• 1
    türkiye'deki en büyük kıymet olmasının yanı sıra dünya'daki en büyük sportif kültür markası ve en büyük 10 sportif markadan biridir galatasaray ve maddi karşılığı yoktur değerinin.

    birkaç büyük enternasyonel başarı ile liverpool-bayern-united-juve-milan-real-barcelona kulübüne katılabilir galatasaray. nasıl olacak pazarlama gücümüz yok, kurumsallığımız sıfır, gençlerin önü açılmıyor, liseliler de liseliler demenize gerek yok çünkü sıraladığım kulüpte bir başka büyük marka daha var, o da celtic...

    celtic'in liginde marka değeri mi var amk? çok mu popülerler de dünyanın her yerinde yeşil beyaz yoncalı merchandising ürünü görüyorsun? niye peki? süslü püslü ebru köksallar, ona buna musallat olan orkun darnellere, bakkal hesabıyla götürülebilecek işleri giriftleştirdikçe batıran sedef hacısalihoğullarına, 12 martçı rahmetli mahir bir kaynak'ın (kendisini erenköydeki evinde ziyaret etmiş biri olarak söylüyorum bir şahsi problemim yok) damadı lutfilere ihtiyacımız yok...çünkü bizim tevfik fikretimiz var ali sami yen'imiz var gündüz kılıcımız var...hangi kulübün içinden çıkmış devlet başkanları, bilim adamları, edebiyatçılar, sanatçı ve sporcular var?

    her şeyden evvel biz bir kültür markasıyız. hakkında evrensel bir sinema filmi çekilebilecek kaç spor kulübü var? parçası olduğu devletin toplamda 6 devlet başkanı ile ters düşebilmiş yine de ayakta kalmış bırakın kulübü kaç tüzel kişilik var bu dünyada?

    celtic fc tüm dünyada var...hadi açıklasın o büyük mbacı danteller, yönetim modeli-iş planı :) diye sayıklayanlar bunu? biraz sportif başarı ve biraz kültürel faaliyet ile galatasaray 10 senede dünya devlerinden olur...yeter ki 2019'a kadar borcunu sıfırlasın...

    dünyada borçsuz kaç tane büyük kulüp var zannediyorsunuz? real madrid borçlu ki en son gayrimenkul satışı yapıp 2000'lere girmişti...milan batık, liverpool satıldı ama hala borçlu, united dökülüyor, barcelona borçlu...büyük camialardan bir bayern bir de juventus borçsuz...siz eğer city, chelsea'yi, psg'yi büyük camia sayıyorsanız bile onların rus ve arap patronları bir çekilsin sene-i devriyesi gelmeden tarih olurlar:) neymar transferini de sokarlar bir taraflarına...

    futbol basit bir oyundur ve sonunda daima almanlar kazanır. çünkü futbol sahası geometrik olarak dikdörtgendir ve düz mantıkla 10 kişi sahaya en düzgün 4-4-2 yahut 4-4-1-1 şeklinde yayılmalıdır. takımın amacı gol atmaksa (goal-amaç) dikdörtgen bir sahanın içinde en kısa yol dikine gitmektir, panzer gibi:) almanlara boşuna panzer denmiyor. panzer tankını da kendileri icat etti ki 4 sene aynı lağım çukurunda zırt pırt bir ileri bir geri adım atmasınlar diye. tiki taka fransız maginot hattıdır, dikey futbol da alman panzeridir. pas oyunu-topun ayaktan çıkma süresi-bloklar arası mesafe hep futbolu alengirli gösterip kitleler tarafından anlaşılmasını engelleyerek bundan rant elde edip çok bir şey biliyormuş havası yaratıp çoluk çocuğunun rızkını çıkarmak belki de daha kötüsü karıyla kızla alem yapmak için sanayide çalışan çocuğun bilet parasını kapma ahlaksızlığıdır.

    futbol basittir, tüm spor branşları gibi. iyi sporcu başarılı olur. iyi sporcu keşfedilmişse pahallıdır, borcun yoksa ve paran da varsa alırsın. keşfedilmemişse ucuza alır oynatırsın. sporun her branşında başarılı olmak için sağlıklı yaşamak ve çok çalışmak gereklidir. eğer yetenekli sporcunun performansına bu durum yansımazsa george best gibi oynatırsın, yok yansırsa ronaldo gibi gönderirsin...bu kadar basit...hayat gibi...

    zor olan galatasaray gibi 1481'den beri var olan bir kimliğe sahip olmaktır. zira hem nesilden nesile aktarılan ölmez bir gaye, kültürel ve demografik bir temel ile 5.5 asra ihtiyaç vardır!!!

    iddia ediyorum galatasaray 2019'a kadar borcunu bitirsin satışlarla ve fatih hoca şampiyonlar ligini zorlasın 2021'e kadar tüm o kapitalist sistemin kölesi ve maocu retoriğin müptezeli olmuş çinliler galatasaray'a yüzlerce milyon dolar akıtır. çünkü onlar için önemli olan tek şey maddedir. maddenin revaçta olması da popülerlikten ileri gelir. herhangi bir metayı da popüler kılan şey başarı ve devamlılıktır. başarı geldiğinde devamlı gündemde kalınmayı sağlayacak iki şey de borçsuz olmak ve evrensel bir kültüre sahip olmaktır.

    markalaşma markalaşma diye yırtınıp akademik kariyer kotaranlara duyerulur, galatasaray türkiye'nin tek evrensel markasıdır! ve bu markanın değeri paha biçilemezdir!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın