• 155
    (bkz: #1256187) (bkz: #1256188)
    taksim gezi parkıyla ilgili protestoları yersiz bulan alenen o insanlara laf çarptıracak ve bu konuyla ilgili açılan başlıklarda moderasyonu suçlu tutacak kadar alçalmış durumda. utanmasa polis yeleği giyip gidip orlarda biber gazı falan sıkacak millete. bu kafadaki adamlarla aynı havayı solumaktan da aynı sözlükte yazmaktan da utanıyorum. burası onun sözlüğü değilmiş. bi bitmediniz amk.
  • 214
    işbu entry şu linkteki yazı için yazılmıştır. stevie g'ye çok teşekkürler.

    http://i.imgur.com/tvAnBTV.png

    ak parti seçmeni olmak, yalakası olmak, her icraatına peşinen kafa sallamak değil bildiğim kadarıyla. yani; oy verirken koşulsuz her yaptırımına kabul etme, onaylama gibi bir taahhüt vermiyorsun. ak parti milletvekilleri için de böyle bir uygulama yok sanırım, olmaması gerekir. yoktur di mi? yani milletvekilleri baştakinin her dediğine kafa sallamak zorunda değildir? öyle midir? ha sen her söylenilene kafa sallamak istiyorsan, o senin bileceğin şey. o senin kişiliğinle alakalı. yani ak partili olmakla, yalaka ak partili olmak arasında büyük bir fark var.

    başkalarının görüşlerine saygı gösterilmiyormuş. orası şöyle; sen de aslında sözlüğün kalanına senden farklı düşünenine saygı göstermiyorsun ama burada çoğunluğu -sağcı, solcu, ulusalcı, liberal- ak parti, hatta ak parti demeyeyim zulme karşı çıkanlar oluşturduğu için sıkıntı çekiyorsun. yoksa düşünceye saygı gösterdiğin falan yok. sonuçta görüşüne saygı gösterdiğin insanlar, bazıları arkadaşın, sokakta polisten canını kurtarmaya çalışırken, umarım kurtaramazlar diye düşünüyordun. bak, buna da saygı göstermiyorum :( allahtan sağduyulusun, yoksa hepimizi bir kaşık suda boğardın, bunu da biliyoruz.

    sonra twitter'dan cevap verememe konusu enteresanmış. kim, neden, korkmuş ki bu arkadaşlardan? güçleri falan yetmiyormuş? o arkadaşlara, aşık atamayanlara sesleniyorum, sövmeyin. bir yerden sonra, bir dediği bir dediğini tutmuyor zaten. kime çektiyse :(

    ee, parça parça okuyorum. sabredemedim yazmaya, direkt giriştim, o yüzden dağınık bir yazı oluyor. kusura bakmayın. ha, ''homurdanma'' denmiş, 5 gün sonra 1. ayını dolduracak hareketlenme için. ona cevap vermiyorum artık. kendisi hakkında, ''defolsun gitsin arabistan'a'' diye düşündüğümüzü düşünmüşler. vardır illa ki. ama kendisinin eline fırsat geçse, bizi moskova'ya mı sürer, yoksa şam'a mı yollar, kendisi seçsin. şu sıralar, şam'ı tercih edeceklerini düşünüyorum.

    şu twitter'dan cevap verememe meselesine çok sevindim. sözlükte güçlüymüşüz ya, cevap verelim bakalım;

    terörizm yalnızca gezi parkı'nda eylem yapmak değilmiş, entry de yazmakmış.

    gezi parkı'nda eylem yapmak zaten terör, bir de hala utanmadan entry yazarak halkı tahrik ediyorsunuz. ulusalcı paranoyaklar sizi! veya komünist, belki de liberal, her ne iseniz!

    gezi parkı'nda abdestleri birayla mı almışız. ben ankara'daydım. öyle mi yaptınız? kuğulu park'ta şarap tercih ettik. hem ajanlarımızın * inançlarına da uygun, hem de elitiz ya ondan şarap tercih edildi :(

    şu parklarda teröristlik yapma şeysi mükemmel argüman. geçen bir yabancı ajan piyanosuyla terör estirdi parkta. allahtan kahraman polisimiz, piyanoyu da göz altına aldı da milli irade olarak rahatladık.

    taksim'i gidip gezmek istiyormuş ama komünistler yüzünden gezemiyormuş. buyrun gezsin şimdi. gezi parkı'na girebilirse oradan bir resim paylaşmasını bekliyorum kendisinden.

    ankaralı çapulcular için de yazmış, şimdi gördüm. istanbul'daki ağaçlar için çok hassasmışız. ya da buna cevap vermeyeyim. çünkü mevzu çok hassas yerlere gider. ters bir laf ederse mahkemelik oluruz.

    kadın bana küfretti yazmış. çok ilginç değil mi? kadınlar küfretmemeli. onlar insan değil. sinirleri falan da olmamalı. tabi bir kadından küfür duyunca aklına ''eheheh nasıl yapcan lan, eheheh'' gibi ergence düşünceler geliyorsa veya kadın sırf kadın olduğu için küfretmemeli diyorsan senin cinsiyet ayrımı yapan birisi olduğunu gösterir. üzgünüm.

    akdeniz olimpiyatları'na ilişkin tek entry yokmuş. çünkü ak parti'ye yarar sağlarmış. nasıl sağlayacak çok merak ettim. örneğin açılış biletlerinin çeşitli illere dağıtılması ve stadın ak parti seçmeni ile doldurulması mı yarar sağlayacak. yoksa stadın büyük bir çoğunluğunun bu sebepten boş kalması mı? ne kadar sığsınız demiş. bir düşün bakalım.
    verilen bir kuruş zarar için hakkını helal etmiyormuş. cehennemde yanalımmış. ben de atılan bir tane gaz, burnu kanayan bir tane eylemci arkadaşım için hakkımı helal etmiyorum. hele ölenler için sesini çıkartmayan veya üzgünüm diyemeyen, gerçekten üzülmeyen, insan canını seramikten önemsiz gören insan görünümlüler için hiç helal etmiyorum. cehennemde yanmayın. burada yanın. o ailelerin üzüldüğü kadar siz de üzülün. (bak bunu silecektim, ama twitter'da silahsız şekilde öldürülen insana terörist deme haysiyetini gösterdiği için silmeyeceğim.)

    not: bunu ilk başta açtığı muhteşem başlığa yazacaktım ancak kendimi tutamadım. kişisel, baya nick altı yazısı oldu. neverfall'a da mesaj attım, başlık silinecek mi diye, cevap gelmedi, görmemiş olabilir, suçlamayayım kendisini. ben yazana kadar silinmiş sanırım.

    not 2: uzun bir yazı oldu. idrisk kesin okur. hiçbir mesajına cevap vermeyeceğim. göründüğü gibi hakaret de etmedim. kendisinin ''ince'' entry'lerini toplasak bunun iki katı uzunlukta bir yazı çıkar. şimdi ''peh, işi gücü yok tek tek yazmış...'' diyecek. haklı. işim gücüm yok. canım sıkılmıştı. hava da sıcak. kuzey güney pek sarmadı. ne zamandır da aklımdaydı görüldüğü üzere. fırsattan istifade yazdım.

    okuyan, sabreden herkese teşekkür ederim.
  • 130
    hiç hazetmiyorum kendisinden. her entrysinden sinsilik akıyor. kendisini çok zeki sandığını düşünüyorum. sonra öyle sandığı konusunda fikrimi sabitleştiriyorum. ama kendisi hiç zeki değil kanımca. büyük ihtimalle de muhafazakar birisi. entrylerinden onu anlıyorum. neyse yavaş yavaş yol alalım durmadan, daha güdülecek çok koyun var.
  • 208
    bugün direkt şahsına yönelik hakaret içerikli bir entry'e maruz kalmış yazardır. ne yazık ki 1 saat 20 dakika boyunca o entry sözlükte kaldı. kendisinden galatasaray sözlük adına özür diliyorum. söz konusu entry'i gördüğümde karaköy'den taksime bir gedik arıyordum. gazla, suyla saldırıya uğrayan, çoluk çocuk demeden darp edilen bu vatanın evlatlarının yanında olabilmek adına, haksızlığa zulme karşı sessiz kalmamak adına bir şeyler yapma çabası içerisinde çaresizce, polislerin etten duvarını nasıl aşarızın planlarını yapıyordum. beyhudeymiş meğer. daha kendi sözlüğümüzde insanlar başka yerde paylaştıkları ama haklı ama haksız yorumlarından dolayı, yorumu, düşünceyi geçtim tiplerinden dolayı burada aşağılanıyor, zulme uğruyor. böyle birşey var mı ya? bir insanın vicdanı nasıl kararabilir ki bir insanın tipini aşağılayacak, onu çirkinlikle itham edebilecek? biz bunlar için mi direniyoruz zulme, bunlar için mi bunca gaz bombası yememiz, arkadaşlarımızın kollarının bacaklarının kırılması? insanların tipiyle dalga geçilsin, kömür-makarna geyiğiyle bu ülkenin evlatları aşağılansın diye mi sokakta insanlar? yazıklar olsun! şu topraklardaki en güzel, en asil hak arayış davasını komplekslerinizle, kibrinizle yerin dibine sokuyorsunuz! biz hayatımıza müdahale edilmesin, özgürlüğümüze kastedilmesin diye alanlardayken, yurdu baştan başa ayağa kaldırıyorken siz başka insanların düşüncelerine, yaşam şekillerine, ve evet kömür-makarnaya muhtaç olan çaresizliklerine hakaret ederek, bize zulmedenlerin kibrinden, alçaklığından da öte bir alçaklıkla kastedebiliyorsunuz?! yazıklar olsun.

    edit: ayrıca atlamışım, gayet de tipi düzgün bir insan. kız olsam yani düşünmeden verirdim *.
  • 191
    savunucuları yalan söylemektedir. sözlükte siyaseti yapan kendisidir. mehmet baransu hakkında kötü yorum yazarsın gelir hemen senin entrynin altına sinsice yazıp kaçar. şike sürecine direkt olarak müdahil olan başbakanı eleştirirsin yine gelir entrynin altına yazar gider. sonra da derki siyaset konuşmayın burası spor sözlüğü. spora bu kadar karışırsanız yorum da yaparız ağa kusura bakmayacaksın artık.
  • 194
    sinsi bi abimizdir. ben kendisinin siyasi fikirlerini "kitapsız pezevenkler" şeklinde twitter'dan okumaktansa mert bi biçimde burada okumayı tercih ederdim.

    attığı tweetleri okumak, içinde bulunduğu hezeyanı göstermek adına yeter de artar zaten. daha fazla açıklama yapmaya, at gözlüklerin bakış açısını genişletmeye gerek yok; allah kurtarsın.

    bu da entryler: http://s7.directupload.net/...272/fous3uox_png.htm

    ha son bir şey, linç falan diyenler olmuş. sen genellemenin feriştahını yapıp sağda solda küfür edeceksin, ben de buna sessiz kalacağım öyle mi? k.bakmayın benim midem o kadar geniş değil henüz. son bir şey, ne sağ ne solculuk ile ilgisi var bu entrynin, benim derdim zihniyetle. hadi hayırlı işler.
  • 175
    istediği üne kavuşmasını sağlayacağım yazar. bugün polisin uyguladığı şeyi kabullenmek için nasıl bir ruh haline bürünmek gerekir ki olaylara karşı tepkisiz kalalım.orada polisin şiddetinde insanlar ölürken ben yok quaresma %70-%80 bitmiş yok erman kılıç transfer oluyormuş diyemem çünkü vatan bizim önceliğimiz hani o iki ayyaş sözü vardı ya senin kabul ettiğin işte onların bize miras bıraktığı vatan...o insanlar oracıkta sebepsiz yere ölürken elbette bu olaya sözlük ahalisi olarak sessiz kalamazdık.
    küfreden bir adama nasıl saygı duyarsınız diye sormak istiyorum o çok saygıdeğer yazarlara. ben atatürkçüyüm sonuna kadar hem de. sen bana, bize o küfürü edersen kusura bakma ama ben senin görüşüne saygı duyamam. buyrun twitter da yazdıklarının capsi :
    http://s7.directupload.net/...272/fous3uox_png.htm

    biber gazı yiyenlerle dalga geçiyor...
    http://s14.directupload.net/...272/xr73cz6b_png.htm

    yorum sizin yazar arkadaşlar...
  • 159
    şu an iktidarda olan partiden maaş aldığına emin olduğum zat.

    şimdi muhtemelen beni nefret ettiği diğer partiden zannedecek. hayatımda o partiye oy vermişliğim yok. kendisinin maaş aldığından emin olduğum partiye de. apolitiğim. tek yumruk denen oluşuma saydırmışlığım çoktur ultraslan'a saydırdığım gibi.

    ama bu adamın yazdığı her yazıda bir hükümet yandaşlığı. şunu çokça destekliyorum, onu daha çok destekliyorum, hep ben tekim biliyorum ama destekliyorum, rok'u o diğer kırmızılı partiye saydırdığı için seviyorum, suat kılıç'ı ingilizce bilmese de çok seviyorum, başbakanımı en çok ben seviyorum falan filan.

    kendisini tanımam etmem ama yazdıkları bu kadar işlemiş bu kadar kalmış aklımda. bir de sözlükte siyaset yapmak yasak. peh.
  • 163
    nickaltıma yazan ilk kişinin o olmasından ötürü utanç duyuyorum.

    taksim gezi parkında yaşanan olayların siyasi tarafını geçtim, orda insanlar ölüyor, göz göre göre cinayetler işleniyor. sen hala kalkmış "ben hayatta böyle bir zirveye katılmam" diyorsun. ben böyle hassas bir konuda olumsuz görüş bildirecek bir insanın önce insanlığından şüphe ederim. katılmayacaksan katılma, geç köşene sessizce bekle.

    burası, sözlüğümüz dediğimiz yer çoğumuzun ikinci yuvası, evet siyasi olaylar konuşulmuyor burada ancak bu sefer meselenin siyaset ile alakası yok. nasıl bir at gözlüğü ile hayata bakıyorsan, kısa bir süreliğine de olsa çıkar ve çevrene bak.
  • 171
    zirveye katılmamak en doğal hakkı, eleştirmek en doğal hakkı ama burası benim sözlüğüm değil dersen, o zaman sorarlar "sen kimsin?" diye adama. en temel hakkındır eleştirmek, istediğin kişiyi,olayı eleştir. ama insanlar sağduyu gösteriyor diye sahiplendiği bir oluşuma * laf edersen, insanlar da daha fazla sahiplenir ve seni eleştirir. bu olay linç falan değildir, linç görmek isteyen arkadaşları da taksim gezi parkı olaylarına bakmaya davet ediyorum.
  • 199
    sözlükte siyasi görüşünü bilmeyen bir tane bile yazar olmayan. savunanlar "siyasi görüşlerine katılmıyorum ama..." diye başlıyor. herkes ezberlemiş elemanı. siyasetini öyle bir yaymış öyle bir empoze etmiş ki buralara. bir de üstüne "burada siyaset yapılıyor yha :(" diye ağlıyor utanmadan. şimdi ceza almasam daha konuşurdum da insaf be kardeşim. orada tek niyeti ağaçların acımasızca katlini, dediğim dedik idare anlayışını protesto etmek olan benim okulumdan arkadaşım ölmüş, bildiğim kadarıyla mısır'dan ülkemize gelmiş bir kadın ölmüş, tonla yaralı var sen hala saygısızca ve seviyesizce olanlara provokasyon diyebilecek kadar acz içindesin. "burası benim sözlüğüm değil" diyorsan burada işin ne? ama yerinde olsam insanlığımı pekiştirmek için biraz daha kalırdım. şu an üzülünecek durumdasın. üzülüyorum sana ve seninle aynı ortamda bulunan bizlere.
App Store'dan indirin Google Play'den alın