• 37602
    sağ beki, sol beki, orta sahası olmadan oynamaya çalışan takımımız.

    bu mevkilerde oyuncularımız olmamasını geçtim; bu mevkide mecburiyetten oynattığımız oyuncuların bile yedeği yok...

    diğer mevkilerdeki futbolcularımızın da yedeği yok zaten. sakatlık ya da ceza durumunda daha da kötü bir takım oluyoruz.

    "gittiği yere kadar gitsin bu haliyle" der gibi takım resmen kendi haline bırakılmış. biz de burada; şu eksik, bu eksik, oyun planı, bilmem ne diye kendimizi yoruyoruz.
  • 37605
    önümüzdeki sezon 4-2-3-1 dizilse şu şekilde;

    —————— transfer ——————-
    transfer davinson transfer transfer
    ———- transfer transfer ————-
    —— transfer sara transfer ———-
    ————— osimhen ———————

    3-5-2 dizilse

    —————— transfer ——————-
    —— transfer davinson transfer —-
    transfer ————————— transfer
    ——— transfer sara transfer ———
    ———— transfer osimhen ————

    şeklinde durumu olan takımdır. şu anki oyuncularımızın bir kısmı emekli olacak zaten. geriye kalanlar da icardi hariç iyi bir yedek olur maalesef.
  • 37607
    yegane planı bazen coşkulu ama bazen de dengesiz bir adam adama baskı olan takımdır. transfer, kadro derinliği vesaire hepsi hikaye.

    bu kadar pahalı bir takım toplu oyunu bu kadar kötü oynayamaz, oynamamalı. okan buruk hele elinde böyle kadrolar varken ligde 3 değil 10 sene de şampiyon olur ama oyuna bakışını genişletmez ise avrupa'da başarılı olma ihtimali yok.
  • 37608
    avrupa fatihi kimliğini kaybetmiş hadi biraz iyimser olalım kaybetmek üzere olan takımdır. ligi 13. bitirdiği sezon bile avrupa'ya bir şekilde damga vuran takımın taraftarı olarak ben aman avrupa maçı gelmesin diyecek seviyeye geldim. senede 1-2 maç saman alevi gibi parladığımız bayern, tottenham vb maçları hariç neredeyse her avrupa maçımız rezil performanslarla, travmalarla sonuçlanıyor. bu durum hiç hoş değil. sorunun kimde olduğuyla ilgilenmiyorum. yönetim, teknik ekip veya oyuncular hiç fark etmez. sorun kimdeyse bir an önce bulunup biletinin kesilmesi gerekiyor. bu gidişat iyi bir gidişat değil.
  • 37609
    berkan kutlu ve kaan ayhan bek olarak kendilerine yer bulabilirken victor nel'in hiçbir şekilde takımda yer bulamamasını hiç anlayamıyorum.

    deniyor ki nel okan buruk futboluna uygun değil. yahu berkan kutlu ile kaan ayhan çok mu uygun?

    saçma sapan bir iş bence bu.

    ha başka meseleler vardır, onları bilemem. ama victor'un oynayamamasını da anlayamıyorum.

    mesela son zamanlarda klasikleşen bir yediğimiz gol var. rakipler uzun vuruyor. santrfor hava topunu kazanıp orta sahaya indiriyor ya da tekte top kenarlara iniyor. victor nel o hava toplarını bırakırsa oynadığında ben de gerçekten futbol falan bilmiyorum. zaten iddiam bilmediğim yönündedir ya neyse.

    apo-nel-davinson üçlü savunması bizim için çok idealdi. özellikle futbolcularımız yorgunluktan perte çıkarken ve kalite olarak içeri atabileceğimiz ilk adamlardan biri nel iken.

    sanırım okan buruk'un bu seneki en büyük falsosu nel'in takımla bağının kopması ve geri kazanılamamasıdır.

    apo-nel-davi önlerinde sara ve tor ile çok da rahat oyun kurarsınız. nel'in ayaksız olması bir şeyi değiştirmez. en azından bu kadar gol yemezdik. maç ritmi olan bir nel ile.

    neyse.

    üçlüden vazgeçmiştik zaten.

    onu da anlamıyorum mesela. rotasyon darken ve elimizde rotasyonu genişleteceğimiz en kaliteli adamlardan biri nel iken üçlüden vazgeçtik. bek olmayan oyuncuları oynatmak pahasına.

    oysa üçlüden devam etseydik. jelert'ten daha fazla faydalanma şansımız da olabilirdi. hadi 4'lü bekinde güvenmiyoruz. davi'nin yanında kanat bekte de mi güvenmiyoruz. yine sallai'den daha fazla faydalanma imkanımız olurdu. 4'lü bekindense.

    okan buruk, 30 ocak 2025 ajax galatasaray maçından sonraki açıklamalarından sonra üçlüye özlem duyduğunu, tottenham maçından sonra hiç onu çıkartamadığını söylemiş. bats ile denediğimizi ve olmadığını eklemiş.

    bunu da anlamıyorum mesela. sanırım dünya üzerindeki tek üçlü sistem 3-4-1-2 veya 2 santrfor ile oynanan üçlüler.

    oysa 3-4-3'ü de pekala oynayabilirdik. oynamadık. kanat bek olarak jakobs-jelert-sallai-bay atabilirdik. yeri gelir, jakobs-sallai yapardın, bay'ı öne atardın. yeri gelir jakobs dışarı alır, jelert-sallai-bay'ı atabilirdin. belki bay'ı dinlendirme fırsatı bulurdun.

    hücumcu kanat beklerle belki içeri yusuf demir'i atma fırsatın olurdu. öyle bir fırsat çıkmasa da mertens ve yunus dönüşümlü dinlenme fırsatı yakalardı.

    3-5-2 oynayıp osi-bay yapabilirdin. mertens ile yunus'tan yine birini dinlendirme fırsatın olurdu.

    ya da üçlüyü bekten asimetrik oynamak yerine orta sahayı kalabalık tutabilirdin. berkan veya kaan'ı asıl mevkilerine eklemleyebilirdin.

    ama bizim takımın üçlü orta saha oynayamaz diye bir tüzüğü var. eğer bilmiyorsanız. ha bir de yeni gelen futbolcu zinhar on bir çıkamaz, mümkünse oyuna da giremez maddesi var. aynı tüzüğün bilmem kaçıncı fıkrası.

    anlayamadığım bir diğer nokta da bu. ajax maçı öncesi yunus akgün veya mertens'ten birini dinlendirip ahmet kutucu'yu neden sahaya atmadık ki sahi biz?

    şu sıralar anlayamadığım çok şey oluyor takımda ve kulüpte.

    neyse ki avrupa kupası pastası kesiyoruz. o da bir şeydir.
  • 37610
    2024-2025 sezonundaki bütun transferleri, eksiklikleri gectim, bu takima adam gibi analist antrenör lazim. madem transfer yapilmayacak ya da yapilacak da eksik yerlere degil, sonuc olarak hani zirt pirt dar kadro yoruldu diye izin veriliyor ya! hah, o izinlerde toplanacak takim, yansı uzerinden ekranda futbolcularin tek tek hatalari dibine kadar incelenecek. oturacaklar video izleyecekler ya! bu kadar basit. bu da antrenman. sene basindan beri hep ayni bireysel hatalar. bunlar da yorgunlukla, takvimle, dar kadroyla falan aciklanamaz. ısrarla ayni hatalar yapilmaya devam ediliyor.
  • 37611
    üçlü defans oynamak için neden çift forvete ihtiyaç varmış gibi davranıldığını anlamıyorum.

    muslera
    davinson-nelsson-abdülkerim
    sallai-torreira-sara-barış
    mertens--yunus
    osimhen

    yunusun gücü gidip gelmeye müsait değil, bu sene iyi oynadığı maçların hepsinde ortadan delip geçmesi sayesinde iyi oynadı. biz adamı kanat oynatıyoruz.

    sallai ve barış fizik olarak gayet iyiler ve 90'ar dakika olmasa da jakops ve jelert ile yedekli şekilde kotarırlar.
  • 37612
    sürekli tekrara düşüyorum ama çok gol yiyen bir takımın herhangi bir kulvarda başarılı olma imkanı yoktur. takım ilk iki senesinde az gol yiyen bulduğunu atan bir takımdı. böylelikle de başarı geldi. bugün geldiğimiz noktada ise önüne gelen her takımdan gol yiyor. bu sorun çözülmediği sürece takım play off tan da elenir, türkiye liginde de şampiyon olamaz.
  • 37616
    antrenmanlarda ne yaptığını merak ettiğim takımdır. aslında bu sezon sivas maçındaki hakem katliamından sonra bir daha hocayı ve takımı eleştirmeme kararı almıştım ama gidişat takımda bir şeylerin çok kötü yönetildiğini gösteriyor. bir futbol takımı düşünün ki kadrosu çok dar olduğu için sürekli aynı 11 ile maçlara çıksın ama nerdeyse hiçbir maçta çalışılmış, planlı bir organizasyon golü atamasın. sanki doğaçlama takılın komutu verilmiş gibi bireysel çabalara muhtaç bir takıma dönüştük iyice. topla çok oyalandığımız, aheste aheste hücum ettiğimiz için rakipler rahatça kapanıyor ve biz de baskılı oynadığımızı sanıyoruz. buna ek olarak özellikle belli yerli-yabancı futbolcuların birbirine pas vermemesi, vücut dilleri falan hiç iyiye işaret değil.

    üzülerek yazıyorum ki okan hoca takımdaki otoritesini kaybetmiş gibi görünüyor. inşallah toparlarız.
  • 37617
    sene başında tottenham maçında müthiş bir 3-4-1-2 taktiği uygulayıp başarılı olmuş takım. sonrasında icardi sakatlanınca bir ara yine 3-4-2-1 e dönerek mertens ve yunus'u hayata döndürmüştük. ama ne hikmetse hocamız inat etti ve elinde dörtlü defansın bek oyununa uygun olmayan adamları bek oynatmaya başladı.
    yönetim zaten suçlu artık onlara sövmekten başka bir şey yapamıyorum.
    ama okan hoca da bu sezon elindeki malzemeye göre taktik anlamda bana ışık vermiyor.

    muslera
    kaan-davinson-abdülkerim
    jelert-sara-torreira-barış
    yunus-mertens
    osimhen

    elimizdeki malzemeden ancak yukardaki taktik çıkar başka da bir şey olmaz.
  • 37618
    şu avrupa liginde bu kura ile ilk 8de çıkamamak çook büyük başarısızlıktır. bu sene burada coşup gitsek kupayı alsak da başarısızlıktır.

    bu başarısızlık %60 yönetim, %30 okan hoca, %10 futbolcularındır. ben sahada her dakika maçın ilk 5 dakikasında bile el kol yapan futbolculardan sıkıldım.

    takım iş yapsa yine yapar, doğru taktikle doğru kurguyla, yeri geldiğinde rakibe ve rakibin eksiklerine yönelik bi oyun oynasa yine kazanır.

    ama bu sene young boys’dan başlayıp avrupa liginde o kadar dandik takımlara o kadar boş puanlar bıraktık ki akıl alır gibi değil.
  • 37619
    morata'nın da takıma katılmasıyla 14. yabancısını da takımına katmış olan takım. yani en kral oyuncuyu da alsak yabancı kotamızı doldurmuş durumdayız. burada çıkılması olası isimler yusuf demir ve sonrası bilinmezlik bence. nelsson gidip 3'lüye dönersek bu takımın 4. stoperi kaan yada metehan olmuş oluyor mesela.

    bu sene için değil ancak önümüzdeki yılla birlikte kaleyi türk yapmak çok değerli ve önemli. yerli kaleci bizde tutmuyor evet ancak matematiğin durumu da ortada. hazır muslera'yla da yollar ayrılıyorken yeni yatırımı türk kaleciye yapmak doğru olacaktır.
  • 37620
    31 ocak 2025 itibariyle ligde namağlup lider, avrupa'da kendini bir sonraki aşamaya atmış ancak elindeki avantajı kullanamamış takımım. ben bu manzaraya rağmen yorgun hissediyorum.

    çok ama çok uzun bir konu olduğundan ve anlaşılamayacağıma inandığımdan bu kısmı uzatmayacağım ancak bırakın sosyal medyanın icadını, thatcher döneminden beri futbol "eskisi" futbol değil. türkiye'de de sabrın tükendiği, sabrı geçen bıçağın ahlakı ve karakteri de kazıdığı ve iyice kanattığı yerde ne benim "sosyal medya nesli çok sabırsız" türküsü dinlemeye sabrım var, ne de o kampın beni dinlemeye sabrı var.

    galatasaray'ın efsane kalecisi fernando muslera sezonu berbat geçiriyor. 30 ocak 2025 ajax galatasaray maçı'nda yediği ilk golde hatası var mı? yok. ateşe atılıyor mu? atılıyor. garipsiyor muyum? hayır. kocanız/karınız sizi aldatmışsa en ufak hareketinden nem kaparsınız. uzun süre formsuz kaleciniz normal gol bile yese gözünüze bir farklı gözükür. yarın sara bir hata yapıp pası kısa atsa ilk seferinde pası alması gereken neden yanaşmadı diyeceğiz. hayat adil, eşitlikçi olamaz her anda. bunlar yaşanıyor. bunlar yaşandı. bunlar yaşanacak.

    galatasaray'ın sağ bekinde kaan ayhan yıpratılıyor. oynatılıyor demiyorum, yıpratılıyor. sağ kanat bek ve sağ bek rolünde kaan ayhan izliyoruz. ben jelert istiyorum. deniz türüç'ün üzerinden kafa vuracağı bariz mi? o ortayı açtırmayacaksın. koskoca orta sahanı iki kişiyle tutmazsan belki bu kadar da üzerine gelemezler.

    victor nelsson yok oldu. bakın şu adam yok oldu: https://pbs.twimg.com/media/GNTt_TPX0AE6op-.jpg yani nelsson takımda yeteri kadar şans bulamadığına inanıyor olabilir ve gitmek isteyebilir. buna rağmen bizi hala seviyor da olabilir. bu kadar mı siyah ve beyaz diyeceğiz? seviyorsa kalacak, sevmiyorsa gidecek mi? adam gerçekten çalıştığına inanıyor olamaz mı, kendisini hem apokerim'in hem davinson'un önünde görüyor ama haksızlığa uğradığına inanıyor olamaz mı? adamı göndermiyoruz, oynatmıyoruz, stoper arıyoruz. stoper hattı kaan-abdülkerim-davinson-nelsson-metehan olan bir takım orta sahasında karadelik varken stoper mi arar ya?

    sol bekimizde ismael jakobs var. sürekli sakat. sakat adam hakkında ne yazayım ki?

    sağ bekimizde elias jelert var. 9 milyon euro bonservis verildi, genç bir futbolcu, yaşına göre tecrübeli. ama fiziksel dezavantajı varmış. pau cubarsi galatasaray'a gelse genç takıma gönderilir. ben anlamıyorum, jelert zayıf, nelsson kazma. e futbol biraz da böyle bir oyun. nelsson'un bir yanına ve önüne teknik birini koyarsın, jelert fiziksel olarak kötü eşleşiyorsa o topu fiziksel dezavantajın yaşanacağı noktaya getirtmemek üzere plan yaparsın.

    orta sahamızda baksan neredeyse on tane oyuncu var. ama bir tane sıkı, temiz ayağı olan adam yok. temiz ayaktan kastım da çok basit. altı numarada aldığı topu stoperine dönebilmek, bekine doğru açıda eğer boş ise verebilmek, önüne iletebilmek. önde zaten o topu daha nitelikli oynayabilecek sara var, ayağı gayet temiz torreira var.

    kenarlarımızda problem de var, yorgunluk da var. yunus'un sözleşme problemi, barış'ın her maç rakipleri parçalaya parçalaya gidip yine yaranamıyor oluşu, osimhen'e az top gelmesi... en son ne zaman kanatlarımızdan biri ceza sahasına girdiği anda içeri top çevirdi ve orta sahalarımızdan biri gol buldu?

    ben yoruldum. 31 ocak 2025'in konusu 3-4-1-2 oynamalıyız, bilmem nereye bilmem kaç adam bekliyoruz olmamalıydı.
  • 37621
    içinde olduğumuz durumdan çıkışın tek reçetesinin eksik bölgelere transfer olduğunu düşünüyordum, ancak dün ki maç sonrası oyun planımızda ki defoların da artık tolere edilemez noktaya geldiğini kabul etmemiz lazım. okan hocamın a planına bu kadar aşık olması bizi intihara sürüklüyor. b ve c planımız dahi yok. futbolcuların bir kısmında mental olarak sıkıntılar olduğunu da düşünüyorum.
  • 37622
    mevcut yönetim kurulu ve transferden sorumlu sorumsuz iki kişi yüzünden 6 ay içerisinde darmadağın olacak gibi görünen takımımız. sezon sonu muslera ve osimhen gidecek, barış ve yunus satılacak, nelsson gidecek, muhtemelen sara da gitmek isteyecek, bunların yerine ise yine hiçbir adam bulamayacak insanlar ile uğraşacağız. 2025 2026 sezonuna 2024 2025 sezonundan daha zayıf bir kadro ile başlayacağımız kesin gibi görünüyor. fatih terim mirası üzerine yükselen takım birkaç eski yıldız isim ile elde ettiği başarıların ardından yine bir fetret devrine yelken açacak gibi görünüyor... neyse dursun başkan floryayı peşkeş pardon satabilirse genel kuruldan cüzdan sallamaya devam eder...
  • 37623
    her ne kadar elit ve kuruluş felsefemizde avrupai zerreler olsa da çoğu zaman türk mentalitesi gösteren takımımız.

    türk mentalitesi demek bir sistem takımı olamamak, bir sistem kuramamak, zayıf antrenmanlar, koşamayan fizik kalitesi yerlerde, gelip gelip atamayan bitiricilik sorunu olan bir takım.

    asla istikrar sağlanamıyor. bir iki büyük maç kazan daha sonra 3-5 kolay maç kaybet. kendinden zayıf olan takımlara puan kaybet.

    asla ajax, porto, benfica, psv en kötüsünden club brugge, salzburg gibi istikrar sağlayamıyoruz. bizim kadromuz onlardan kötü mü hayır. bizim onlardan neyimiz eksik. çözemiyorum.

    bunun başında avrupa da taktikleri çok zayıf olan okan buruk geliyor.

    çözümü mertensin yerine dinamik bir on numara, yunus ve barış'ın yerine sağlam kanatlar, sağ bek ve sol bek olacaktır. hatta abdulkerimin yerine de bir stoper olacaktır. osimhen, sara, torreira ve sanchez haricinde takım çok kötü

    sadece transferde değil teknik ekibe sağlam bir duran top hocası, taç hocası, kondisyoner vs de gelmeli, koşan ve ağır antrenmanlar sonucunda fizikli bir takım oluşturulmalı. okan buruk'un kendine çeki düzen vermesi (avrupada) veremiyorsa da yollar ayrılmalı çünkü elinde sağlam malzeme var. artık avrupa da başarı istiyoruz. sürekli devamlı olan bir başarı.
  • 37624
    keşke bundan bir tane daha olsaydı da, çöpe çıkardığımız, maaşı fazla gelen, sakatlık sorunu yaşayan, sorunlu futbolcuları falan iteleyebilseydik.

    ziyech'i çöpe mi çıkardık? öner, bonservis bedeli bile ödesinler.

    zaha patladı mı? öner buna, bizdeki kazandığı maaşın üstüne 2 milyon daha ekleyip ikna etsinler.

    jakobs mu tutmadı? öner abi, ''onlar 8'e almış zaten 10 dan aşağı vermezler'' diyip teklif yapsınlar hemen.

    jellert hiç süre mi alamıyor? öneriyorsun hemen, saniyesinde ''galatasaray sağ beke scout transferi düşünüyor'' diye haber düşsün medyaya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın

Güvenlik hatası! (Ref)