• 1
    futbolun yalnız adamları kaleciler... önünde oynayan takım arkadaşlarının güvendikleri, kalede o var diyerek içini rahat tuttukları adamlar.
    peki iyi bir kaleci olmanın şartları nelerdir? az gol yiyen mi iyi kalecidir yoksa bir libero gibi topları savuran mı?

    kalecinin en çok ihtiyaç duyduğu, en çok karşılaştığı durum birebir durumlar. bu yüzden öncelikle iyi bir kalecide olması gereken en iyi özellik refleks. topun nereye hangi hızla gideceğini kestirebilme duygusu da önceden sezmesiyle oluşabilecek bir durum. eğer sezgileri kuvvetliyse ve atletik bir yapıya sahipse o topu çıkarır. bir kaleci ayağına gelen topu kimi zaman bekletir kimi zaman da rakip forvetin baskısından kurtulmak için vurur. bazen kısa düşer, tehlike olur, bazen de rakip kaleciye gider meşin yuvarlak.

    bir çok ölçütü var iyi kaleci olmanın, iyi kaleci olmak sabır gerektirir. dünyanın en iyi kalecileri, onlara güvenilerek, sabredilerek ulaşmışlardır zirveye. özellikle de milli takım kalecileri... onlar da hata yaptılar, bacak arasından top kaçırdılar, yan topu alayım derken elinden düşürdüler, gole giden bir oyuncuyu düşürüp penaltı yaptırdılar vs...

    ama en önemlisi ona güvenilmesidir. eğer kalede devleşen bir kaleciye sahip olmak istiyorsanız en önce ona güveneceksiniz. sonra da gelişmesini bekleyeceksiniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın