• 3
    bu ara formula 1'deki eski şampiyonları fazlasıyla araştırıyorum. 3 kez şampiyon olan ve en iyiler arasında gösterilen jackie stewart'ın kariyerindeki son yarışında (ki takım arkadaşı francois cevert'in ölümlü kazasıyla yarışa çıkmıyor takımı tyrell), kazanın yanından usulca geçip gittiği, durmadığı için çok eleştirilmiş vaktiyle. ki cevert onun öğrencisi gibi bir konumdaydı.

    formula 1'in bugünkü güvenlik önlemlerinin temelini atan isim olarak görülüyor stewart. ancak bir sebepten, ben kendisinin hayat hikayesini okuyunca içimde bir şüphe uyanıyor. jim clark, cevert, jochen rindt gibi döneminde hayatını kaybeden isimler için hep duygusal konuşmuş. hatta jochen rindt ölümünden sonra şampiyon olunca, eşi nina'ya kupayı takdim eden isim olmuş 1970'te. ancak nina'yla çok fazla fotoğrafları var, nina çok güzel bir kadın, jackie çok medyatik biri, ve mikrofon görünce de duramıyor. günümüzde bile f1'in medya yüzlerinden bir tanesi.

    günahına girmek istemem*. ayrıca çok önyargılı olduğumun da farkındayım, ama iyi bir pr çalışması gibi geliyor bana davranışları. kariyerine ve yaptıklarına büyük saygım var. tek itirazım, bazı isimlerin bununla yetinmeyip hikayelerine altı boş bir romantizm katmaya çalışmaları. jackie de nedense bana onlardan biri gibi geliyor.

    belki de ben bu medya işlerine soğuk baktığım için böyle düşünüyorum. politikadan sonra, 1900'lerden beri medya (konvansiyonel medya, ve günümüzde sosyal medya) bana zehir gibi geliyor. sahteliğin, içi boş algının, ve yalanların temelini oluşturduğu iki sektör işte. ve eminim herkes bundan şikayetçidir, ama çok azımızın söylenmeye hakkı var, çok azımız buna karşı uzak durarak, etkisine girmeyerek bir duruş sergiliyor.

    kimseyi eleştirmek gibi bir niyetim yok, not da düşmek isterim.

    https://www.formula1.com/...H2sS4AECo24KSmc.html
    https://www.pinterest.com/pin/39547302951941151/
App Store'dan indirin Google Play'den alın