• 2
    galatasarayımızın istisnasız 3 sezonda bir yaşadığı hadise.

    futbolcu almayı biliyoruz ama maalesef göndermeyi bilmiyoruz. artık pazarlayamıyor muyuz, ayrılamıyor muyuz, yoksa bol keseden verdiğimiz yıllık ücretler sebebiyle oyuncular gitmeye mi yanaşmıyor orasını bilemiyorum ancak gereksiz yere kulübe madden ve katkı anlamında fayda sağlamayan oyuncularla ilişiği bir türlü kesemiyoruz.

    hatrı sayılır yıllık ücret verilen oyuncu sayısı olmuş 30, hala eboue'ler, amrabat'lar, sabri'ler, gökhan'lar, umut'lar var takımda. gönder abicim bunları, gönder de teknik heyet, takım bir nefes alsın, önümüze bakalım.
  • 4
    bu sorunda biz galatasaray taraftarının da payı oldugunu düsünüyorum.
    şöyle ki; biz istiyoruz ki sadece çöp diye tabir ettigimiz futbolcularımız takasta kullanılsın.misal yigit gökoglan,amrabat,dany, sercan yıldırım.tabii tek akıllı biz olmadıgımız icin elin oglu takas dediginde furkan ozcal, umut gundogan falan diyor. boyle olunca da biz ayaga kalkiyoruz bu henuz 1-2 tane resmi galatasaray maci oynamamis futbolcularin takasta kullanılması fikri aleyhine.dolayisiyla hem çöp diye tabir ettigimiz ( ben pek yakistiramasam da boyle bir tabir var) futbolcular elimizde kalıyor hem de senede 3 kez formamizi giyecek sozde potansiyeli yuksek futbolcularimiz.
    haaa bir de altyapi kaynakli canimiz cigerimiz her an patladi patlayacak futbolcularimiz var.emre colak , aydin yilmaz ve hatta sabri sarioglu gibi ki bunlarin gondermeyi icimiz elvermiyor.
    simdi elimizi vicdanimiza koyalim.gecen yil alper potuk transferinde takasta kullanilacak futbolculardan biri de orhan sam idi.fenerbahce tek sagbekini yedekleyecek futbolcuyu takasta teklif edebildi.ustelik gokhan gonul oyle surekli oynayan degil arada sirada sakatlanan bir futbolcu.biz de ayni pozisyonda bir futbolcu olsa oyle ahim sahim olmasa bile eminim sozluk ayaga kalkardi.vay efendim su futbolcuyu kim yedekleyecek falan filan diye orhan sam ayarindaki futbolcu bile takimda kalirdi.sonra da kadro acayip sisti diye sizlaniyoruz.adamlar alt yapilarindan cikmis olmasina ragmen gokay miydi neydi gonderdi recep niyaz miydi neydi gonderdi.bizde bu futbolcular olsa eminim sadece galatasarayli olmalari sebebiyle bile takimda tutulurdu yetersizlikleri gozardi edilerek.
    velhasil bu kadro siskinliginde biz galatasaray taraftarinin biraz da gereksiz buldugum duygusalliginin da yeri var bence.
  • 6
    kanat rotasyonu kerem, zaha, barış, tete , ziyech, yunus olan galatasay'ın içinde bulunduğudur.

    bedava diye bu kadar kanat oyuncu almaya gerek var mıydı sanmıyorum. 60 maç oynayacak olmak her maça farklı 11 ile çıkmak mıdır? minimum 8-10 oyuncun* 50-55 maça çıkacak ki oyun içi istikrarı oturtabil.

    bilemiyorum altan...

    hala daha berkan kutlu oynuyor ortada.
  • 8
    zaha solda başladığında kerem ortada ziyech sağda
    kerem solda başladığında ziyech ortada barış veya tete sağda
    ziyech solda başladığında mertens ortada barış veya tete sağda
    zaha ikinci forvet başladığında kerem solda tete sağda
    bakambu ikinci forvet başladığında kerem solda tete sağda

    rakibe göre 4-2-3-1 veya 4-2-4 şeklinde oynanacaktır.
    ziyech sağda oynadığında soldan sağa angelino-kerem-zaha-icardi-ziyech ve boey gibi genişletmek gibi bir hayal var sanırım.
    ne kadar kapanırsanız kapanın 6 kişiyle alanı genişleten bu futbolcu grubuna karşı ancak ath. madrid dayanabilir.
    elbette bu dizilişler cl maçları için hayal edilmiyor. cl maçlarında da bu dizilişleri görebiliriz belki ama strateji farklı olacaktır. bazıları çıkarken bazıları geride kalacaktır. takımda beli dönmeyen, reaksiyonu düşük topçu kalmıyor böylece mertens de dahil buna. yaratıcı futbolcularımızın hepsinin futbol zekası yüksek ve aynı zamanda kısa mesafelerde hızlı futbolcular olmaları pres yapabilmeyi de kolaylaştıracak.

    tek büyük sorun bu parçalardan bir bütün oluşturmak olacaktır. zaten büyük takımların da böyle sorunları olur. klopp'un malum beyanını hatırlamak lazım. robben ve ribery'i prese ikna ettikleri anda hiçbir şansımız kalmadı demişti. elbette o ikili de rashicavari devamlı savunmaya gelmiyordu o dönemde ama alanları çok hızlı ve çok zekice kapatarak defans yapıyorlardı. ziyech de bunu yapar. tete de yapabilecek donanıma sahip ama yapar mı bilmiyorum. barış zaten yapıyor, kerem de yapıyor. zaha'yı pek bilmiyorum topu kapıp gol veya asist yapabileceğini düşünmediği sürece pek o işlere girmez gibi ama yaparsa en iyisini yapar çünkü adam futbolu biliyor.
    efor sarfeden hücum oyuncuları ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar o muhteşem yaptıkları işleri yapmaları gerektiği anda bir önceki savunma aksiyonlarından dolayı şarjları azaldığı için en uçtaki hareketi layığıyla yapamayabilir. ön baskıda bu yetenekli ayaklardan topu kapan her kimse daha güçlü ve şarjı yüksek arkadaşını gördüğü anda savunma oyuncusu karşısında şarjı full bir oyun zekası görecektir. okan buruk herkesi ikna ederse inanılmaz iş olur. edemese bile bu yetenekli ayaklar bir sürü maçı alacaklardır.

    orta sahamıza gelecek 2 tane futbolcu her şeyi değiştirir. sadece rebound toplamakla sorumlu bir berkan'ı burada ne kadar öveceksiniz merak ediyorum. tek derdi arkaya koşu atmak ve ön alanda prese katkı vermek olan bir tete gördüğümüz zaman herkes iyi ki rashica alınmamış diyebilir.

    futbola dair ne kadar spesiyalite varsa takımımızda bunu yapabilecek bir veya birkaç futbolcu var bence. sadece driplingi olan orta saha oyuncumuz yok. o ve torreira benzeri iki canavar geldiği zaman ve herkes takım için oynamaya başladığı anda okan hocanın taktik teknik kabiliyeti bu takımı çok farklı şekillerde gösterebilecektir. mümkünse uzun pas atabilen ve driplingi olan sol ayaklı bir orta saha oyuncusu ile torreira oynasın isterim ben.

    bence okan buruk bir değil iki hatta üç farklı takım yaratmak istiyor bu kadrodan. futbolcular buna ikna olduğu zaman bir tane ana planı olan büyük bir takım değil, üç tane planı olan değişken bir takım izleyebiliriz.
    hbo dizilerinde oynayan herkes belki muhteşem oyuncular değildir ama production öyle yüksek kalite ki her şey muhteşem görünüyor. bizim takım da bence bunu hedefliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın