• 1
    1977 doğumlu italyan bisikletçi. lakabı ivan the terribledır. dopingden dolayı iki sene ceza yemiştir. aslında kanında herhangi bir doping maddesine rastlanmamıştır test sonuçlarında; ama doktor fuentes'in telefon rehberinde adı köpeğinin adıyla kayıtlı olduğundan iki yıl doping cezası yemiştir. doping cezasından önce team saxo bank adına koşaraken annesinin kanser olduğu haberini almış ve lance armstrong'dan yardım istemiştir. lance armstrong müthiş bir manipülatör olduğundan ona yardım ederken tour zaferini de garantilemiştir. ivan basso duygusal biri olarak tırmanış etabını lance'in almasına izin vermiştir ve bonifikasyonlar lance'in olmuştur. ivan ise gidonuna kızının, karısının ve annesinin adını yazıp pedal çevirmeye başlayan bir adamdır. geri dönüşünden sonra tour için çabalamıştır, ama 2009'da başarılı olamamıştır. 2010'da zorlu giro'yu takım arkadaşı vincenzo nibali'nin de yardımıyla maglia rosa'yı 2006'dan sonra bir kez daha giymiştir. 2011'de bir kez daha tour zaferi için pedal çevirecek liquigas takımıyla.

    vai basso
  • 2
    puerta operasyonunun en masum kurbanıydı.
    lance armstrong'un yerini gönül rahatlığıyla bırakabileceğini söylediği geleceğin tour de france şampiyonu gözüyle bakılan marco pantani'den sonra ki en iyi italyandı o.
    bisiklet dünyasının en büyük bisiklet koçlarından aldo sassi'nin hemde puerto operasyonunda ceza aldıktan sonra koçluğu yaptığı isimdi o.
    cezasını! doldurup geri döndüğünde giro'yu kazanıp bütün dünyaya ben daha ölmedim mesajını iki cocuğuna sarılıp gözyaşlarıyla vermişti o.

    en büyük hayali bir gün tour de france kazanmak olan basso artık 33 yaşında zamana karşı performansı hiçbir zaman kendisine tdf'ı kazandıracak kadar iyi olmadı ama o kazanmak istiyor ve bu sene tüm gücünü fransa turu'nu kazanmak için harcayacağını söylüyor.

    bizde selesinden kalkmadan atak yapabilen büyük italyanı sarı mayoyla görmek umuduyla yeni yıla giriyoruz...

    edit: bugüne kadar bu başlığı açmadığım için kendime hayıflanarak elguaje'ye teşekkürlerimi sunuyorum.
  • 6
    kendine has tırmanış stili olan bir bisikletçi. hiç bir zaman contador, lance gibi basıp gidebilen, atağıyla rakiplerine fark atan biri olamadı. onun işi rakiplerine atak yaptırmadan en önde kalabilmek.

    eğer basso'nun etrafında iyi bir takım kurulmuşsa onu çekebilecek iyi domestikler varsa basso takım kaptanı yapacağınız en iyi isim. burada radio shack'in bu sene yaşadığı sorunun en büyük çözümü basso olabilirdi ama neyse. basso'nun en sevdiği ve başarılı olduğu tırmanışlar uzun ve eğimin istikrarlı olduğu tırmanışlardır. belirli bir tempoyla selesinden kalkmadan tırmanır. genelde onun ve takımının tutturduğu tempo diğer genel klasman adaylarını ve onların yardımcılarının gruptan düşmesini sağlar.

    kısa tırmanışlarda ise basso hayal kırıklığı yaşatabilir. genelde sert ataklara cevap veremez ve birden geri düşebilir. ama uzun tırmanışlarda asla pes etmez.
    iniş ve zamana karşı performansı kötüdür. ama buna rağmen müthiş bir tırmanış ustası olması onun her zaman genel klasman için favori olmasını sağlar.

    takımı liquigas'ın yaşadığı şansızlıklar olmasa bu sene tur için en büyük favorilerden biri olabilirdi. özellikle pelizotti'nin aldığı doping cezası, kreuziger'in takımdan ayrılması ve nibali, sagan gibi isimlerin tura gelememesi nedeniyle takım büyük güç kaybetti. en büyük yardımcısı ise sylvester szmyd.
App Store'dan indirin Google Play'den alın