• 1
    --- habertürk ---

    güneydoğu ligi kurulsun

    trabzonspor başkanı, “bu bölgedeki futbol için de ‘olağanüstü hal’ ilan edilmeli. bir doğu ligi oluşturulsun. her sene buradan süper lig’e takım çıksın” dedi!

    başbakan recep tayyip erdoğan’ın ‘doğu açılımı’ ile ilgili zirvesinin yankıları devam ederken, bu toplantıda en ilgi çekici önerinin trabzonspor başkanı sadri şener’den geldiği ortaya çıktı. şener, katılanlarca da benimsenen ve başbakan tarafından da olumlu bulunan projesini habertürk’le paylaştı:

    "2 takım çıksın"

    eğer güneydoğu anadolu bölgesinde futbolu geliştirmek istiyorsak ciddi bir adım atmalıyız. bir doğu ligi oluşturulabilir. her sene buradan süper lig’e bir takım çıkar. süper lig’de mutlaka doğu’dan 2 takım yer almalı. bu takımların 2’si de düşerse, o ligden ilk 2 takım çıksın. doğu’dan gelen 2 takım hem süper lig’e hem de bu bölgeye hareket getirir. o kulüpler futbola yatırım yapar. tesisler yapılır. ben bu proje hep olsun demiyorum. 10 yıllığına yapalım. belki federasyonumuz 5 yıl ister. bu bir öneridir. ama bir şey mutlaka yapmalıyız. bugün diyarbakır gibi, mardin, hakkari ve urfa gibi illerde futbol konusunda bir gayret olmasına rağmen yıllardır bir ilerleme kaydedilmedi. demek ki futbolda da belli bir süreliğine bu bölge için olağanüstü hal ilan etmeliyiz”. şanlıurfa’da oynanan kupa finalindeki coşkunun türk futbolunda çok ender görünen bir hadise olduğunu vurgulayan şener, “orada futbola karşı bir açlık var. bir final ş.urfa’yı ayaklandırdı. bu böyle kalmasın. bundan böyle federasyonumuz her sene türkiye kupası finalini bir doğu ilinde oynatsın” diye konuştu.

    --- habertürk ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın