• 1
    --- alıntı ---

    orta amerika ülkesi el salvador'da bir futbolcuya kırmızı kart gösteren hakem jose arnoldo amaya, taraftarlar ve futbolcular tarafından öldürüldü.
    el salvador futbol federasyonu (fesfut), maç sırasında saldırıya uğrayan hakem jose arnoldo amaya'nın hayatını kaybettiğini duyurdu.

    saldırı, 20 yıllık tecrübeye sahip hakemin, bir oyuncuya ikinci sarı karttan kırmızı kart göstermesinin ardından yaşandı. iç kanamayla hastaneye kaldırılan 63 yaşındaki amaya kısa süre sonra hayatını kaybetti.

    --- alıntı ---

    https://tr.sputniknews.com/...uler-1057431537.html

    https://twitter.com/.../1536428372259217412
  • 2
    holiganca ve insanlık dışı hadisedir. hakeme tepki göstermek, hakeme düdük astırılması, federasyona ve kurullarına hukuk çerçevesinde tepki gösterilmesi, gerekirse hükümetin uyarılması gerekir ama bir insanı öldürmek insanlık dışı bir davranıştır.
    bunu yapan, bunu öneren, bunu ima eden de insanlık dışı varlıktır. hepimiz dünden beri ali palabıyık denilen zata öfkeliyiz ama öldürmek bambaşka bir şeydir. saçmalamayıp kendimize gelmemiz lazım.
  • 3
    çok yanlış bir harekettir. bir takıma yıllarca organize operasyon çekmekte olup işi bokunu çıkarma noktasına getiren hakemlerin bile haketmediği şiddet türüdür. başlarına gelirse üzülür müyüm, kendileri için değil ama aileleri için üzülürüm.

    bunu dile getirmekte ise ülke kuralları gereği bir sıkıntı yoktur çünkü çok yakın bir tarihte rize başkanı canlı yayında "silahım olsa hakemi vururdum" diye açıklama yapmış ve bunun için 11 gün hak mahremiyeti cezası ile ödüllendirilmiştir. hakemin ise sezon sonu düdüğü astırılmıştır. demek ki ülke kanunları orman kanunlarına eşit yani hakemi vururdum demek ülkede aleyhine olan bir durumu düzeltebilmene yarıyor.

    peki şimdi soruyorum yarın dursun özbek çıksa "silahım olsa hakemi vururdum" diye bir cümle kullansa sene sonu ali palabıyık meslekten men edilecek mi? cevap hayırsa o zaman orman kanunları falan ülke kanunlarının yanında medeniyet timsali kalıyor demektir.
  • 4
    suçtur. ülkede adalet kalmadığı için ahlaki açıdan yaklaşılmış olaya. hakim, öldüren ve ölenin kimliğine göre karar verecegi için yapılan işe objektif yaklaşmak mümkün değil maalesef. acı bir gerçek ülkemiz için.

    burada mevzuata hakim bir hukukçunun herhangi bir olayı ya da kişiyi ima etmeden haksız bir kırmızı kart veren hakeme anlık sinirle saldırıp öldürmenin hukuki karşılığı nedir anlatması genel kültür bilgisi açısından çok güzel olurdu ancak bu ülke şartlarında bu mümkün değil maalesef.

    bazılarının galatasaray taraftarının yapması için elinden geleni yapmaya devam ettiği tehlikeli bir suçtur maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın