*

  • 1
    sayın şaş;

    bu mektubu sana yazmamın nedeni fatih hocamın şu anda üzgün ve bu konularla ilgilenecek durumda olmaması.

    yunus akgün'ü son iki maçta dikkatle izlediğinizden hiç şüphem yok. hem alanya maçında hem de hatay maçında özellikle maçın son dakikalarında ne kadar zeka dolu paslar attığını, ne kadar faydalı oynadığını umarım görmüşsündür.

    alanya maçının son dakikalarında, topu aldıktan sonra belhanda'ya mükemmel bir pas çıkarmış ve ceza alanında harika bir pozisyon almıştı. belhanda da iki kişiyi çalımlamış ama çok müsait olmasına rağmen yunus'a çıkarmak yerine kaleye çok yavaş bir şut atmıştı ve haliyle gol olmamıştı.

    hatay maçında ise yine ikinci yarıda bir pozisyonda rakibini mükemmel ekarte etmiş ve tam doksana giden şutunu kaleci çıkarmıştı. yine attığımız ikinci golde çıkardığı mükemmel şut kaleciden sekip direkten döndükten sonra feghouli ile gole dönüşmüştü.

    benim dikkat çekmek istediğim konu şu: forvet hattında ve orta sahada oynayan futbolcular ceza alanı çevresinde ve içinde yunus'u fazla aramıyor. halbuki yunus buralarda mükemmel pozisyon alabilen çok zeki bir futbolcu. dolayısıyla yunus'un bu pozisyonlarda özellikle aranması gerekir diye düşünüyorum. örneğin belhanda alanya maçında yunus'u arasa kolayca o pası çıkarabilir biz de o golü atabilirdik.

    tabi bu arama işi lafla olmaz. bunun çalışmakarının hafta içinde yapılması gerekir. antreman maçlarının çift kalelerinde en azından yarım devre yunus as takımın sağ kanadında hatta santrafor mevkiinde oynatılarak bu uyum sağlanabilir hatta sağlanmalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın