• 3
    dayımdır, doğrudur. çocukluk, gençlik idolümdür hem de. futbolcu olmayı istiyordum o zamanlarda, dayımın idolüm olması da normaldir elbette.
    bunların dışında, günümüzde futbolcuları anlamaya çalışırken en çok aklıma gelen kişidir aynı zamanda.

    futbola bursa amatör takımı gençlerbirliği'nde başladı. sedat 3 ile takım arkadaşıydılar. bir daha da aynı takımda resmi maça çıkamadılar. liseler arası maçlarda, amatör kümede, 1.ligde hep rakiptiler. haluk, milli takım aday kadrosuna çağırılmış ama milli olamamıştı, bu yüzden yine birlikte oynayamadılar. bursa'daki meşhur galeri metin'in vakıflar pasajındaki mağazasının vitrininde, bursaspor-ankaragücü maçında, ikisinin kaptan olarak seromonide çekilmiş fotoğrafı uzun süre kalmıştı. elbette formalar galeri metin'di.

    1975'te 19 yaşında ankaragücü'nde profesyonel oldu, başka hiç bir takımda oynamadan 1987'de jübile yaptı.

    haluk, futbola santrfor başladı. türkiye amatör şampiyonası'nda gol krallığı var. ama ankaragücü'nde ilk sezon orta saha, sonrasında sol bek ve libero oynadı. santrfor yüzü göremedi anlayacağınız. nasıl görsün takımda gol kralı ali osman* vardı.

    haluk'u santrafor olarak çok iyi hatırlamıyorum tabii, çok küçüktüm. iyice izlediğim zamanlarda sol bek ve libero oynuyordu. umarım bu yazıyı okumaz ama ben yıllarca kendisini kazma olarak bildim. çünkü bir çalım attığını, bir topuk pası yaptığını, araya ince oynadığını hiç görmedim. topa sert oynar, fiziğini iyi kullanır, kafa topu bırakmazdı. aldığı topları, en yakınındakine ayak içiyle basitçe verirdi*. riske girdiğini hiç görmedim. hep 2 yıldızlık* oynardı. nadiren 3 veya 1 yıldızlık oynamıştır. tam bir görev adamıydy yani.

    şimdilerde özellikle sanal alemde "halı sahaya gelse oynatmam" diyenler var ya, hah işte onlara anlatıyorum bunları. ben de haluk için öyle düşünürdüm.
    fakat dayı futbolu bıraktıktan sonra birlikte bir maçta oynadık. ben santrfor oynuyorum, o orta sahada serbest, nasıl diyorsunuz amc. 8 gol attık o gün. bana 4 gol attırdı ki ara paslarını görmeniz lazımdı.
    en önemlisi, kornerden direkt 2* gol attı. evet, benim kazma diye bildiğim futbolu bırakmış dayım. maç içinde attığı çalımlar, gol yapılamayan ara paslarını, ortaları hiç saymıyorum.
    şok olmuştum, öyle böyle değil.

    şimdi 55 yaşında ve hala haftada en az bir kez halı sahada oynuyor. isterseniz bir gün çağırayım halı sahaya. bakalım 55'lik eski futbolcu bize top gösteriyor mu?
    (bkz: #288967) entryde arkadaş cengiz özyalçın için demiş ya, "halı sahada hepimizi ezer" diye, kesinlikle doğrudur.

    demem o ki, futbolcuları eleştirin elbette, ama halı sahada oynatmam demeyin, işi bilenler için komik oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın