• 36928
    küme düşme potasına yakın olduğumuz, anadolu takımlarında oynamayacak oyuncularla şampiyonlar liginin üst seviye takımlarına karşı direnmeye çalıştığımız sezonlar gördüm.

    fenerbahçe’nin dominasyon sağladığı yılları gördüm küçük beşiktaş’ın battığı sezonların ertesinde inanılmaz paralarla kadrolar kurduğu yılları da… anadolu takımlarının tribünlerinin üç üç diye bağırdığı zamanları da…

    bu takım en kötü zamanlarında bile neler başardı hepsine şahit oldum. galatasaray dibe düşüp zirveye daha çabuk tırmanmayı, başarılara doymamayı genlerine işlemiş bie takım.

    galatasaray yangıncı taraftarıyla, futbolcusuyla, camiasından çıkardığı ve çıkaracağı yöneticilerle düşse de yine zirveye çıkacaktır.

    iyi ki galatasaray'lıyım. miras bırakılmaya değer tek şey.
  • 36931
    taktik olarak okan buruk'un muhteşem bir ofansif kurgu oluşturduğu takım. 7 kasım 2024 galatasaray tottenham maçı ve 7 kasım 2024 az alkmaar fenerbahçe maçını peşpeşe izledim ikinci maçta gözlerim kanadı.

    şu an takımın iki problemi var: yedeklerimiz çok kötü, oyuncuların bu kadar baskın olmanın getirdiği rehaveti kontrol edememesi. yedekler mevzusu zaten bariz ama oyuncuların rehavete kapılması durumunun çözülmesi lazım.

    takım 3 gol attıktan sonra oyuncular disiplini kaybetmeye başlıyor. saçma sapan yerlerden şutlar başlıyor, bariz gol pozisyonunda daha gol atmamış arkadaşına gol attırmaya çalışmalar başlıyor, garip garip yerlere girmeler başlıyor, adamını takip etmeyip defansta eksik kalmalar başlıyor. oyuncuların bu psikolojiden çıkması lazım. evet, muhteşem oynuyorsunuz ama 3 gol kapanmayacak bir fark değil ki kapandığını ve kapanmaya yaklaştığını defalarca gördük artık rahat edemiyoruz resmen.

    yedekleri toparlarsak ve bu psikolojiden çıkarsak kupayı alabilecek bir oyun oynatıyor okan buruk. şu ana kadar 3-4 gole ancak 1 gol eksikle karşılık verebiliyor takımlar ama bu kadar gol atamadığımız ya da son dakikalarda fazlasıyla karşılık verebilecek takımlarla oynayabiliriz.

    bunların ikisi de çözülebilecek sorunlar ki bu gerçekten güzel bir şey. takım muhteşem bir oyun oynuyor ve bu oyunun sorunları çözülebilecek sorunlarsa çözüldüğünde bambaşka şeyler görebiliriz ve en büyük başarılarımızı tekrarlayabiliriz.
  • 36933
    en büyük mottosu konsantrasyon olan, eğer iyiyse ite kopuğa şampiyonluk bırakmayan takım. maalesef artık icardi yok. icardi'nin varlığının psikolojik etkisini hep göz ardı ediyoruz. icardi bu takımın liderlerinden, liderliği geçtim bu takımın amigosu. o varken bu takım konsantrasyon problemi çekmezdi. o varken kuşlu kanatlı takımlar rahat etmezdi. en çok da icardi'nin gol atması bu adamlara koyardı. ondan kendilerinden olan o yapı 2 senedir penaltılarını vermiyor bu takımın. neyse, konumuz bu değil. konumuz beşinci yıldız ve avrupa'da bir kupa. icardi artık yok ama onun ruhu bu takımda yaşamalı. takım vitesini düşürmeden yola devam edebilmeli. bu takıma her zamankinden daha fazla destek verme zamanı ey galatasaray taraftarı.
  • 36934
    (bkz: 7 kasım 2024 galatasaray tottenham maçı)
    bahsi geçen maçtaki oynadığı futbol ve bize yaşattığı tecrübe için çok teşekkür ettiğim futbol takımıdır. maç 3-3 berabere de bitebilirdi ama zerre gocunmazdım çünkü bu maç çok başka bir maçtı. 38 yaşımdayım bu kadar maç izledim ama ben dün akşamki gibi birşey izlediğimi hatırlamıyorum. rakip takımın kale çizgisine kadar basan ve bunu sahaya doğru yerleşme ile yapıp gereksiz efor sarfetmeden bunu başarabilen bir takıma helal olsundan başka bir şey denmez.
    her bir ferdine tek tek teşekkür borçlu olduğumuz takımdır...
  • 36936
    önümüzde samsunspor gibi ciddi bir maçımız var. avrupa ligini üç puan ve güzel bir oyun ile geçtik. ligi de üç puan ile kapatırsak önümüz açık.

    benim için avrupa kupası birçok lig kupasından daha önemli. bu takım ikisini de başarı ile tamamlayabilecek kuvvetli bir oyuna sahip.

    iki kupaya da ciddi şekilde gözümüzü diktiysek bunun için iki önemli husus var.

    öncelikle ligde toplayabileceğimiz kadar puan toplayıp marta kadar farkı açmalıyız. kayıpsız gitmeliyiz. o kafa rahatlığı ile avrupaya biraz daha önem verip gerekirse ligde küçük küçük rotasyonlar yapabiliriz.

    diğer bir konu ise ocak transfer dönemi. sallai zaten kadroya eklenecektir. geriye sağ bek ve orta saha kalıyor. oraya da iki müdahale şart. özellikle bissouma gibi kuvvetli, dinamik bir oyuncu şart. kulübede böyle bir oyuncu olmazsa olmaz artık.

    takım güzel gidiyor. yeri gelir düşer de. lâkin boğucu olumsuz eleştirilerimizi biraz daha yapıcı yapmalıyız. bu sene iki kupa için de ciddi duruyoruz. her şey bizim için güzel olacak.
  • 36937
    uefa avrupa liginde son 4 maçı kaldı gruplarda.

    3 deplasman 1 iç saha maçı var. sırasıyla az alkmaar, malmö deplasman, dinamo kiev iç saha ve ajax deplasmanı var.

    az gençlerden kurulu teknik 1 takım. zorlayacaklardır bizi. malmö ise aralık ayında isveç deplasmanı. en zor maç bu olur. dinamo kiev ligin en kötü takımı şu an. 36.sıradalar.
    ajax ise ligin ikincisi bizim üstümüzde. baya zor deplasman.

    ilk 8 için 4 maçın 3ünü kazanmalıyız muhakkak. sıralamada 1. ile 8. arasında da kura farkı olur herhalde. yani olması lazım.
  • 36940
    devre arası mutlaka oliveira’nın bir omuz darbesiyle yıkılmayanını takıma eklemeliyiz. takım 60’dan sonra düşüyor, bu son derece normal, premier lig takımları bile o tempoyu 90 dakika yapamaz. o dakikadan sonra top yapacak, tempoyu ayarlayacak bir oyuncu arıyoruz ama elimizde demirbay var ve kendisi yeşil sahalarda değil de ringlerde daha başarılı olabilir artık.
  • 36943
    davinson sanchez ,lucas torreira,gabriel sara,victor osimhen.

    bu 4 adam bu takımın omurgasıdır, iskeletidir, beynidir. bence mauro icardi'yi ise farklı bir kategoride değerlendirmek gerekiyor. o bu takımın silüeti, dış güzelliği, ihitşamı, seksapalitesi gibi geliyor bana.

    onun bu takıma kattığı popülerliğin yakın seviyesini katabilmek için 4 sene üst üste şampiyon olmak, uefa kupası almak, süper kupa almak zorunda kaldık biz zamanında.

    öyle forma numarası göstermekle falan olmaz bu iş. golü atan dahil olmak üzere 11 futbolcu ellerine kulaklarına götürecek ve o aşkın olayım şarkısı çalınacak o stadyumda. biz yüzümüzün güzelliğine desteğimizi göstereceğiz. hep kendi gülümsedi, şimdi biz gülümseteceğiz.

    (bkz: 10 kasım 2024 galatasaray samsunspor maçı)
  • 36944
    sarı kart görmüyor diyerek algı yapılan takım.
    ve bu takımın ligde oynadığı 11 maçta 2 oyuncusu sarı cezası gördü. yani iki oyuncusu 8 sarı kart görmüş. bu bitmeyecek ayrıca. patır patır çıkmaya devam edecek. rakiplerimizi sınırdaki oyuncuları haftalarca kart görmeyecek ayrıca.

    bir diğer operasyon ise duran toplar üzerinden çekiliyor. çok iyi duran top kullandığımız için ceza sahası çevresinde yapılan fauller verilmemeye başladı. yapılan sert fauller bile top bizde kaldığı için avantaja bırakılıyor. avantaj denen şey atağın umut vaat etmesiyle ilgilidir. taç çizgisinde arkası dönük topu saklayabiliyor diye sert faul avantaja bırakılmaz. ama işte o faulu çalıp gol olma imkanını düşürmek kadar ince düşünüyor adamlar.

    ceza sahasına en çok giren takım olup en az penaltıyı kullanmak ve rakiplerini ceza sahasına en az sokan takım olup en çok penaltı atılan takım olmak sadece bizim başımıza gelir.
  • 36946
    son 2,5 sezonda bu kadar çok alçak düşmana karşı sürekli kazanan garip bir takım. bence çok güçlü kadrosu var, yoksa bu kadar kahpeliğe başka bir takım dayanamazdı. bu takım çoğu zaman hakemi de yeniyor. ve biliyor ki 90 puanlara ulaşmadan şampiyonluk alması çok zor. okan buruk'u da tebrik etmek gerekiyor. tarihimizde daha önce de güçlü kadrolarımız oldu. ama ligde bu kadar istikrarlı kazanan başka bir teknik direktör olmadı. hoca formda olmasa bu takım bu kadar çok asla kazanamazdı.
  • 36948
    bu sezon ligde dolu dizgin giden takımımız. takımın oyunu oturmaya başladı iyice.

    bu sene şampiyon olduğumuz takdirde, dört senelik şampiyonluk serimizin üçüncü senesine denk gelen 98-99 sezonundan sonra ilk defa bir takım üç kere üst üste şampiyon olmuş olacak. bu anlamda eğer becerebilirsek ligde de bir kırılma yaratmış olacağız. ayrıca ligde üç kere üst üste şampiyon olan bizim dışımızda tek bir takım var, o da trabzonspor. bu da ilginç bir not olarak kalsın.

    üç kere üst üste şampiyonluğa en son yaklaşan takım 2005-06 sezonunda fener idi, ancak muazzam bir sonla biz olduk şampiyon.
  • 36950
    hedef maçlarda ideal 11’inin nando’nun kalede, 3’lü formasyon ile kaan’ın ortada, davinson’un sağ stoper, apokerimin sol stoper oynadığı, sol kanat bekinin jakobs, sağ kanat bekinin barış alper, orta ikilinin torreira ve sara, önlerinde yunus ile mertens, en önde de osimhen olduğu takım olacağını düşünüyorum. bu yıl ki hedef maçlardan tottenham maçında yunus harika oynadı gibi gözükse de ( ki göz bebeğimizdir, var olsun, hücumda harika işler yaptığı da muhakkaktır ) yediğimiz 2 golde de adam / pozisyon takibini doğru yapamamasından golleri yedik ( elbette bunlar da zamanla bertaraf edilebilir ). icardi bizim için futbolcunun çok ötesinde, çok kıymetli. o var iken icardisiz bir 11 düşünülemezdi, düşünülmedi de. ancak can yakıcı sakatlık, bizi en sonunda zaruri olarak 3-4-2-1 dizilişine itecek kanaatindeyim. sayılan takımın da fiziken alt olacağı, savunmada sallanacağı bir maç yaşayacağını da düşünmüyorum. sonu avrupa’da kupa olsun..
App Store'dan indirin Google Play'den alın

Güvenlik hatası! (Ref)