• 1
    birinin amacı kazanmak diğerinin amacı şov yapmaktır. biri takım oyununda ve defansif anlamda çok iyi durumdayken, diğeri hücumu düşünen oyuncular ile kurulu olduğu için defansif zaafları fazladır, çoğu yeni transferler olduğu için takım oyunuda yoktur... galatasaray 2010 un biraz daha iyi olabilmesi için ortasahaya hareketli defansif ama hücumda da iyi olan ayrıca kondiyonu yüksek* oyuncular bulması gün be gün açıktır.
  • 3
    biri galatasaray'dır. her cins ve her ebattan taraftarı büyük bir kazanma isteği ile gelir ali sami yen'e. tek grup yoktur ali sami yen de. bir birinden çok farklı dokular vardır. hangi grubun coşkusu baskın çıkarsa tüm taraftar ona uyar. teknik direktörü ile birlikte paralarını doğru dürüst alamayan başarıya aç futbolculardan oluşur. yarı amatördür. o takım taraftarı ile birlikte kazanma azmini sergiler her maça çıktığında. futbolcusu taş gibidir. futbolcularının çoğu "bizim çocuklar"dır. ne yapar eder mutlaka maçı kazanır. esas amacı milli lig de başarılı olmak değildir. uluslar arası arenada türkiye ve galatasaray isminden bahsedilmesi için mücadele eder.

    diğeri fenerbahçe taklididir. büyük paralar karşılığında eski şöhretler'in çoğunluğunu oluşturduğu bir takım kurar. hocasına dünyaları verir ama o uluslararası başarıdan çok milli lig de başarılı olmayı düşünür öncelikle. futbolcularının çoğu yabancı ve paralı askerdir. çıtkırıldımdır. profesyonelce düşünür ve ona göre davranır. taraftarı ise tek boğaza mahkum edildiğinden, o boğaz ne kadar bağırırsa, o kadar etkili olabilir.
  • 5
    şimdiki versiyonunda yabancı futbolcularının olması, herkesin parasını zamanında alması, herkesin işini profesyonelce yapması eleştirilendir.. demek ki neymiş, futbolcuların türk olacakmış öncelikle,ne gerek var elin yabancılarını işin içine karıştırmaya, verirsin gazı oynar bizim çocuklar.. sonra öyle günü gününe para yatırmak falan yok para vermicen hemen bunlara bak nasıl oynuyorlar o zaman.. öyle profesyonelliğe falan da gerek yok, amatör ruh herşeyin başı, maça çıkmadan 2 tane hadi oğlum, 3 tane hadi aslanım yeter..

    ondan sonra sistemden falan bahsederiz, son 6 hafta başımızda bir teknik direktör olmadan takımın abilerin etrafında toplanması sonucu şampiyon olduktan sonraki sene neden 5. olduk diye düşünürüz.. hocasız şampiyonlukla, 11 tane türkle oynamakla övünürüz, hiç aklımıza gelmez 11 türkle çıktığımız avrupa maçında başımıza ne geldiği.. gerek yok öyle endüstriyel futbola alışmaya falan, biz eski, kendi bildiğimiz yöntemleri uygulayalım.. hadi koçum, hadi aslanım..
  • 6
    her iki kadronun da en iyi yerli futbolculara sahip olduğu geyiği döner.

    2000 yılı kadrosu için durum kesindir; itiraz götürmez. ama diğer takımlarda da kayda değer istisnalar vardır, hele bir ertuğrul sağlam vardı ki; niyeyse çok beğenirdim...

    2010 yılı kadrosunun en iyi yerli oyunculara sahip olduğu geyiği ise 2007-2008 sezonundan kalmadır. 2 sezon öncesine göre oyuncular aynı, rakipler altyapıdan insanüstü gençler çıkartmış ve ilk 11'e koymuş falan değil, ama ligde yerli futbolcular ancak 40 yılda bir takım için değerli konuma gelebildiğinden ve bunu da en son galatasaray'da başardıklarından; kemer hala bizde...

    bu aradaki 10 yıl içinde ya türk futbolcuların yeteneği şırıngayla alındı, ya da avrupalı futbolcular mesir macunu mucizesini keşfetti...

    edit: yine kendimi tutamıyorum, yazıyorum... 2000 yılı kadrosu, bildiğin anıtkabir'dir; argümantasyon ile problemini çözmeyi beceremeyenler, imaj bombardımanında kullanırlar, slogan, imaj, ajitasyon ve duygu sömürüsünden ibaret "argümanlarını" kusarlar ve gözümde (genellikle) haklı iken haksız konuma düşerler.
  • 7
    her ikisi de galatasaraydır.2010 galatasaray'ına fenerbahçe taklididir demek takıma yapılmış en büyük hakarettir.

    2000 galatasaray'ında 4 sene oynamış birbirine alışmış ve iyi bir arkadaşlık yakalamış bir takım vardır.aynı futbolculardan oluşan 1996 galatasaray'ına bakarsak kötü futbolu sahada görebiliriz.

    2010 galatasaray'ı ise hücüm hattı olarak 2000 galatasaray'ının fersah fersah üstündedir.fakat orta sahalarda olay kopmaktadır.* * 2000 galatasaray'ının pres gücü takım olarak üst düzeydedir.2010 galatasaray'ı ise ilerde daha beceriklidir.2000 galatasaray'ı gibi tek bir oyuncuya * bağlı kalmaz pozisyonlara girerken.

    2000 galatasaray'ı tarihin en iyi kadrosuysa,2010 galatasaray'ı tarihin ikinci kadrosudur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın