• 1
    maçlarda bu olayın gerçekleştiği takımın yüzde olarak maçı kazanması çok daha düşer.

    savunma yapma üzerine taktik geliştirmişsen öne çıkmak, hücum yapmak zorunda kalırsın. bu da savunmada risk alman anlamına gelir.

    ayrıca kağıt üzerinde kazanmak zorunda olan, şampiyonluk yarışında olan takımın başına gelirse rakibin direnç kazanması ile işler güçleşir.

    bizim adımıza ise süper lig 2020-2021 sezonunda bu olayı yaşadığımız hiçbir maçı kazanamadık.

    aynı maç içinde çevirip öne de geçsek, beraberliği de yakalasak maç bittiğinde hiç kazanamadık.

    belki de bizi şampiyonluktan eden de bu olacak.
  • 4
    uefa şampiyonlar ligi 2023-2024 sezonu a grubunda oynadığımız 6 maçta da yaşadığımız durum. maçların zorluk seviyesi 0-0'da bile yüksekken her maçta 1-0 geriye düşerek kendimize iyice zorlu bir challenge yarattık. buna rağmen 5 puan toplamayı başararak grupta 3.olduk.

    puan aldığımız 3 maçta yaptığımız bu geri dönüş iyiydi ama asıl sorgulanması gereken kısım, kendimizi her maçta bu zor duruma düşürmek olmalı.

    oynadığımız oyunun iyi takımlar tarafından cezalandırılma riski olduğunu biliyorduk ve kısmen öyle de oldu. bu riskli oyunu net olarak gördüğümüz bence en iyi istatistik, kalecimiz muslera'nın kalesinden ceza sahasına çıkma sayısı (11 defa). bu alanda en yakın rakibi porto kalecisi diogo costa 6 kez çıkış yapmış.
    ayrıca grupta yediğimiz 13 golle maalesef en çok gol yiyen ilk 5-6 takımdan biri olarak grup aşamasını tamamlayacağız.

    bence savunmacılarımızın performansı çok düşük değildi ama sol bekteki istikrarsızlık ve takım savunmasının yetersizliği değerlendirilmeli. sol bekte angelino/kazımcan/barış gibi dönüşümler yaşadık ama takım savunmasının düşüklüğü daha komplike ve yapısal bir problem.
    kaan ayhan dışında torreira'nın yanına güvenilir olarak yazılan bir orta saha oyuncumuzun olmaması bizi kopenhag'dan ayıran en büyük faktör oldu bence. üstelik kaan sezon başında orada düşünülmüyordu bile. oliveira/demirbay/ndombele üçlüsünden hiç faydalanamadık neredeyse. avrupa ligi'nde devam etmek için buna da mutlaka bir formül bulmamız gerekecektir. çünkü çoğu maç aslında orta sahada kazanılıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın