• 5
    doğru bir takım kurgusunda her daim iş yapacak eylem. futbolcu mücadele etmesine rağmen ortaya iyi bir şeyler çıkmıyorsa bu, takım kurgusunu kuramayanların problemidir. kimin ne yaptığının belli olmadığı, dağınık bir takımda istediğin kadar mücadele et, hiçbir işe yaramaz. bu noktada futbolcuyu suçlamam. futbolcunun bu çabasını kullanamayanları suçlarım. takımımızda ömer bayram diye bir futbolcu var mesela. bütün kötülüklerin müsebbibi kendisi. ömer olmasa çok iyi oynuyoruz ama ömer var işte, ne yapalım. bozuyor takımı, keşke olmasa. son 3 sezondur onlarca futbolcunun görev yaptığı galatasaray, sezonda 10 maç güzel oynayamıyor. hala transfer gelsin düzelecek diye bekliyoruz. iyi ki ömer var da kendisini suçlayabiliyoruz.

    iyi bir futbol ortaya koymak için kaliteli yıldız futbolculara ihtiyacınız yok, mücadeleci futbolculara ve sağlam bir oyun planına ihtiyacınız var. dolar, euro olmuş 10 lira. hala gedson gelecek de iyi futbol oynanacak. gedson sakatlanırsa ne olacak? galatasaray'ın geleceği tek bir oyuncuya mı bağlı? ghezzal gelsin bizi kurtarsın o zaman. ne yazık ki hala galatasaray'ın sorunlarını futbolculara bağlayan taraftarlar var. sorun futbolcularda değil, anlatmayacağım artık uzun uzun. sorun futbolcuların iyi mücadele etmesinin işe yaramaması, çünkü saldım çayıra mevlam kayıra anlayışına sahip olmamız. düşük bütçeli ama mücadele gücü yüksek bir ton örnek görüyoruz senelerdir. kulüpler düzeyinde ya da milli takımlar düzeyinde birçok takım disiplinli bir oyunla ve doğru kurguyla rakiplerini zorluyorlar. biz ise psv'den tek maçta 5 gol yiyoruz. kaliteli oyuncu lazım diyoruz, kaliteli oyuncularla oynayıp sonuç alamayınca da mücadele etmiyor bunlar, asker futbolcu lazım diyoruz. sorun bu değil artık. anlatmaktan çok yoruldum. sıkıldım ve usandım. kimse sadece mücadele ederek real madrid ve bayern münih gibi devlerle başa çıkabileceğimizi iddia etmiyor zaten. psv, benfica, shaktar gibi ekiplerle başa baş oynamamız bekleniyor. kalite farkıyla bizi yine yensinler ama ezilmeyelim istiyoruz. doğru oyunla bu takımlara zorluk çıkarabilecek yüzlerce takım var piyasada. galatasaray neden 5 yiyor? galatasaray avrupa'nın köy takımlarını neden yenemiyor, bunlara neden eleniyor?
    st johnstone'a karşı da mı kalite eksikliğimiz var, yoksa oynadığımız oyun mu felaket? 5 ağustos 2021 galatasaray st johnstone maçı boyunca 4-5 tane atağımız var ve taraftar iyi oynadığımızı iddia ediyor.

    bu kadar taktik eksikle iyi mücadele etseniz de önemi yok, takımınız dünya karması olsa da önemi yok. hiçbir şey değişmeyecek, istediğiniz oyuncuyu transfer edin. 2 ay sonra berkan'a küfredeceksiniz, sadece koşuyor diyeceksiniz. sonra yerine teknik oyuncu alınacak, koşmuyor diyeceksiniz. ikisini aynı anda yapacak oyuncu için 30 milyon euro'yu hazırlayın o zaman. sonra da kayyum gelsin bizi kurtarsın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın