1.feldkamp döneminde ön direğe kesilen topları `reinhard stumpf’un arkaya aşırtmasıyla bir hayli gol bulmuşluğumuz vardır. *
152
kendimi bildim bileli çocukluk aşkımın içinde bulunduğu hastalık. büyüyoruz, yaşlanıyoruz ama canım ciğerim galatasaray bu hastalıktan kurtulamıyor.
153
illa daha uzun vurmamız gerekmiyor, ön direğe konumlanan futbolcunun arkaya aşırmasıyla da son bulabilecek sorun.
154
şimdiden duran emmi'ye* geçmiş olsun diyorum. artık kendisi de direkleri ön direğe keserus hastalığından muzdarip. gittiği takımlarda bol bol bu nöbetleri geçirir.
155
galatasaray taraftarinin nefretini iceren bir bild anketine konu olan hastalik.
sergio ve dries ile simdilik cozum buldugumuz galatasaray sk anayasa fikrasi.
ve tabii ki duran hoca sebepli olabilir.
mavra bir yana, 18 icine veya cevresine kesilen kornerler hocalari gecis oyunundan dolayi korkutuyor. kaleci bile alsa ileride kosucu bulunduran takim geciste can yakabiliyor.
158
son iki senedir kurtuldugumuz hastalik. cok sukur.
159
bu sezon da geçen sezon da sık sık yaptığımız eylem. hala tam anlamıyla kurtulduğumuz söylenemez.
160
sırf korner diye sınırlamayacak olup olaya duran top organizasyonu olarak bakarsak yakın zamanda abdülkerim ile samsunspor maçında fişi çektiğimiz, icardi ile antalya deplasmanı çözdüğümüz, torreira ile bir derbi çözdüren ve az kalsın yine torreira ve icardi ile bir de bayern maçı çözdürmeye yaklaşmış eylem.
yani olay topun hangi direğe kesildiği değil nerede hangi organizasyonu yaptığımız.
161
taraftar olarak abartıldığını düşündüğüm hadise.* algı oluşturmaya hiç gerek yok.
162
hastalık değildir. doğru kullanıldığında defansın tüm düzenini bozabilecek ve tehlike yaratabilecek kullanım şeklidir. örneğin torreira’nın bjk maçında kazandırdığı penaltı, icardi’nin fb maçında ön taraftan aşırılan ve önüne düşüp gol yaptığı pozisyon ilk aklıma gelenler. tehlike yaratmak için ön tarafta topla buluşacak oyuncunun doğru pozisyon alması ve tabi ki topun iyi şekilde ona doğru gelmesi gereklidir. bu şartlar sağlandığında çok ciddi tehlike yaratılabilir ama aksinin olması çok daha olası olduğu için çoğunlukla ön direkte karşılanıp uzaklaştırılan duran top şeklinde olaya bakıyoruz.
163
guzel bir hastaliktir. bircok akilci oynayan takim bu varyasyonu dener. havadan arkaya atilan top görüş açısındadir ve hamle yapmaya zaman vardir. gardini alirsin.
ama on direge kesilen top eger dogru oyun setiyle basarili bir sekilde kullanilirsa, arka tarafa taşınabilir. bir nevi ölü mermidir. rakip takım icin nereyr gidecegi bilinmeyen bir ölü mermi. zira dogru zamanlamayla dogru hamle yapilirsa savunmayi kontrpiyede birakma olasiligi cok yuksektir.
bu varyasyonu bir de bu dusunceyle izlerseniz aydinlanirsiniz. 5-6 sene once bende bu bilgiyle aydinlanmistim. bu arada futbol 101'mis. bizim ufacik topcu veletler anlatmisti zamaninda.
164
son dönemlerde kornerleri ön veya arka direğe atarak hatırı sayılır sayıda gol ve pozisyon bulduğumuz düşünülürse* iyi huylu bir hastalığa dönüşmüştür. olay organizasyonda. ben olsam 4-5 farklı set çizip rakibi sürekli dumura uğratırdım.