. bırakın abi özgür olunsun artık.
  • 7
    erken çıkan insanlardan kim neden ve ne hakla rahatız oluyor anlayabilmiş değilim, ama şöyle bir durum var erken çıkana adam aynı bilet parasıyla daha az maç izlemiş oluyor üstelik bu erken çıkanların bir çoğu da ulaşım imkanlarının kalitesizliği veya maç saatlerinin saçmalığı sebebiyle erken çıkıyor, yani kendilerinde bağımsız sebeplerle. o halde kendi ellerinde olmayan sebeplerle maçtan çıkmaları gereken insanlar verdikleri bilet paralarından maçın izlemedikleri bölümlerinin düşülmesini istemiyorken bi de maçın tamamını izleyip indirim mi alacak bazıları? bence öbürü daha mantıklı. kimse metroda tanımadığı kişilerin kucağında evine dönmek zorunda değil, kimse eve arabasıyla dönebilmek için ütopik otopark paralarını ödemek zorunda da değil, hatta bir çok kişinin böyle bir ek masrafı karşılamaya gücü yok, bir çok kişi ise çalışıyor vb sebeplerle yoğunluğa kalmadan hızlıca evine dönebilme derdine giriyor.

    maçı fazla izledi diye ödül olacakmış, yarışma mı bu yahu? sen de izleme zorla izlettiriyorlar sanki, insanlar oraya stres atmaya, günlük hayatlarından uzaklaşmaya, karşılaştıkları zorluklara karşı durmaya, hatta hayatta kendilerini yalnız hissetmemeye, kendi fikirlerinden insanların arasında bulunup güçlü hissetmeye gidiyorlar belki. en azından olması gereken bu.

    gerçi esas problem maça gitmeyi mesai, iş gibi görmekle başlıyor zaten; bunun sonucunda sabırsız karşısındakilere saygısız taraftar kitleleri meydana geliyor.

    eğer böyle bir uygulama olursa olacak olanı söyleyeyim; erken çıkan adam yine 4-5 lirasından vaz geçip erken çıkacak ve bu uygulama erken çıkanı stadyumda kalmaya teşvik etmeyecek. oysa ultraaslan gibi güzide taraftar gruplarımızın reis makamındaki yüksek yöneticileri kulüpten mamalanma paylarını gayet yasal yollarla fazla fazla almak için yeni bir yol bulmuş olacaklar.

    hele bi de puanlama verilsin falan denmiş, arkadaş beni o sene anam babam rahatsızlandı maça falan gidemedim e ertesi sene sen maça gelmemişsin devamsızlıktan kaldın kombine yok sana mı diyecek kulüp? yoksa rapor mu vereceğim gidip? doktor raporu olur mu, heyet raporu şart mı? maç başlamadan yoklama da alınacak mı peki?

    önerilen fikirlerin uygulamada meydana getireceği aksaklıkları düşünmeden konuşmak ne güzel yahu...

    illa çözüm üretmek istiyorsanız sorunu çözmeyi deneyin, insanların tavır ve davranışlarını kısıtlamayı değil.

    allah böyle despotik fikirlere sahip insanların yöneteceği yerlerden uzak tutsun bizi, ne diyeyim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın