• 7
    senelerdir her türlü galatasaray platformunda dile getirdiğim, ancak hiçbir zaman sonuca ulaşamadığım bir olaydır klüp üyeliği.

    şöyle ki; galatasaray'a üye olmak normal bir insan için çok çok çok zordur. klübün böylesine bir üyelik sistemine sahip olmasının ne kadar yanlış olduğu herkesin ortak fikridir herhalde.

    bunun en büyük sebebi şüphesiz lisedir. galatasaray lisesinin ne kadar büyük ayrıcalıklara sahip olduğu ortada. galatasaray lisesine gitmiş bir fenerli bile klübe rahatlıkla üye olabilir ancak bizim gibi hasta galatasaraylı bir insan 15.000 tl ücret ödeyerek ve içerden 2 referans bularak üye olabilir klübe.

    adnan polat bir ara bu klübe üyelik sistemini değiştirmek gibisinden laflar etmişti diye hatırlıyorum. daha sonra hiç konusu açılmadı bir daha büyük ihtimalle liseci tayfası karşı çıktı beklenildiği üzere.

    mevcut durumlar içinde uzun bir süre daha bu üyelik sistemi böyle devam eder. benim hiç umudum yok değişeceğinden artık. sesimizi çıkartsakta en fazla okyanusta su damlası etkisi yaratırız.

    bu arada galatasaray lisesi'nden nefret etmemin başlıca sebeplerindendir üyelik olayı. diğeri de liseci lobisi zaten. bu iki olgu galatasaray'a yakışmıyor. içindeki herkesin galatasaraylı olmadığı bir lise nedense galatasaray'ın sahibi gibi dolanıyor ortalıkta.
  • 10
    bir kere galatasaray lisesi'ne gitmiş fenerli sayısı gerçekten gülünç denecek kadar azdır. ikincisi öyle bir insan buna niyetlense bile, emin olun ki o insanın fenerli olduğunu herkes bilir ve üye olmayı denese bile bu kibarca reddedilir. üçüncüsü diyeceksiniz ki gizledi, 5 yıl mıdır nedir eğitimi süresince zaten gizleyebiliyorsa o kişi zaten bravodur kendisine olsun üye. ben 8 sene okudum bahsi geçen okulda (2 sene hazırlık, 3 sene orta, 3 sene lise-bizim zamanımızda öyleydi-). emin olun o insanların sayısı çok az ve emin olun hiçbiri dr. evil gibi aman gizli gizli galatasaray'a üye olup galatasaray'ı mahvedeyim düşüncesinde değiller, tam tersine işlerinde güçlerinde düzgün insanlar.galatasaray lisesi'nden nefret etmek için galatasaraylı bir insanın başka ne gibi sebepleri olabilir, gerçekten çok merak ediyorum.

    neyse..
  • 11
    normal taraftarların üye olması kesinlikle kolaylaştırılmalıdır. galatasaray liseli, eski sporcu, birinci dereceden yakını sıfatıyla üye olanlar ile normal taraftarların üyeliği arasında bir yetki sınıflandırılması yapılabilir diye düşünüyorum. örneğin normal taraftar üye olur çeşitli avantajlardan faydalanır, bu üyeliğin gururunu doya doya yaşar ama 7 senesini doldurmadan oy atamaz.
  • 12
    üye sistemi gayet iyidir. evet içeriden 2 referans istenir ve gayet normaldir çünkü yoldan geçen herkesin üye olmasını kimse istemez. 15.000tl kısmı ise referans verecek kişilerin kafasını rahatlatmak içindir bence. düşünsenize üyesiniz ve çevrenizdeki herkes bana referans olsana diyor. bir süre sonra arkadaşlıklarınız yıpranır. ancak 15.000tl istenildiği zaman üye olabilecek insan sayısı azalıyor ve şu an üye olanların kafaları rahatlıyor.

    babam galatasaray lisesi mezunu ve divan kurulu üyesi olduğu için* ben 2500tl ücret ödeyerek üye olabildim. tahmin edersiniz ki referans bulmak zor olmadı çok sağlam referanslarım vardı.

    kulüp üyeliği ise öyle pek matah bir şey değil. aylık geliriniz 50.000tl üstünde olmadıkça zaten herhangi bir şekilde yönetime giremezsiniz. lise çıkışlı değilseniz bu daha da zorlaşır. üyeler arasında bir sınıflandırma ise işin bokunu çıkarmaktır. kim önce işeyecek, kim önce sıçacak bunlar belirlenir sadece. zira üye olmanın oy atmak dışında işlevi sıfıra yakındır.

    ayrıca unutmadan ekleyeyim galatasaray lisesine girip orada galatasaraylı olan çok insan var. hatta bir kısmı medyada gözlerinizin önünde. babamın dostlarından biliyorum. yani kulübe galatasaray lisesi aracılığı ile üye olan bir fenerli veya beşiktaşlı ya galatasaraylı olmuştur lise döneminde ya da öyle üye olmuştur bir süre sonar ayıklanır.

    edit: ayrıac üye olmak için eskiden beyoğlundaki binadan form almanız gerekiyordu. şimdi sizi oraya yönlendirirler siz gidersiniz oradan eski formu alırsınız sonra bir de mecidiyeköy'e gidip oradaki kulüp binasından yeni formu alırsanız boşuna dolaşmış olursunuz.

    http://www.galatasaray.org/.../pages/uyeprofil.php buradan şartları okuyup, üyelik formunun renkli fotokopisi alıp doldurursanız başvurunuzu yapabilirsiniz.
  • 14
    uzun yıllar kulübün lisanslı sporcusu olarak galatasaray lisesi mezunundan sonra en üst düzeyden girmeye hak sahibi olduğum ancak son lisans tarihimin üzerinden 5 yıldan fazla süre geçtiği için daha olamadan kaybettiğim ulaşılabilecek en yüce sıfatlardandır.

    öyle çok isterdim öyle heveslenmiştim ki sözlük galatasaray kulübü bilmemne numaralı üyesiyim diyebilmek için, referanslar dahil herşeyi ayarlamışken gördüğüm bir dipnotla hayallerim yıkıldı başımdan aşağı kaynar sular döküldü yok oldum eridim.
  • 16
    şartları itibariyle türkiye gerçekleri ile örtüşmemektedir.
    en basit hesap
    100.000 kişi den 1.000 usd alsan = 100.000.000 usd
    2 yılda taksitle toplam 2.000 usd alsan = 200.000.000 usd
    3 yılda taksitle toplam 3.000 usd alsan = 300.000.000 usd

    nüfus 75.000.000 bunun %10 nunun yani 7.500.000'nun mali durumu iyi. 7.500.000'nun en az 1/3 ü galatasaray taraftarı yani 2.500.000 kişinin mali durumu iyi bu 3.000 usd yi verebilecek durumda. bu 2,5 milyonun sadece 100.000 kişisi 3 yılda 3.000 usd yi çok rahatlıkla ödeyebilir.

    ancak halktan kopuk, helvacı gibi adamlar en başta karşı çıkarlar bu uygulamaya. biz o adamlarla aynı yerde duramayız derler. abdurrahim albayrak'ı kapıda ağlatan yönetim anlayışıdır 4 yıldır üzerimizdeki ölü toprağı.

    acilen galatasaray spor kulübü üyeliğinin tartışılması ve tüzük değişikliği için çalışması yapılması gereklidir.
  • 17
    2012 yılına yakışmayan düzenlemelere sahip olan üyelik sistemidir.

    http://www.galatasaray.org/.../pages/uyeprofil.php

    --- alıntı ---

    galatasaray spor kulübü

    üye profili

    galatasaray spor kulübü'nün kuruluşundan bugüne kadar
    (13 nisan 2011) geçen süre içinde üye sayısı:
    15.695

    4.238 üyemiz vefat etmiş, 2.415 üyemizin kayıtları geçici olarak kapatılmış olup, 8.750 aktif üyemiz mevcuttur.

    yine kulübümüz'ün kuruluşundan bugüne kadar 2.361 üyemiz, divan üyesi olma şerefine erişmiş olup; 674 üyemiz vefat etmiş, 145'inin kayıtları geçici olarak kapatılmış olup, 1540 aktif divan üyemiz bulunmaktadır.

    --- alıntı ---

    görüldüğü üzere 8750 kişi ile yönetilen bir dünya kulübü. asgari üye sayısı 100.000 kişi olmalıdır. mevcut üyelik şartları ise aşağıda;

    --- alıntı ---

    üye aidatlari
    2011 yılı yıllık üye ödentileri: 100 tl,

    üye giriş ücretleri
    galatasaray lisesi mezunları 600 tl,
    aile bireyleri 2.500 tl;
    bu kategoriler dışındaki müracaatlar 10.000 tl,
    sporculuktan üye olanlar 1.250 tl.

    üyelik koşullari
    üyelik koşulları gsk tüzüğünde şu şekilde belirtilmiştir:

    üyelik türleri
    madde 6: kulübün iki tür üyesi vardır:
    6.1) üye
    6.2) onursal üye

    üye olma koşullari
    madde 7: kulübe üye olabilmek için adayın türk medeni kanunu ve dernekler kanunu'na göre üye olma hakkına sahip bulunması; yurt içinde rakip sayılabilecek bir başka spor kulübünde üye, lisanslı sporcu ya da görevli olmaması; sicil kurulu tarafından üyeliğe alınmasının önerilmesi; yönetim kurulunca kabul kararının alınması zorunludur.
    ayrıca, üye olmak için başvuruda bulunan kişilerin aşağıda belirtilen gruplardan birine dahil olmaları da zorunludur.
    a grubu - galatasaray lisesi'nde en az iki yıl okumuş olanlar.
    b grubu- kulüp başkanının önerisi ile takvim yılı başına en fazla 15 (on beş) kişi, başka bir kayıt aranmaksızın üye olabilir.
    c grubu- en az 5 (beş) yıl süre ile amatör veya profesyonel olarak kulüp adına yarışmalara katılmış, spor yaşamını kulüpte tamamlamış, bu hususu gençlik ve spor genel müdürlüğü veya ilgili federasyondan alınan yazılı belge ile kanıtlamış ve spor yaşamını tamamladıktan sonra 5 (beş) yıl içinde üyeliğe başvuran sporcular. (kulüp menfaatleri doğrultusunda transferi gerçekleşen sporcular yönetim kurulu kararı ile spor yaşamını kulüpte tamamlamış olma koşulundan muaf tutulabilirler)
    d grubu- en az 5 (beş) yıllık üyelerin çocukları ve eşleri.
    e grubu- yukarıdaki grupların dışında kalanlar.

    alinacak üye sayisi
    madde 8: a ve c gruplarında yukarıda tanımlanan üye adayları için hiçbir sayısal sınırlama uygulanmaz.
    a ve c grupları dışında diğer gruplarda tanımlanan adaylardan üyeliğe alınacakların toplam sayısı her yıl ocak ayında yönetim kurulu tarafından belirlenir.
    alınacak toplam üye sayısı bir önceki yıl sonu (31 aralık) itibarı ile kulübün kaydı açık üye sayısının %3 (yüzde üç)'ünden fazla olamaz.
    yönetim kurulu tarafından belirlenen alınacak toplam üye sayısından fazla üye kabul edilmesi durumunda, işlem sırasına göre sınırı aşan üyelik geçersiz olur ve düşer.
    ancak her durumda, bir yılda kabul edilecek toplam üye sayısı 400 (dört yüz)'ü aşamaz.

    üyelik için başvuru süreci
    madde 9:
    kulübe üye olmak isteyenler 1 haziran - 31 ağustos (otuz bir ağustos dahil) tarihleri arasında, ön başvuruda bulunabilirler. bu dönemi takip eden ilk iş günü başvurular kayda alınır, üyelik başvurularının değerlendirilmesi 30 gün içinde tamamlanır.
    bu tarihlerin dışında yapılan başvurular kabul edilmez.
    üye kayıt işlemi yılda bir kere yapılır.

    başvuru işlemi
    madde 10: üye olmak için başvuruda bulunan kişiler;
    10.1) aday üyenin üye olabilmek için gerekli niteliklere sahip olup olmadığını belirlemek üzere hazırlanmış basılı başvuru beyannamesini doldurmak; özgeçmişini, nüfus suretini, yetkili merciden alacağı adli sicil ve arşiv kaydını gösterir belgeyi bu beyannameye eklemek,
    10.2) beyannameye yazdığı bilgilerin doğruluğunu imza altına almak,
    10.3) kaydı açık en az 5 (beş) yıllık iki üye tarafından önerilmiş olmak,

    10.4) yeteri kadar fotoğraf vermek,
    10.5) mevzuat hükümleri uyarınca gereken durumlarda izin belgesi vermek ve başvuru beyannamesini kulüpte kayıttan geçirtmek,
    10.6) yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak zorundadır.

    kaydı açık en az 5 (beş) yıllık her üye, bir takvim yılı içinde en çok 5 (beş) kişiyi üyelik için önerebilir.

    üyeliğe kabul işlemi
    madde 11:
    11.1) yönetim kurulunca başvuruda bulunan kişilerin fotoğrafları yapıştırılmış basılı başvuru beyannamesi başvuru süresinin sonunu takip eden ilk iş günü kulüp merkezinde belirli bir yerde ve sosyal tesislerde 7 (yedi) gün süre ile asılı bırakılır.
    11.2) üyeler askı süresi içinde adaylar hakkında itirazları varsa bunları yazılı olarak yönetim kuruluna bildirirler.
    11.3) üyelik başvuruları askı süresinin bitimini izleyen ilk işgünü yönetim kurulunca, varsa itirazlar ile birlikte, eksiksiz olarak sicil kuruluna verilir.
    11.4) sicil kurulu üyelerini görevlendirmek suretiyle her adayın üyelik başvurusu hakkında, 10. maddedeki hususları göz önünde tutarak, gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yapar.
    görevlendirilen sicil kurulu üyeleri, bu değerlendirmeler sonunda kulüp tüzük'üne uygun olarak belirlenen üye adayları ile gerektiğinde ayrı ayrı ve birebir görüşür ve bu görüşmeler kayıt altına alınır.
    11.5) sicil kurulu başvurular içinde önerdiklerini ve önermediklerini gerekçeleri ile birlikte yönetim kuruluna en geç eylül ayının son iş gününe kadar sunar.
    11.6) yönetim kurulu üye adaylarından onayladıklarını sunum tarihini takip eden 10 (on) gün içerisinde sicil kuruluna bildirir.
    sicil kurulu derhal, yönetim kurulu kararı ile adaylıkları kesinleşenlere işlemlerini gerçekleştirmek için gönderme tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde giriş ve yıllık ödentilerini yatırmaları hususunu iadeli taahhütlü mektup ile bildirir.
    bu ödentilerin süresi içinde ve tam olarak ödenmesini takiben, yıl sonuna kadar alınacak yönetim kurulu kararı ile üyelikten doğan hak ve yükümlülükler kazanılmış olup üyelik sicil kurulu tarafından sicil defterine işlenir.
    sicil defterine işlenen üyeler, ilk yapılacak genel kurulun denetimine sunulur.
    üyelik başvuruları yapıldığı yıl için geçerlidir.

    sporcular
    madde 12: galatasaray spor kulübünde spor faaliyetlerine düzenli şekilde katılan ve yarışmalarda bireysel veya takım halinde kulübü temsil eden ve bu amaçla lisansı çıkartılan kişilere sporcu denir.
    sporcular (veteranlar hariç), spor yaşamına devam ettikleri ve yarışmalara katıldıkları sürece seçme ve seçilme hakkına sahip değildirler.

    sporcu olma koşullari
    madde 13: sporcularda aşağıdaki koşullar birlikte aranır:
    13.1) 18 yaşından küçüklerle, ilköğretim ve liseye devam eden öğrencilerin veli veya vasilerinden yazılı izin belgesi alınmış olması,
    13.2) spor yapmak için yönetim kurulunca kulübe alınmasına karar verilmiş ve sporcu kaydının tutulması için yönetim kurulunca sicil kuruluna bildirilmiş olması,
    13.3) lisans çıkartılmış olması.

    sporcularin üyeliğe geçiş koşullari ve işlemleri
    madde 14: kulübün lisanslı sporcularından olup da spor yaşamını kulüpte tamamlamış ve yukarıda 7. madde c grubunda yazılı niteliklere sahip olanlar üyeliğe kabul edilebilirler.

    onursal üye
    madde 15: katılmaları kulüp için manevi bir değer taşıyan ve kişilikleri, toplumdaki yerleri, eserleri ile kulübün amacı ve etkinliklerine önemli katkıda bulunabilecek seçkin kişiler kulübe onursal üye olarak kabul edilebilirler.
    onursal üyelerin oy hakkı yoktur. dilerlerse ödenti verirler.

    onursal üyeliğe kabul işlemi
    madde 16: onursal üyelik için kabul kararı doğrudan yönetim kurulunca verilir

    --- alıntı ---

    yani hakan şükür üye olurken 1.250 tl liseden gelenler 600 tl ödeyecek, aile bireyleri 2.500 tl. (bu ne demek allah aşkına) yıllık aidat ise komik 100 tl.

    dünya çapında kulüp ancak 8.750 kişi üye. borç ise 300.000.000 usd konuşulmakta.

    acilen sözlük yazarları başta olmak üzere galatasaray taraftarının kulübün üyelik sistemi üzerinde kafa yorması ve küçük olsun bizim olsun anlayışı yerine büyük olsun dünya birinci olsun anlayışı getirilmelidir.

    daha önce yazıldı önerim şu şekilde;

    --- alıntı ---
    en basit hesap
    100.000 kişi den 1.000 usd alsan = 100.000.000 usd
    2 yılda taksitle toplam 2.000 usd alsan = 200.000.000 usd
    3 yılda taksitle toplam 3.000 usd alsan = 300.000.000 usd

    nüfus 75.000.000 bunun %10 nunun yani 7.500.000'nun mali durumu iyi. 7.500.000'nun en az 1/3 ü galatasaray taraftarı yani 2.500.000 kişinin mali durumu iyi bu 3.000 usd yi verebilecek durumda. bu 2,5 milyonun sadece 100.000 kişisi 3 yılda 3.000 usd yi çok rahatlıkla ödeyebilir.

    ancak halktan kopuk, helvacı gibi adamlar en başta karşı çıkarlar bu uygulamaya. biz o adamlarla aynı yerde duramayız derler. acilen galatasaray spor kulübü üyeliğinin tartışılması ve tüzük değişikliği için çalışması yapılması gereklidir.

    --- alıntı ---

    100.000 kişiden 3 yıl içinde 3.000 usd (toplam 300.000.000 usd) ayrıca her yıl 100.000 kişiden 200 usd yıllık üyelik bedeli alsan her yıl 20.000.000 usd de ayrıca cabası. toplam da ise 3 yıl içinde 300.000.000 usd + 60.000.000 usd cepte.

    100 tl yıllık üye bedeli küçük olsun bizim olsun anlayışıdır.
  • 18
    bir üye olarak yıllık aidatı olan 100 tlyi normal ve yeterli buluyorum. misal barcelona'nın yıllık aidatı 150 euroydu bu sene (gene üyeyim oradan biliyorum). bu para bize fazla gelebilir ama oradaki adamlar için 150 tlye eş değer. bu aidatla ellerine geçen ayrıcalıklar şöyle oluyor: barcelona'nın official storelarında (fcb store) %10 indirim, maç biletlerinde real madrid maçı dışında %20 indirim , real madrid maçında %5 indirim, maç biletlerinde ve kombine alımlarında öncelik (kombinelerin hepsi satılıyor, eğer biri almayacak olursa öncelik üyelerin oluyor, ayrıca seient lliure sistemiyle maça gelmeyenler kombinelerini o maçlık satışa çıkarırsa gene üyeler öncelikli olarak alma hakkına sahip oluyor , bir el clasico'ya maç günü bilet alıp gittim bu sistem sayesinde), senede 1 defa hediye müze turu.

    bizde bir üyenin 100 tl aidatla yararlandığı fırsatlar: 0.... tesislerden yararlanmak için önce bir defalığına 400 tl verip sosyal üyeliği açtırmanız, her sene ekstradan 55 tl verip bunu yenilemeniz lazım. bu da tesislerde indirim sağlıyor, sonuçta gs adasına ve kalamış'a isteyen gidebiliyor. gs store ve maç biletlerinde herhangi bir indirim, öncelik sağlamıyor. 100 tl verilip elde edilen tek şey: galatasaray spor kulübü'ne üyeyim diyebilmek, hoş onu bir kereliğine üye olup aidatını vermeyenlerde diyebiliyor ya neyse...

    edit: barcelona'ya üye olmak için ayak bastı parası gibi bir üyelik parası yoktu senelik aidat parsıyla üye olunuyordu ama şu anda çok fazla üye olduğundan üye alımını durdurdular.

    edit 2: mturhan mesajda rica ettiğinden şunları da ekleyeyim: ben de bir liseli olarak üye sayısının artırılmasını ve giriş parasının azaltılması gerektiğini düşünüyorum... ama sonra aklıma genel kurallar geliyor ve şunu anlıyorum:yeni üye sayısının bir sınırı olmalı ve o hep kalmalı çünkü genel kurullarımızı,mali kurullarımızı biliyorum ve üye sayısı 100000leri bulduğunda bunlar o kadar uzun sürer,o kadar bitmeyecek hale gelirki inanamazsınız, şu anda bile saçma sapan bir konuda takılıp sabahtan akşam saat 7-8e kadar sürdüğü oluyor çünkü her üyenin konuşma hakkı var ve bu ne kadar sınırlandırılsa sınırlandırılsın aşılıyor.
    şu anda bir senede alınacak yeni üye sayısı aktif üye sayısının yüzde 3 olarak geçiyor olması lazım bu da senede 240 üye eder, son zamanlarda lise kategorisi de bu kontenjanın dışında bırakılmaya başlandı ki senede maksiumum 100 üye bu kategoriden üye ya oluyordur ya olmuyordur (her sene yeni mezunların hepsi üye olsa o sayı 100 civarı olur). bence tek gereken bu yeni üye yüzdesini yüzde %5 yapmak ve üye giriş ücretlerini düşürmek, bu düşüşte tüm kategorilerin dışında kalanların giriş parasını 10000 tl yerine 5000 tlye çekmek olmalı diğerlerine dokunmasınlar zaten...
  • 19
    19 nisan 2012 tarihi itibariyle aktif üye sayısı 9256 olmuştur.
    http://www.galatasaray.org/.../pages/uyeprofil.php

    2012 yılı yıllık üye ödentileri: 200 tl, (2011 yılında bu bedel 100 tl idi)

    üye giriş ücretleri ise değişmemiş 2011 yılı ile aynı kalmıştır.

    galatasaray lisesi mezunları 600 tl,
    aile bireyleri 2.500 tl;
    bu kategoriler dışındaki müracaatlar 10.000 tl,
    sporculuktan üye olanlar 1.250 tl.

    aile bireyleri 2.500 tl ne demek? hepimiz bir aile değil miyiz?

    üyelik şartları ve sayısı galatasaray'ın büyüklüğüne yakışmamakta.

    100.000 kişiden 3 yıl içinde 3.000 usd (toplam 300.000.000 usd) ayrıca her yıl 100.000 kişiden 200 usd yıllık üyelik bedeli alsan her yıl 20.000.000 usd de ayrıca cabası. toplam da ise 3 yıl içinde 300.000.000 usd + 60.000.000 usd cepte.

    200 tl yıllık üye bedeli küçük olsun bizim olsun anlayışıdır.

    biz büyümek istiyoruz. ya siz?

    sayın üyeler 300.000.000 usd borç var. yayın gelirleri ve bilet gelirleri temlikli özgür olmayan bir tüzel kişilik nasıl özgür kararlar alabilir? nasıl?
  • 23
    üyelik şartları aşağıdadır.
    yaptığım başvuru ise maalesef 2. kez kabul görmemiştir. :(

    galatasaray sicil lisans kurulu başkanı serdar eder'in hurriyet.com.tr’deki açıklaması şöyle; (doğru mu bilmiyorum?)

    ‘’bizim her sene üye sayımızın yüzde 3’ü kadar yeni üye alma hakkımız var. bu sene de kulübe üye olmak için 393 kişi müracaat etti.. bunların arasından 100 kişi üyeliğe kabul edildi. 293 kişi ise edilmedi.. kabul edilmeyenler arasında okan buruk da var. hatta lütfi arıboğan bile var.. çünkü tüzüğe göre üyelik için öncelik faal sporcularda ve sporu galatasaray’da noktalamış kişilerde.. okan futbolu galatasaray’da değil, istanbul büyükşehir belediyespor’da bıraktı. bu yüzden öncelik sırası alamadı ve başvurusu reddedildi.’’

    http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/....aspx?DocID=21923211

    anlamadığım hesap şu aktif üye sayısı 9256 bunun %3'ü: 277. niçin 100 üye alınmakta. bu hesaba göre 277 üye alınması gerekmez mi? ayrıca tüzükteki %3 oranı çok düşük yani sınırsız olmasın ama %5 olsa iyiydi.

    http://www.galatasaray.org/.../pages/uyeprofil.php

    --- alıntı ---

    galatasaray spor kulübü üye profili
    (19 nisan 2012 )

    1.genel üye sayısı: 15979

    2.aktif üye sayısı: 9256

    3.kaydı dondurulmuş üye sayısı: 2088

    4.vefat eden üye sayısı: 4336

    5.istifa eden üye sayısı : 112

    6.ihraç edilen üye sayısı : 18

    7.boş üye numarası: 169

    divan üyeleri bilgi dökümü

    1.divan üye sayısı: 2580

    2.aktif divan üye sayısı : 1731

    3.kaydı dondurulmuş divan üye sayısı :126

    4.vefat eden divan üye sayısı : 721

    5.istifa eden divan üye sayısı: 2

    üye aidatlari
    2012 yılı yıllık üye ödentileri: 200 tl,

    üye giriş ücretleri
    galatasaray lisesi mezunları 600 tl,
    aile bireyleri 2.500 tl;
    bu kategoriler dışındaki müracaatlar 10.000 tl,
    sporculuktan üye olanlar 1.250 tl.

    üyelik koşullari
    üyelik koşulları gsk tüzüğünde şu şekilde belirtilmiştir:

    üyelik türleri
    madde 6: kulübün iki tür üyesi vardır:
    6.1) üye
    6.2) onursal üye

    üye olma koşullari
    madde 7: kulübe üye olabilmek için adayın türk medeni kanunu ve dernekler kanunu'na göre üye olma hakkına sahip bulunması; yurt içinde rakip sayılabilecek bir başka spor kulübünde üye, lisanslı sporcu ya da görevli olmaması; sicil kurulu tarafından üyeliğe alınmasının önerilmesi; yönetim kurulunca kabul kararının alınması zorunludur.
    ayrıca, üye olmak için başvuruda bulunan kişilerin aşağıda belirtilen gruplardan birine dahil olmaları da zorunludur.
    a grubu - galatasaray lisesi'nde en az iki yıl okumuş olanlar.
    b grubu- kulüp başkanının önerisi ile takvim yılı başına en fazla 15 (on beş) kişi, başka bir kayıt aranmaksızın üye olabilir.
    c grubu- en az 5 (beş) yıl süre ile amatör veya profesyonel olarak kulüp adına yarışmalara katılmış, spor yaşamını kulüpte tamamlamış, bu hususu gençlik ve spor genel müdürlüğü veya ilgili federasyondan alınan yazılı belge ile kanıtlamış ve spor yaşamını tamamladıktan sonra 5 (beş) yıl içinde üyeliğe başvuran sporcular. (kulüp menfaatleri doğrultusunda transferi gerçekleşen sporcular yönetim kurulu kararı ile spor yaşamını kulüpte tamamlamış olma koşulundan muaf tutulabilirler)
    d grubu- en az 5 (beş) yıllık üyelerin çocukları ve eşleri.
    e grubu- yukarıdaki grupların dışında kalanlar.

    alinacak üye sayisi
    madde 8: a ve c gruplarında yukarıda tanımlanan üye adayları için hiçbir sayısal sınırlama uygulanmaz.
    a ve c grupları dışında diğer gruplarda tanımlanan adaylardan üyeliğe alınacakların toplam sayısı her yıl ocak ayında yönetim kurulu tarafından belirlenir.
    alınacak toplam üye sayısı bir önceki yıl sonu (31 aralık) itibarı ile kulübün kaydı açık üye sayısının %3 (yüzde üç)'ünden fazla olamaz.
    yönetim kurulu tarafından belirlenen alınacak toplam üye sayısından fazla üye kabul edilmesi durumunda, işlem sırasına göre sınırı aşan üyelik geçersiz olur ve düşer.
    ancak her durumda, bir yılda kabul edilecek toplam üye sayısı 400 (dört yüz)'ü aşamaz.

    üyelik için başvuru süreci
    madde 9:
    kulübe üye olmak isteyenler 1 haziran - 31 ağustos (otuz bir ağustos dahil) tarihleri arasında, ön başvuruda bulunabilirler. bu dönemi takip eden ilk iş günü başvurular kayda alınır, üyelik başvurularının değerlendirilmesi 30 gün içinde tamamlanır.
    bu tarihlerin dışında yapılan başvurular kabul edilmez.
    üye kayıt işlemi yılda bir kere yapılır.

    başvuru işlemi
    madde 10: üye olmak için başvuruda bulunan kişiler;
    10.1) aday üyenin üye olabilmek için gerekli niteliklere sahip olup olmadığını belirlemek üzere hazırlanmış basılı başvuru beyannamesini doldurmak; özgeçmişini, nüfus suretini, yetkili merciden alacağı adli sicil ve arşiv kaydını gösterir belgeyi bu beyannameye eklemek,
    10.2) beyannameye yazdığı bilgilerin doğruluğunu imza altına almak,
    10.3) kaydı açık en az 5 (beş) yıllık iki üye tarafından önerilmiş olmak,

    10.4) yeteri kadar fotoğraf vermek,
    10.5) mevzuat hükümleri uyarınca gereken durumlarda izin belgesi vermek ve başvuru beyannamesini kulüpte kayıttan geçirtmek,
    10.6) yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak zorundadır.

    kaydı açık en az 5 (beş) yıllık her üye, bir takvim yılı içinde en çok 5 (beş) kişiyi üyelik için önerebilir.

    üyeliğe kabul işlemi
    madde 11:
    11.1) yönetim kurulunca başvuruda bulunan kişilerin fotoğrafları yapıştırılmış basılı başvuru beyannamesi başvuru süresinin sonunu takip eden ilk iş günü kulüp merkezinde belirli bir yerde ve sosyal tesislerde 7 (yedi) gün süre ile asılı bırakılır.
    11.2) üyeler askı süresi içinde adaylar hakkında itirazları varsa bunları yazılı olarak yönetim kuruluna bildirirler.
    11.3) üyelik başvuruları askı süresinin bitimini izleyen ilk işgünü yönetim kurulunca, varsa itirazlar ile birlikte, eksiksiz olarak sicil kuruluna verilir.
    11.4) sicil kurulu üyelerini görevlendirmek suretiyle her adayın üyelik başvurusu hakkında, 10. maddedeki hususları göz önünde tutarak, gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yapar.
    görevlendirilen sicil kurulu üyeleri, bu değerlendirmeler sonunda kulüp tüzük'üne uygun olarak belirlenen üye adayları ile gerektiğinde ayrı ayrı ve birebir görüşür ve bu görüşmeler kayıt altına alınır.
    11.5) sicil kurulu başvurular içinde önerdiklerini ve önermediklerini gerekçeleri ile birlikte yönetim kuruluna en geç eylül ayının son iş gününe kadar sunar.
    11.6) yönetim kurulu üye adaylarından onayladıklarını sunum tarihini takip eden 10 (on) gün içerisinde sicil kuruluna bildirir.
    sicil kurulu derhal, yönetim kurulu kararı ile adaylıkları kesinleşenlere işlemlerini gerçekleştirmek için gönderme tarihinden itibaren 30 (otuz) gün içinde giriş ve yıllık ödentilerini yatırmaları hususunu iadeli taahhütlü mektup ile bildirir.
    bu ödentilerin süresi içinde ve tam olarak ödenmesini takiben, yıl sonuna kadar alınacak yönetim kurulu kararı ile üyelikten doğan hak ve yükümlülükler kazanılmış olup üyelik sicil kurulu tarafından sicil defterine işlenir.
    sicil defterine işlenen üyeler, ilk yapılacak genel kurulun denetimine sunulur.
    üyelik başvuruları yapıldığı yıl için geçerlidir.

    sporcular
    madde 12: galatasaray spor kulübünde spor faaliyetlerine düzenli şekilde katılan ve yarışmalarda bireysel veya takım halinde kulübü temsil eden ve bu amaçla lisansı çıkartılan kişilere sporcu denir.
    sporcular (veteranlar hariç), spor yaşamına devam ettikleri ve yarışmalara katıldıkları sürece seçme ve seçilme hakkına sahip değildirler.

    sporcu olma koşullari
    madde 13: sporcularda aşağıdaki koşullar birlikte aranır:
    13.1) 18 yaşından küçüklerle, ilköğretim ve liseye devam eden öğrencilerin veli veya vasilerinden yazılı izin belgesi alınmış olması,
    13.2) spor yapmak için yönetim kurulunca kulübe alınmasına karar verilmiş ve sporcu kaydının tutulması için yönetim kurulunca sicil kuruluna bildirilmiş olması,
    13.3) lisans çıkartılmış olması.

    sporcularin üyeliğe geçiş koşullari ve işlemleri
    madde 14: kulübün lisanslı sporcularından olup da spor yaşamını kulüpte tamamlamış ve yukarıda 7. madde c grubunda yazılı niteliklere sahip olanlar üyeliğe kabul edilebilirler.

    onursal üye
    madde 15: katılmaları kulüp için manevi bir değer taşıyan ve kişilikleri, toplumdaki yerleri, eserleri ile kulübün amacı ve etkinliklerine önemli katkıda bulunabilecek seçkin kişiler kulübe onursal üye olarak kabul edilebilirler.
    onursal üyelerin oy hakkı yoktur. dilerlerse ödenti verirler.

    onursal üyeliğe kabul işlemi
    madde 16: onursal üyelik için kabul kararı doğrudan yönetim kurulunca verilir

    üyelik formu
    1. sayfa
    2. sayfa

    üyelik formu ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar:
    1. formun aslı doğrudan, orjinal imzaları ile birlikte kulüp merkezine getirilmelidir. ( müracatlar fax ya da posta yolu ile yapılmamaktadır).
    2. müracat sahibinin 6 adet fotoğrafı da form ile birlikte teslim edilmelidir.
    3. formu teslim eden kişinin mutlaka galatasaray spor kulübü sekreterliği`nden bir "kayıt numarası" alması gerekmektedir.
    4. form üzerindeki bütün bilgilerin ve imzaların eksiksiz bir şekilde tamamlanmış olması gerekmektedir.
    5.formun yazıcıdan önlü arkalı tek sayfa halinde ve renkli olarak çıkartılması gerekmektedir. iki yaprak olarak getirilen formlar hiç bir şekilde kabul edilmeyecektir.

    daha detaylı bilgi için lütfen kulüp merkezini ile irtibata geçiniz
    tel: 0 212 267 08 62- 0 212 267 07 63

    --- alıntı ---
  • 25
    lordlara ve aile bireylerine 600 tl ve 2.500 tl'ye açık ancak halka 10.000 tl'ye kapalı olan üyelik.
    tüzüğün 8. maddesinin son cümlesine göre bir yılda en fazla 400 üye limiti de unutulmamış; "ancak her durumda, bir yılda kabul edilecek toplam üye sayısı 400 (dört yüz)'ü aşamaz"

    yani 15.000 üyemiz olsa %3 ile 450 üye alınamayacak ancak 400 kişi alınabilecektir.

    bu hesaba göre 30.000.000 taraftarın olacak 2050 yılında 38 yıl x 400 (400 üye dahi alınmayacaktır limit 277 iken 100 alan zihniyet buna da engel olur) = 15.200 üye olacak mevcut üyelerin 9000 üyenin %95'i 38 yıl için de vefat edeceğinden 2050 yılında üye sayımız tüzük limiti üst düzeyde uygulanır ise en iyi ihtimalle 15.000 ila 16.000 arasında olacaktır. ben buraya yazdım benim torunlarım takip etsin.

    edit; yukarıdaki hesap hatalı doğrusunu istatistik bilen arkadaşlar hesaplarlar ancak 38 x 400 olamaz. şu anda bile 400 değil o aşamaya gelmek zaten bu kafayla mümkün değil 38 x 300 gene ayrımcı bir lise müdürü yok ise en uygun hesap olmalı buna göre 38 x 300 = 11.400 üyemiz olabilir 2050 yılında. yani bu günden pek farkı olmayacaktır. hatta ayrımcılık devam eder ise 2050 yılındaki üye sayımız bu günkü üye sayımızın altında bile kalabilir. bu yıl 277 hak varken sadece 100 üye alan zihniyet hesabına göre ise 2050 yılında üye sayımız 38x100= 3800 olacaktır :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın