• 1
    fenerbahçe'de gökhan gönül şoku ile yarışacak ibne basın klasiği.

    yalnız ben kendimi bildim bileli oldu bu kriz. uefa kupasına yürürken 98-99-2000 yıllarında da vardı. fatih hoca'nin dominant ve babacan tavrı takımı ayakta tutmuştu. eski futbolcularin ve yönetimin o yıllar için verdiği röportajlar bunu kanıtlıyor zaten.

    2005'te ribery'yi bu kriz yüzünden kaybettik. hatırladıkça canını yakıyor insanın. sezon başladı takım yine aylarca para alamadı. oyunculara çek verildi, karşılıksız çıktı. takım bir gün antrenmani boykot edip antrenman yapmadı. kapalıdaki aslanlar çekler ödenir hakkınız ödenmez pankartı dün gibi aklımda.

    2015'te uefa'dan aldığımız 1 yıl men cezasında en büyük etken yine takımın maaş yüküydu. acayip acayip kontratlar ile takımın maaş bütçesi 70-80 milyon euro gibi rakamlara gelmişti.

    şimdi yine ibne basın'da aynı manşetler. kış transfer dönemi* geliyor. varsa böyle kriz, yapmayın transfer. almayın kardeşim, sol bek de almayın, 8 numara da almayın! önce şu 30 kişilik kadronun huzuru, maaşı vesaire halllolsun. kadronun maaşı gecikiyorken, transfer yapsan ne işe yarar? o takımdan hayır gelir mi?
  • 2
    maaşların ödenmemesi anlamındaki krizi bilemiyorum ama maaş dengesizliği anlamında bir krizden bahsedebiliriz. bunu da kendi ellerimizle başardık maalesef.

    takımın belki de en iyi oyuncusu lucas torreira 2.75 milyon euro maaş alırken, baştan fiyasko transferimiz ndombele'ye 3.2 milyon maaş verdiğimiz için, lucas'a da 3.5 milyon euro vererek durumu dengelememiz bunun ilk meyvesi olacak gibi.

    asıl büyük kriz ise sacha boey konusunda. seneye bitecek sözleşmesini hala yenileyememizin sebebi menejerinin takımın ortalama maaşını ve boey'in takımdaki yerini kullanarak oldukça yüksek taleplerde bulunması. biz boey'e +2.5 milyon euro bir maaş verirsek kendisini satabileceğimiz havuzu çok daraltacağız. vermezsek de bu yaz değerinden çok daha düşük bir fiyata satmak durumunda kalacağız. nereden tutsan elinde kalıyor.

    sezonu şampiyon bitirmiş takıma önüne gelen adamı fırsat transferi diye 3 milyon euro asgari ücretle doldurursan maaş ödeme krizi de olur, dengesizlik krizi de olur. yıllardır şu hatadan ders alamadık, aktörler değişse de aynı yanlış mantık devam ediyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın