• 1
    yeni zelanda'lı (all blacks) rugby efsanesi, kanat oyuncusu.

    auckland doğumlu 35 yaşındaki bu ayı, mübalağa ya da hakaret değil, az sonra göreceksiniz ayı mı değil mi, dünyanın gelmiş geçmiş en heyecan verici sporcularından bir tanesidir. 196 cm ve 125 kilo olmasına rağmen attığı hayvani deparlar, yaptığı öldürücü tacklelar ve inanılmaz trylar, kendisini en çok sevilen ve bilinen rugby oyuncusu yapmıştır.

    otoritelerce, rugby'nin ilgi toplamasında onun çok katkısı vardır. sporun ilk süperstarı yakıştırması yapılmıştır.

    kariyerinde 63 all blacks maçı ve 185 sayısı vardır. daha detaylı kariyer bilgisi için; http://en.wikipedia.org/wiki/Jonah_lomu

    ayı mıymış değil miymiş öğrenmek için; http://www.youtube.com/...&feature=related
  • 2
    12 mayıs 1975 doğumlu, tonga asıllı yeni zelandalı rugby oyuncusu.

    kendisi 18 kasım 2015 günü, yeni zelanda'nın auckland kentinde hayatını kaybetti. zaten uzun yıllardır böbrek yetmezliğiyle mücadele ediyordu. kendisi için rugby dünyasının ilk küresel yıldızı diyebiliriz. birçok kişiye rugby sporunu sevdirmiştir.

    lomu'nun zamansız ölümü ailesini de zor durumda bırakmış. lomu öldüğünde geriye nerdeyse hiç birikim bırakamadığı ortaya çıkmış. bunun üzerine de yeni zelanda rugby oyuncuları birliği harekete geçip, lomu'nun çocukları için bir yardım fonu oluşturmuş. lomu'nun ailesine bu fonda biriken para ile yardım yapılacak; çocuklarının eğitim masrafları karşılanacakmış.

    bu konu hakkında, yeni zelanda rugby oyuncuları birliği başkanı rob nichol çok anlamlı ve aydınlatıcı bir açıklama yapmış.

    "ne jonah ne de ailesi bizden para talep etti. ancak jonah'a karşı bir borcumuz var. bu fonu kurarak borcumuzu ödemek istiyoruz. çünkü cömertliği ve böbrek yetmezliği tedavisine yıllardır yaptığı büyük harcamalar nedeniyle öldüğünde hiç parası kalmamıştı"

    rahat uyuyabilirsin jonah lomu!

    http://marieclaire.com.my/...h-lomu-678047316.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın