*

  • 1
    mke ankaragücü basın sözcüsü.

    15 nisan 2023 fenerbahçe ankaragücü maçından sonra sert açıklamalar yapmış yöneticidir.

    herkes açıklamaların ilk kısmına odaklandı ama sonlara doğru çok doğru ve önemli şeyler söylüyor.

    bu yaşanan rezelatlerin ligin marka değerini ve gelirini nasıl düşürdüğünü, dolayısıyla takımların avrupa'da rekabetten nasıl uzak kaldığına vurgu yapıyor.

    "bugün burada alınan ve bizim kaybettiğimiz 3 puan uzun vadede takımların avrupa'da rekabet edemeyecek hale gelmesinin sebebidir" diyor.

    "1. ve 2.yi açıklayın, küme düşenler de açıklayın deplasmalara turistik ziyarete gidelim..." diyor.

    ayrıca açıklamayı önceden hazırlamaları ve maç esnasında radikal kararlar alabilirdik demesi (burada penaltıdan sonra takımı sahadan çekmeyi kastediyor) olayın vahameti için çok önemli gösterge. buradan futbol camiasında fenerbahçe lehine yapılan haksızlıkların bu sefer ciddi anlamda dikkat çektiğini, endişelerin ve şikayetlerin daha geniş bir kitleye yayıldığını anlıyorum.

    bazı anadolu takımlarının fbjk taşeronu olan kirli yönetimleri haricinde böyle seslerin ve davranışların ortaya çıkması bu konjonktürde çok büyük gösterge.

    ayrıca şunu da belirteyim; ankaragücü'nün sponsoru alagöz holding, fenerbahçe'nin birkaç branşta sponsoru ve spora ciddi kaynak sağlayan bir grup. çok göz önünde olmasa da pandemiden sonra inanılmaz gelirler elde eden ilaç şirketleri var. sahibi de fenerbahçeli ve ali koç ile arasının iyi olduğunu, uzun vadede fenerbahçe'de başkanlık hedefinin olduğunu tahmin ediyorum. sahibin fenerli olması ve koçla iyi ilişkileri olması tabii ki herhangi bir şaibeye işaret değildir. vurgulamak istediğim nokta ana sponsoru böyle olan ve daha önce sponsorun yönetimde de söz sahibi olduğu (bu seneyi bilmiyorum) ankaragücü'den bu kadar sert ve net açıklamalar gelmesi türk futbolu için biraz olsun umut verici.

    tabii ki kısa vadede bir umudum yok yani bu sezonun son haftalardaki şeylerden sonra hala her şeye açık olduğunu düşünüyorum. sorun "bu kadarını da yaparlar mı" değil, sorun bizim buna nasıl tepki vereceğimiz. çünkü "bu da olur mu" dedikçe daha fazlası olmaya devam ediyor.

    böyle bir adalet, böyle bir oyun gücü farkı varken buradan sezonu fenerbahçe'ye vermeye yaklaşırlarsa galatasaraylılar olarak tff'de, sahada, meydanlarda her yerde olmalıyız. bakın verirlerse demiyorum, yaklaşırlarsa!..

    bu saatten sonra hiçbir haksızlık yaşanmasa ve şanssızlığımız yüzünden puan farkı erise bile fenerin bize yaklaşması şaibelidir. maçlar adil yönetilse şu an 5-6 maçlık puan farkı vardı, fener dağılmıştı, 2.bile değildi. bu sezonun şampiyonu galatasaray'dır, bu net. ama 20-21 beşiktaş'ın şaibe sezonu gibi masada şampiyonluk kaybetmeye artık galatasaraylıların tahammülü yok.

    https://twitter.com/...qiDXkBzuWnSsQrCJOmbQ
  • 3
    "fenerbahçe bugün burada 3 puanı aldı, soruyorum vicdanları rahat mı?"

    sorusunu naçizane cevaplamak isterim.

    evet, içleri hasadı yeni toplanmış pamuk kadar rahat. zerre utanmadan koyduk mu çekiyor, sosyal medyada "sapladık" minvalinde tahrik edici paylaşımlar yapıyorlar.

    fenerbahçe taraftarı asla utanmaz. ayrımcalıkları arttıkça maduriyetleri de katlanarak artar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın