• 16834
    cemiyette re rö rö homurtular olunca, cemiyetten camiaya negatif enerji yayılınca, yangıncı taraftar da körükle koşunca, sözlükten bir süre * uzak kalmak mantıklı olabilir.

    erden timur başlığı çok kalabalık, yazılanları okumaya çekiniyorum. adamı cemiyette çiğ çiğ yiyorlar, bir de üstüne sözlükte yenmesine gönlüm hiç razı olmuyor. adam hem ali koç tarafından tehdit ediliyor, hem liseci liseliler tarafından hor görülüyor, bari adama sözlükte rahat verin kardeşim. küstü bıraktı korktu gitti nedir yahu.
  • 16835
    son birkaç günkü fenerbahçe gündemiyle ilgili yorumları okuyunca yazarların genel beklentisi şu çıkıyor:

    “galatasaray hep yensin, hep şampiyon olsun (çok güzel, bence de). fenerliler ‘tamam abi en büyük cimbom, kapattık feneri’ diyip kenara çekilsin. olgun bir şekilde hayatlarına devam etsin. takımları üzerinden hiçbir şeye sevinmesin, sevinemesin. sorulduğu zaman ‘en iyi en şampiyon cimbom, ama fenerliyiz işte nabalım abi’ desin. hem şampiyon olalım, hem her maç 5’leyelim. ölsünler kahırlarından ibneler”

    ne güzel işte adamlar hiçbir şey kazanamadığı halde ufak şeylerle eğlenip mutlu oluyor. kazanamayıp kazanamayıp galatasaray’ı iyice gözünde büyütüp komplo teorileri üretiyor ve böylece daha da öğrenilmiş çaresizliğe düşüyor. iki satır mutlu olsunlar, bir şeylerle oyalansınlar.

    unutmamak gerekir ki galatasaray’ı başarıya götüren öğeler ile fenerbahçe’nin beslendiği kavramlar tamamen farklıdır. birbirlerini taklit etmeye kalktıklarında başarılı olamazlar zaten. o tarafın gündemiyle burayı germenin bir anlamı yok.

    bizim eksiğimiz gediğimiz, yapıp yapamayacağımız işler az çok belli. bunlara odaklanıp çözüme kavuşturduğumuz sürece en büyük engelimiz rakibin saha dışında yarattığı ve git gide dozu arttırdığı baskı gibi görünüyor. oralara kafa yormak lazım.
  • 16836
    bu konuda çok fazla yakınma gördüğüm için bir entry girmek istedim.

    kullanıcıların ekranda gördüğü reklamları sözlük yönetimi belirlemiyor arkadaşlar. çerezler (cookies) ve izleme pikselleri (tracking pixels, web beacon) aracılığıyla tarama geçmişinize dair bilgiler toplanıp, dikkatinizi çekeceği düşünülen reklamlar google ads, facebook ads gibi reklam ağları aracılığıyla önünüze konuluyor.

    bunun yanı sıra sosyal medya profilleri veya kayıt olduğunuz siteler üzerinden elde edilen demografik bilgileriniz, internette ilgilendiğiniz konular ve etkileşimde bulunduğunuz içerikler, yerel ve global trendler, lokasyonunuz, e-ticaret sitelerindeki alışveriş geçmişiniz ve önceki reklamlarla etkileşimleriniz karşılaştığınız reklamları belirliyor.

    özetlemek gerekirse, "sözlükte neden penis büyütücü reklamı görüyoruz kardeşim!" diye şikayet eden varsa ya ergen kardeşini, çocuğunu ortamdan uzaklaştırsın, ya da tarama, beğeni vs. geçmişini hatırlasın derim.*
App Store'dan indirin Google Play'den alın