• 3
    abıcım daha bız oynayacagımız alanı ayarlayamaıyoruz yoksa bu iş sırf paslaşmakla bıtmıyor ,yanı top rakıpteyken herkesın topun arkasında olması gerekir . kademeli alan daraltmak oynamak istediğimiz oyunun defansif ayağı ,rakıbın hareket alanını bızım sınırlamamız şart aynı şekilde atağa çıkarkende alanı kanatlara doğru açmalıyız,bolece pas ımkanı artar bıde oyuncuların put gıbı oldugu yerde dıkılmemesı gerek pro-aktıf olucak topçular kendılerını mutemadıyen boşa taşımaları taşımaları gerekıyor, statık kalınırsa iş bole boka sarar .aslında bu 30una yaklaşmış oyunculara öğretılecek bısey dııl ,bakın neill bu alan ayarlama ısını ıyı yapıyor ama tek başınada bir yere kadar yanı madem bunu bısım yerlı topçulara ögretemıyoruz ve öğrenmeyede nıyetlerı yok o zaman hiç olmazsa krıtık bolgedekı oyuncuların tercıhınde teknık- fızık ozelıklerının yanında oyun bılgısı ,pozısyon bılgısı ust sevıyede oyuncular secılmelı barçalı marquez buna net bır ornek ,fenerın 2 kupadada fınale kdar çıkmasının en buyuk nedenlerınde bırıde emre belözoğlunun üstün performansı takımı hem defansıf anlamda hemde ofansıf anlamda dengede tutması. avrupada bayagi çözmuş işi , baronide bu işi emre kadar olmasada yapabılıyor bızdekıler hak getıre ne topal ne barıs ne sarp bole bısey varlıgından bıhaber gıbı oynuyorlar son yıllarda avrupada hatrı sayılır bır basarının gelmemesi objektif olarak bakıldıgında; değişen futbol mantıgına adapte olmakta zorluk çrktıgımızden aslında fatıh hoca 2000 lı yıllarda bunu gorup doğru bı yola sokmustu ne yazıkkı dewamını getıremedık , örneğin tugay hoca blacburn de tamda bızım ıhtıyacımız olan mevkıde oynuyordu gelmeyen başarıların en buyuk nedenı takımda balans ayarının olmaması ,o ayarı yapıcak 2 topçuya çok acill ıhtıyacımz war misal onlerıne elanoyu koyarsan onların ,elano gercek kımlıgını bulabılır ve adrese teslım oldurucu paslar atar ama elanonun ve dıgerlerinın gercek degerını anlamak ıcın 2 net orta alan adamına ıhtıyac var.
  • 4
    tüm düşünme yetilerimi kitleyip iyice asabımı bozmaya başlayan transfer politikasıdır. son olarak selçuk ve aurello'nun transfer dedikodularını duymamla tam olarak yoldan çıktım. bu gidişle sözlükten uçurulmama yek parmak kaldı. moderasyon uyanık ve hazırlıklı olsun. ağzımdan kötü bir şey çıkmasın diye çok mücadele ediyorum. allah başta ben olmak üzere tüm hastalara gani gani sabır ihsan eylesin. amin.

    -allahtan evimin önünde çok geniş bir alan var. akşamları balkona çıkıp bolca ana avrat küfrederek rahatlayabiliyorum.
  • 6
    26 haziran 2010 tarihi itibariyle yurt ici transferlerin buyuk ihtimalle bittigi ancak yurt disi transferde bekleyisin surdugu politikadir. besiktas'in quaresma ve fenerbahce'nin stoch transferleri sebebiyle herkesin sabirsizlandigi bir gercek ancak kisisel olarak icim cok rahat. gec olsun, guc olsun ama tam olsun mantigiyla dusunuyorum. zaten lucas neil, milan baros, elano blumer, abdel-kader keita gibi yildiz yabancilarimiz var. harry kewell ile devam karari alinirsa her mac 90 dakika olmasada rotasyon icinde kullanabilecegimiz bir yabancimizi daha bunlara ekleyebiliriz. yani ilk onbir icin 2 yabanci oyuncu kullanma hakkimiz devam ediyor. kaleci icin aykut ercetin yada ufuk ceylan'a sans verilecegini dusunuyor, umuyor ve istiyorum. bir stoper (ki konusuldugu gibi joris mathijsen olursa super olur) bir de artik klasiklesmis on libero hasretimizi dinderecek bir futbolcu ( alexandre song olma ihtimali fanatik gazetesi'nin sallamasi gibi gozukuyor). zaten basimiza ne geldiyse her sene kadro yenilemekten geldi diye dusundugum icin ilk onbir oynayacak 3-4 yildiz falan da beklemiyorum. sonuc olarak sabrin sonu haldun ustunel diyorum ve bekliyorum. acikcasi icim cok rahat.
  • 10
    kanser edendir. halbuki 2009-2010 sezonu ne güzeldi, ismi daha önce 1 kere bile gündeme gelmemiş adamlar gelip imza atardı. uyku sersemliğiyle inanamazdık keita'nın gelişine.. ancak bu sene herşey tersine döndü. pino'yla başlayan transfer kabızlığı *, rosicky ve ledesma'nın günler öncesinden duyulmasıyla heyecan yapmamız, sonra bu transferlerin yılan hikayesine dönmesi vs. keşke bu adamları duymasaydık bir sabah ansızın resmi siteden fotoğrafları karşılasaydı bizleri.
  • 11
    her halükarda geç kalınılmış politikadır. düşünülen isimler en iyimser düşünceyle bu hafta içerisinde transfer edilseler dahi hem hocamızın, onları geçireceği yaklaşık 2 hafta sürmesi muhtemel hazırlık sürecinden dolayı hemde uyum sorunlarından dolayı randıman verme süreçleri uzun sürecektir. oysa takımımızın ligdeki ilk 4 haftası önemli maçlardan oluşuyor. ayrıca futbol tarzları bize ters gelen bir ülkenin takımıyla da avrupada play- off maçı oynayacağız. bu durum, olası başarısızlıklarda hocamızı göndermek isteyen kitleyede fırsat sunuyor. burada değinilmesi gereken diğer en önemli noktada takımımızın son 3 yılda çeşitli sebeplerle oynayamayan futbolcular yüzünden olumsuz durumlara düşmesidir. bir futbol takımı, yaklaşık 3 sezondur belkide dünyada az rastlanır biçimde çeşitli sebeplerle oynamayan futbolculardan muzdarip duruma düşüyorsa, o takımın yöneticileri o takıma önce en iyi sağlık ekiplerini kazandırmakla ve sonrada sağlam futbolcuları getirmekle görevlidir. en azından mantık bunu gösterir. kulübümüzde transferi yönetenler, bu gerçeği çok iyi bilmelerine rağmen geçen sezon 14 maç, son 3 sezon ise ortalama 19 lig maçı oynayan bir futbolcuyu 3 milyon euro bonservis bedeli ile kulübe kazandırdılar. şimdi ise o futbolcunun sakatlıktan geri dönüş tarihi ile ilgili kesin bir bilgi bile verilemiyor. bu ise transfer politikasında sadece geç kalınıldığını değil aynı zamanda transfer politikasının galatasaray'ın son yılardaki gerçeklerinin*göz ardı edilerekte oluşturulduğunu göstermektedir. her şeye karşın seyrantepe'nin açılış yılı olduğu için kalan son transferlerin(rosicky, ledesma, baptista veya başka isimler) isim bazında önemli transferler olacağını düşünüyorum. fakat bunların takımımıza daha erken kazandırılıp, uyum süreçlerinin kısaltılmasıda bu transferlerin gerçekleşmesi kadar önemli bir konuydu.
  • 13
    bir blogda okumuştum. extensor'dı galiba. transfer edilen isimden çok transferin şekli şemali önemlidir, kampa katılmamış transferlerin çoğu bekleneni veremez şeklindeydi.*b*

    transfer komitemiz bunun farkında değil maalasef. adnan sezgin'e tepkiliyim ama pino'yu falan getirdiği için değil ya da ne bileyim transferleri önceden bilindiği için değil. 31 ağustos 2010 tarihine kadar vakit var zihniyetinde olduğu için.
  • 14
    bazı arkadaşlar bu duruma müthiş yönetim hamlesi diyebilir. diyenler oluyor zira... sakatlanmak nedir bilmeyen bir keita satıldı m-ü-t-h-i-ş ! bir yönetim hamlesi ile. mübarek olsun ki pino kardeşim ( benim fino cinsi köpeklere aşırı tiksintim var. ibneler paçalarımı ısırmaya çalışıyor. bir gün sahibinin yanında gezen finonun teki aynısını yapınca allaha sığınıp beyninin orta yerine ronaldo gömüşü yaptım. yazık oldu hayvancağıza... tabii sonradan düşünebildim bu yazık olma durumunu.) de sakatlandı.

    sezonun açılmasına bir hafta kalmış ise,
    sezonun açılmasına bir hafta kalmış ve yaz kampına katılamamış yeni oyuncular gelecek ise,
    sezonun açılmasına bir hafta kalmış ve yaz kampına katılamamış yeni oyuncular geldiğinde benim takımıma ilk yarı boyunca uyum sağlayamayacak ise,

    vay halimize!

    o transfere verilecek paraya acırım. elano'dan bile ( elano gibi kaliteli bir futbolcudan gereken verimi alamamışken) umduğunu bulamazken seni anca hagi gibi, maradona gibi, zidane, pirlo, gerrard, iniesta gibi adamlar paklar ey galatasaraylı.

    --- zamanı var ---

    geri kalan yazma hakkımı ahanda buraya rezerve ediyorum

    --- zamanı var ---
  • 15
    sezon başında "isim değil geleceğe transfer yapacağız" tarzı, genç ve başarıya aç futbolcuların alınacağı yönündeki haberleri okuyunca hiç kafaya takmamıştım. "ismi olan oyuncudan ne gördük ki tekrar isteyelim" diyip gelecek oyuncuları bekledim. bekledim beklemesine ama 2 tane gelebildi ancak. zaten transferler şuana kadar bitmiş olsa, hepsi 20 yaşındaki adamlar olsa yine kimse ses çıkarmaz "illaki bi potansiyeli vardır" yada "5'i değil de 2'si 3'ü tutar" diye düşünürdük.

    yok hiçbiri olmadı. genç adam alınacaksa bu zamana kadar bekletilmez, isim transferi yapılacaksa geçmişten pek ders alınmamış demek.

    adnan polat'ı hala savunurum yalnız bu transfer döneminde çuvalladığı aşikar.
  • 17
    aslında geçen sene yapılan sükseli transferlerin bizde oluşturduğu yüksek beklentiler sonucu eleştirdiğimiz politikadır. kimse gelecek adamların yüzde yüz yarar sağlayacağını garanti edemez. evet bende çok geç kalındığını düşünüyorum. keita gibi gio gibi adı büyük oyuncular alıp onlardan çok fazla şey bekleyeceğimize emre çolağa cem sultana şans verelim musa çağıran çıksın 25-30 maç oynasın şu takımda. biz ne kadar konuşsak boş tabi kararları biz vermiyoruz ve burası football manager oyunu değil. son olarak bize düşen görev frank rijkaard'a sonuna kadar destek çıkmaktır. hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun.
  • 19
    en azından son iki seneden beri biz deli eden çocuklarımızın kesilmesine neden olan o güzel politikalar göz önüne alınınca kötü gözüken politikadır. ama şu var ki en azından ben kendi hayatımı göz önüne alınca senelerdir süre gelen fenerbahçenin bombalar patlatması ve galatsarayımızın o bombaların bile yanından geçememesine alışık birisiyim. ama ne olduysa şu son iki senede bombaların patlatılması ama başarılardan uzak kalınmasıben değişik duygulara itmiştir. acaba sezon başında bomba patlatıp sezon sonunda sıçmak mı? yoksa sezona başlarken işe yarayan, bomba denilen transferlerden sayılmayan adamlarla başarı mı? tabi ki ikincisini seçiyorum. ama bu politika son iki seneden beri ilk şık gibi durmaktadır. her ne kadar geçmişe mazi dense de artık başarılı iş yapan adamlarla yola çıkılması gerekmektedir. her ne kadar böyle diyince yapılan transferler tü kaka gibi dursa da gerçekten iyi transferlerdi ama olmadı başarı gelmedi. ne diyeyim umarım bizim için başarı getirebilecek kişiler transfer edilir de şampiyonlar liginin müziğini artık dinlemeye başlarız.

    ha bu arada artık sezon açılmak üzere ve henüz yabancı transfer konusunda bir gelişme yoktur. zannediyorum bunda en büyük sebep elano blumerin durumudur. galiba onun satılması ile elde edilecek paralarla transfer yapmaya çalışıyoruz. ama elano konusunda da bir gram yol alabilmiş değiliz. acaba kalacak mı gidecek mi bunun bile tam olarak karaını verbilmiş değiliz. umarım bir an önce ne yapılcaksa yapılır da kazaya belaya uğramadan sezona başlarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın