• 1
    süper lig 2019-2020 sezonu 27.hafta itibariyle hocanın kafasındaki ana plan olduğunu düşündüğüm üçlü. sezon başlarken steven nzonzi jean michael seri mario lemina üçlüsü de kağıt üzerinde oldukça güzel duruyordu ancak birbirini tamamlama konusunda eksik kalan bu orta saha üçlüsü ile istediğimiz oyunu ve sonuçları alamadık. hoca da devre arasında bunun farkında olduğu için yaptığı değişikliklerle 2.yarıya seri yaparak başlamamızı sağladı. ancak şimdi lemina'nin sakatlıktan dönmesi ve onyekuru'nun katılımıyla ömer bayram'ın orta sahaya çekilmesiyle beraber elimizde nispeten verimsiz bir üçlü oluşmak üzere. benim hayalimdeki düzen seri'nin geride olduğu, ömer ve lemina'nın iç olduğu dizilişti. ancak hoca lemina'yı geride kullanmaya kararlıysa bence geç olmadan seri yerine belhanda(u: :() veya emre akbaba'yı orta sahadaki üçüncü oyuncu olarak kullanmalıyız.
  • 2
    hali hazırda lemina’nın yokluğunda 2 maç 6 numarada regista rolüyle iyi oynamış bir seri varken benim düşünceme göre lemina’nın sağ iç, seri’nin 6 numarada oynaması gereken üçlüdür. böylelikle seri geriden daha geniş açıda oyun görüşüne sahip olabilecek ve pas kanalları daha geniş olacak (tabii aynı zamanda atılan pasların boyunun uzaması bir dezavantaj) ve seri’ye oranla daha çok rakiple teması seven ve daha yetenekli olduğunu düşündüğüm lemina ise daha fazla dikine top sürüp daha fazla hücum zenginliği katabilecek. dünkü maçta* ömer bayram oyuna girince dikine gitmesi ne kadar büyük fark yarattıysa sağ içte de aynı tarzda bir oyuncu olması daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.
  • 3
    maalesef bir bütünü tamamlamayan üçlü.

    seri 6 numarada, oyun kurmada harika mı, evet.

    ömer bayram sol iç pozisyonunda, orta sahaya dinamizm katma noktasında yeterli mi, evet.

    peki lemina sağ içte iyi mi, hayır.

    maalesef seri ve lemina aynı mevkilerde en iyi performanslarını veriyorlar. ikisinden birisini yerinden oynatınca performansları düşüyor. hoca 2 maçtır lemina'yı stoperlerin arasına, seri'yi de bu üçlü stoper tandeminin önünde konumlandırıyor. ömer sol içte her zamanki yerinde ve sağ iç dediğimiz kısım boş. feghouli'yi oraya çekerek, donk'u sağ çizgiye daha fazla iterek mariano'nun hücum katkısı vermesini deniyor hoca ama maalesef verim alamıyoruz. sağ kanattan resmen hücum sonucu elde edemiyoruz. beşiktaş maçının* ilk yarısında topla oynama bölgelerimiz sol kanat %37, orta saha %40, sağ kanat da %23'dü. yani resmen sağ kanattan oyun kuramamaya başladık ve hücum verimi alamadık.

    umarım hoca bu durumu çözer.
App Store'dan indirin Google Play'den alın