• 1
    sıkça görülen bir tabir haline geldi: "galatasaray'a yakışmıyor."
    bazı insanların sportif olarak değil de çok farklı nedenlerden ötürü sevmedikleri hatta bazen nefret ettikleri galatasaray sporcusuna, yöneticisine, antrenörüne "galatasaray'a yakışmıyor" şeklinde bir yaklaşımı söz konusu. argümansızlıktan mı desek, gereksiz şekilcilikten mi desek bilemedim. özellikle son zamanlarda kimse galatasaray'a yakışmıyor yahu. fatih terim ? galatasaray'a yakışmıyor. mustafa cengiz ? galatasaray'a yakışmıyor. abdürrahim albayrak ? galatasaray'a yakışmıyor. hasan şaş ? galatasaray'a yakışmıyor.
    evet biz ilkeleri olan, tarihi olan karakterli bir kulübüz. galatasaray'a yakışmayanları da göndermeyi, geri getirmemeyi biliriz. ancak bu sizin kişisel hırslarınızdan dolayı ya da bu insanların siyasi görüşlerinden, şivelerinden, belki de gözlerinin üstünde kaşları olmasından dolayı nefret ettiğiniz insanları "galatasaray'a yakışmıyor" diye yaftalayabileceğiniz anlamına gelmiyor. size göre nasıl oluyor bu "galatasaray'a yakışmak" sevgili arkadaşlar ? yüksek fransız kültürünüzü dökün bu başlığın altına da bir şeyler kapalım biz de. malum biz de galatasaray'a yakışmıyoruzdur şimdi.
  • 2
    arda'nın geri dönmesini istemeyen birisi olarak yakismama olayını bende anlamıyorum. balotelli gelse ben dahil buyuk bir çoğunluk sevinecek ama bu adamın yaptıkları kirikliklar bizim ulkemize ait olmadığı için mı kabul edilecek. zaten bu kadar kırık olmasa yolu bize düşmez denecek. arda bu hataları yapmasa barcelona seviyesinden bir kaç yıl içinde bu duruma düşecek futbolcu değildi zaten. ibrahimoviç kibri dünyaca bilinen birisi ve biz bir yaz gelir mi diye hayal kurduk ama kibir sadece ona yakışır o da galatsaray'a yakışır. robinho tecavüz suçlamasından ceza aldı acaba bize gelse taraftar içinde nasıl bir yüzde red eder ne kadarı kabul ederdi. arda yaşlı başlı adamı dövdü, melo da takım arkadaşını dövdü ama melo için yakışmıyor demedik. arda zamanında caner'i tokatladiginda o zamanda kizmadik çünkü seviyorduk. arda galatasaray'a karşı yanlış yapmamış ama magazinsel olarak büyük hatalar yapmış birisi olarak kendini bitirdi, bizim ona olan sevgimiz bitirdi, ama iki yüzlü olmaya gerekte yok, sevgimizi bitirmeseydi yaptığı herşeyi görmezden gelirdik. profesyonel futbol kuluplerinde, yüz kızartıcı suç işlemeyen herkes görev alabilir. yakışır yakismamak tamamen öznel bir durumdur. eskiden de torinolu şaban diyenler olurdu aramızda. besiktaslilarin saçma sapan bjk duruşu diye cikardiklari muhabbete benzer, galatasaray'a yakismaz diye bir muhabbete hiç gerek yok.
  • 3
    “bilirsiniz ki her insanın ayrı bir huyu, ayrı bir karakteri olduğu gibi, her futbol takımının da kendine has bir karakteri vardır. biz sizlere burada galatasaray’ımızın huyunu suyunu açıkça ve iyice anlatabilirsek, onu adamakıllı tanıyıp, inşallah senelerce dost geçinirsiniz. galatasaray, bir his takımıdır. renklerine âşık birbirlerine seven futbolcuların takımıdır. galatasaray feragat ve fedakârlıklarla çalışacak futbolcuların takımıdır. galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez. kısacası galatasaray, bir halatı hep birlikte çekenlerin, hep birlikte üzülüp, hep beraber sevinmesini bilenlerin takımıdır.”
    - baba gündüz

    bu alıntıdan galatasaray'a yakışma kavramı hakkında önemli bilgiler alabiliriz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın