• 1
    son fenerbahçe maçımız da gösterdi ki yemeyip içmeyip antremanlarda çalışılması gereken, sahaya yansıtılması gereken oyun şeklidir.
    (bkz: 8 ocak 2023 fenerbahçe galatasaray maçı)

    ülkemiz saha koşulları düşünüldüğünde, top yapabileceğin düzgün saha adedinin bir elin parmakları kadar olduğu bir futbol ikliminde "pas oyunu" oynamaya çalışmak deveye hendek atlatmakla eşdeğer bence.
    yine fenerbahçe maçına dönersek, istatistiklere bakarsak %63- %37 topla oynamada gerideyiz, lakin sahada gördüğümüz oyuna bakarsak bu farkın maçı izlerken bizi çok da rahatsız ettiği söylenemez sanırım.
    gayet temiz, gerekli yerde tempo, gerekli yerde topa basma ama her şeyden öte temelde hızlı oyun ile bu ligde sonuç alamama ihtimalin yok.
    hep aynı örneği veriyorum; icabında 1 salise erken atılacak pas, rakibin uyuduğu anda hızlı kullanılacak bir taç, rakibin savunma arkasına sarkıtılacak sürpriz oyuncular, top bizdeyken stoperlerin orta çizgiye kadar gelmesi, kanat beklerin hücuma, kanat forvetlerin aynı oranda savunmaya destek atması .....vs., gibi detayların saha sonuçları üzerindeki etkisi çok fazla.
    ligin en dibindeki takımlar bile artık iyi pozisyon alıp alanları iyi kapatabildiği için bugün gelinen noktada bizim "sete dönelim, pasla çıkalım, geride 20 pas yapmadan hücuma çıkmayalım" tarzı oyundan sıyrılmaya başlayarak hedefe dönük, kademeli pres ve hızlı atak sonlandırmalı oyunumuzun etkisi çok büyük oldu.
    hatta atak sonlandırmada biraz daha dikkatli olabilseydik fenerbahçe'nin o çok (ve tek) övündüğü 6-0'ı tarihe gömmek işten bile değildi.
    özetle bu oyunu geliştirerek devam etmeliyiz...
  • 2
    büyük maçlarda çok işimize yarayabilecek fakat çoğu anadolu takımında maalesef işimize yaramayacak oyun şeklidir. adamlar topu sana verip senin açığını kollarken istediğin kadar üstüne çekmeye çalış gelmiyorlar. anadolu takımlarıyla yaptığımız maçlarda otobüsü kaleye park ettikleri için zaten rakip ceza sahasına kadar genelde büyük boşluk var ceza sahası içinde de bu plan maalesef işlemez diye düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın