• 1
    burak elmas yönetiminin uygulayacağı eylem. tıpkı diğer takımlar gibi belirli meblağ altındakileri açıklamayacaklar ve bu ücretleri sadece galatasaray üyeleri bilecek. ilk başta ben buna tepki gösterdim ama sonra mevcut düzeni düşününce bunun daha doğru olduğuna kanaat getirdim. eğer başkaları açıklıyor ama biz açıklamıyor olsaydık en ağır eleştiriyi yapardım. diğerleri açıklamayıp sadece biz açıklayınca enayi durumuna düşüyoruz ve medya bu ücretler üzerinden üstümüze geliyor.
  • 3
    burak elmas yönetiminin oyunu kuralına göre oynayacağını açıkladığı eylem. eskiden transferlerin maliyetlerini en ince ayrıntısına kadar sadece biz açıklıyorduk ve futbol programlarında sadece bizim transferlerimizin maaşları, maliyetleri konuşuluyordu.
    bir şeyi idrak etmeliyiz : bu dünyada idealist insanlar her zaman sıkıntı çeker. bizler her zaman pragmatist olmak zorundayız.
  • 4
    yerli futbolcular özelinde doğru bulduğum eylem. çünkü konu yerli oyuncu olunca taraftar 2 kuruşun bile hesabını yapıyor. 2 sene önce bu zamanlar burada adem büyük'e verilecek 4 milyon tl maaş için şu kadar yıl çalışsam yine kazanmayacağım para, sokağa attık yazanlar vardı. adem'e verilecek 4 milyon tl falcao'ya verilecek 7 milyon eurodan fazla gözükebiliyor çoğu taraftara.

    şimdi şöyle düşünmek lazım. yerli topçusun, içeride 15-20 m alacağın var sözleşmen de bitiyor. kulüple masaya oturuyorsunuz indirim yapıyorsun. kulüp diyor ki bu eski alacağını da biz sana peşin veremeyiz bu yeni sözleşmene yedirelim. kabul ediyorsun. sen bunu kabul ederek kulübe maddi olarak büyük bir iyilik yapmış oluyorsun aslında ama kapa bildirilen sözleşmende rakamı gören herkes indirim yaptığın halde zam aldığını düşünerek seni linç ediyor. yani iyilik yapıp linç yiyor hain ilan ediliyorsun. kim ister ki böyle bir şeyi?
  • 7
    başka kulüpler şike de yapıyor, oyunu kuralına göre oynayalım ve bizde onlardan geri kalmayalım! işimize gelince bize rakip bile olamayacaklar diyoruz işimize gelmeyince de o rakipler yapıyor biz de yapmalıyız deyip yolumuzu buluyoruz! bugün cenk ergün, dursun, nazifoğlu vb. gibi beceriksiz yöneticilerin yaptıkları transferlerin maliyetlerini bildiğimiz için onlara veryansın edebiliyoruz. onlar da açıklamasaydı herhalde ya hiç öğrenmeyecektik ya da öğrendiğimizde gereken tepkiyi vermek için geç kalmış olacaktık.

    asla ve asla doğru bir karar değildir. burak elmas ve yönetimi bunun için değil saha dışında mücadele etsinler, kulübü ezdirmesinler, haklarını korusunlar, tffye hadlerini bildirsinler vb. gibi söylemlerle seçimi kazandı veya savunuldu ama kimse şeffaflık iddiasıyla gelip böyle bir kararı "oyunu kuralına göre oynama" mantığıyla alacaklarını beklemiyordu. bu karar "zaten üyelere açıklıyorlar basın ve taraftar bilmese de olur" mantığıyla da açıklanamaz. taraftar konu mankeni değildir. kulübün gerçek sahibidir. taraftar olmasa hiç bir şey olmaz. o zaman o taraftardan yeri gelince nasıl ki maddi ve manevi destek istiyorsan aynı şekilde onun kulübe dair bilgi edinme hakkını da elinden almayacaksın. ikisini aynı anda doğru bulmak işgüzarlıktan başka bir şey değil.

    son olarak "oyunu kuralına göre oynama" gerekçesi bazı durumlar için kesinlikle haklı bir neden olabilir ama her şeyi özellikle de şeffaflığı bitirecek şeyleri bu gerekçeyle açıklamak yeterli bir sebep değil. örneğin hakemlerle ilgili açıklama yayınlarsın, hakem hatalarından dolayı tffyi ziyaret eder, baskı altına alırsın vb. gibi şeyler bu oyunu kuralına göre oynama mantığına sığar. ancak basındaki üç beş çakal konuşuyor diye benim bilme hakkım neden alimden alınıyor diye sorgulamak daha doğru değil mi? herkes finansal okur yazar değil ki açsın mali tabloları ve dipnotlarını teker teker okuyup neyin ne olduğunu görebilsin ve anlayabilsin. böyle bir zorunluluğu zaten yok. ondan böyle bir özveri beklense bile tam olarak kaç kişi doğru anlayıp ve yorumlayabilecek mali tabloları? o yüzden eskisi gibi kulüp transferde kime ne kadar verdiyse açıklamalı, biz de ona göre alınan oyuncuları "transfer başarısı" ya da "transfer başarısızlığı" olarak niteleyebilelim. şeffaflık yoksa yönetmek çok kolaydır. bunu dursun bile yapmadıysa burak elmas yönetimi asla yapmamalı.
  • 8
    normalde yapılmasına kesinlikle karşı çıkardım, burası net. bize kesinlikle yakışmayacak, tamamen suyun karşı tarafının hamlesi olur.

    fakat bunu böyle yapmanız için önce tff zihniyetinin transfer limitleri ve uygulanacak müeyyideler konusunda şeffaflığı sağlaması gerekiyor. normalde bunun yolu, tff’nin böyle bir kuralı var ise, tüm kulüplerin harcamalarını şeffaf şekilde kontrol eden tarafsız bir kurumun harcamaları toplayıp, şeffaf şekilde toplumla paylaşıp gerekli cezaları uygulamasıdır.

    fakat tff ve tahkim kurulunun galatasaray’a ceza vermek, fenerbahçe’yi ise cezadan kurtarmak için yırtındığı bir ortamda bu açıklamaların galatasaray tarafından şeffaflıkla uygulanması gurur değil aptallıktır.

    şöyle düşünün, gayrimüslim bir adam olarak şeriatle yönetilen bir mahkemeye gidip ben müslümanım, hırsızlık yaptım demezsiniz.
  • 10
    ulkenin futbol ortamina gore verilmis dogru bir karar oldugunu dusumuyorum. maalesef irademiz disinda cizilmis cercevelerin icindeyiz butun bir camia olarak. bazi seylerden taviz vermeden hem basarili olmaya devam etmek hem de hayatta kalmayi surdurebilmek mumkun degil.

    ulkenin bir cok alaninda birey de olsaniz orgut de olsaniz bu boyle ve boyle olmasi zorunlulugunu yarattilar bizlere sormadan.
  • 11
    yakında kendi içimizden bir yağız çıkarıp "arkadaşlar maaş almayacak" gibi duyumlar yazdırìp kendi kendimize "ya neden 3 milyon euro vermiş olalım abi? bak işte yağız gs versiyonu demiş 1 milyon euro diye, neden yalan söylesin?" dememizle sonuclanabilir.
    benim onayladığım birşey değil, ben trabzonspor gibi şeffaf olmayı bekliyordum ama fenerbahçe gibi olduk.
    açıkçası onlar yapıyor biz de yapalım gibi şeyleri ilk günden beri sevmediğim için burada da kabul etmiyorum.

    ha benim kabul etmememin önemi yok tabi. gördüğüm üzere taraftar da mutlu. canları nasıl isterse öyle yapsınlar. yalnız bundan 2 sene sonra "abi bu adama şöyle maaş veriyormusuz ya" diye girdiler görürsek komik olur. burada mustafa cengiz bonuslari yazmıyor diye eleştirdik. o eleştiriler boşunaymış.
  • 12
    kısmen destekleyip kısmen desteklemedigim olaydir.
    bonservis bedellerinin bildirilmesini, yıllık ödenen toplam maaş ve prim bilgisinin paylaşılmasını yonetimin dogru yapip yapmadığını anlayabilmek icin isterim.
    ama kisiye ödenen maaş ve prim bilgisinin paylaşılmamasi kararini da desteklerim.
    nasil ki bir isyerinde kimin ne maaş aldığını bilmiyorsanız galatasaray veya x futbol takiminda da bu şekilde olmalı. kimse bir diğerinin aldığı maasi bilmemeli. bu durum hem kisisel verilerin gizli kalması (maaş da kisisel veridir), hem de ekibin icinde çatlaklar oluşmasını engellemek adına kritik bir karardir.
  • 13
    ne zaman bir kulüp adına sanki sözcüsüymüş gibi "yaaa biliyor musunuz mesut gelsin diye gustavo ve serdar maaşında indirim yapmış" diyecek kadar alçalmamış ve limitleri adil bir biçimde uygulayacak federasyon başkanı ve federasyon gelir o zaman bunu protesto ederim.

    daha dün aziz yıldırım irfan can kahveci'nin transferinde fenerbahçe'nin açıkladığı rakamla arada 4m euro fark olduğunu, elinde belgesi olduğunu açıkladı kimse dönüp de bakmadı. velhasıl benim için şeffaflık çok önemli bir mevzu olsa da galatasaray düşmanı nihat özdemir ve kurullarının at koşturduğu bu düzende kimse açıklama yapmazken her şeyi kuruşuna kadar yazmak gerçekten aptallıktan başka bir şey değil. birisi sözlüğe el altından bir excel tablosu yapıp sızdırsın, biz kendi goygoyumuzu yapalım yeter, gerisi bu pislik düzen için lüks.

    kaynaklar:
    https://www.haberler.com/...uro-13895484-haberi/

    https://www.ntvspor.net/...5328e7d8b1f554554942
  • 15
    "hakikati konuşmaktan korkmayınız."

    mustafa kemal atatürk

    yeni yönetimin aldığı bu karar esasında tam da tffnin ve hatta iktidardakilerin olmasını istediği şeydir. her şey kapalı kapılar ardında olup bitsin, yan yollardan dolaşılsın. çünkü bu sayede alengirli işler normalleşir.
    örneğin bu ülkede, ister küçük, ister büyük çaplı olsun ticaretle uğraşan insanların çoğu vergi kaçırma eğilimindedir. maliye, genel olarak bu duruma göz yumar. örneğin küçük esnafın fiş kesmediğini maliye çok net bir şekilde bilir. dilese bu durumun önüne de geçebilir. ama yapmaz çünkü hırsızlığı yaygın ve normal bir hale getirmek ister. sebebi ise çok açık; sıradan vatandaş cebine 5 kuruş atıp avunsun, büyük başlar deveyi hamuduyla götürsün diye.
    ne yapalım düzen böyle diyenlerse en azından etrafta "fikri hür vicdanı hür" demesinler.
  • 16
    sanki bugüne kadar hersey tam anlamıyla şeffaf şekilde paylasiliyordu da şimdi "idealist"lik yapacağımız tuttu. genel kurul bilecekmiş meblağ işte çoksa da azsa da hesap soracak bir merci var. ortamlarda sabah aksam topcularinin maaşını konuşmaktan başka birşey yapmayan kesimin tepki göstermesi zaten normal de en doğru biz olmalıyız öyle böyle değil seffaflikta bir marka olmalıyız vs vs bunların gereği yok. en şeffaf kulüp sensin diye limit mi açıyorlar ekstra? diğerleri spk dan ceza mi ödüyor yatırımcı işlerinden falan.
    sozun ozu 10 numara karardır. burak elmas yonetiminin geldiğinden beri yaptığı en doğru iştir. böyle devam.
  • 22
    burak elmas yönetimi tarafından gerçekleştirilen uygulama.

    o zaman biz ne anladık galatasaraylılığımızdan. fener şike de yaptı, bugünün şartlarında biz de yapmalıyız aynı mantıkla. eğer bunu öğrenmek istiyorum diye ben muhasebeci olmakla suçlanıyorsam o zaman benden forma da almamı istemesinler, kombine de. bana ne muhasebeci miyim ben! kulübe para girmiş/girmemiş beni ilgilendirmez değil mi!
  • 25
    her zaman şeffaflığıyla övündüğümüz galatasaray’ın asla girmemesi gereken olaydır. böyle bir kararın sebebi nedir? en azından kamuoyuna bu konuda bir açıklama yapılmalı, nedenleri anlatılmalı. siz bir yönetim olarak gelir gelmez daha bir transfer bile yapmadan böyle işlere girişirseniz, taraftarların size olan güveni oluşamaz. şeffaflıktan uzak bir yönetim uzun vadede asla başarılı olamayacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın