• 1
    öncelikle bu tarz bir başlığın var olup olmadığı konusunda emin değilim. çeşitli başlıkları aradım ama tam istediğim gibi bir sonuç çıkmadı.

    şimdi efendim, ben 29 yaşındayım. bundan 1 yıl kadar önce internet bazlı self-learning metotlarına ilgi duymaya başladım. önce tutkum olan roma tarihiyle ilgili podcastler dinlemekle başlayan mevzu sonrasında edx, coursera gibi sitelerden harvard'da, yale'de okutulan dersleri almaya kadar ilerledi. mesela giriş seviyesinde kod yazmayı edx'teki harvard dersinden öğrendim. sonra pimsleur programını keşfettim ve kendi kendime dil öğrenmeye başladım (rusçam baya iyi bir duruma geldi, rus bir arkadaşımla pratiğini de yapabiliyorum mesela). sonra lynda diye bir site keşfettim ve oradan proje yönetimi çalışmaya başladım. bu şekilde yavaş yavaş neye ihtiyaç duysam internette bir ders ya da bir tutorial videosuyla yavaş yavaş yapabilmeye başladım.

    şimdi gelelim konumuza. ne kadar futbolu çok sevsem, küçük yaşlarımdan beri dijital futbol oyunları oynasam da hep berbat bir futbolcu oldum. hani takım kaptanları adam alırken sona kalan tipler olur ya, hah o benim işte. uçmayı kaçmayı sevmemden dolayı kaleciliğim fena değildir, ama yorulanın kaleye geçtiği amatör futbolda mecburen oyuna girmek zorunda kalıyorum ve olay utanılacak seviyelere geliyor. top tekniği, çeviklik, mücadele, oyun görüşü vs rezalet.

    velhasıl, az önce bahsettiğim yöntemden yola çıkarak bu konuda kendimi geliştirmek için kendi kendime yapabileceğim bazı antrenman teknikleri aradım internette, ancak pek başarılı olamadım. çoğu video zaten belirli bir top kontrolü olan, sürekli futbol oynayan insanlara yönelikti mesela. bu sözlükte eskiden futbol oynamış, antrenman yemiş arkadaşlar olduğunu bildiğim için bu başlıkta top kontrolü, oyun görüşü, savunma-hücum, teknik, pas vs nasıl geliştirilir meselesini metotlarıyla anlatabilecek olanlarınız varsa çok sevinirim.

    bunu sözlükle alakalı istekler başlığına da yazabilirdim, ama burada toplanacak bilgilerden faydalanabilecek bir sürü insan olduğunu tahmin ediyorum (örneğin sözlükteki zayıflama başlığında yazılanlar bana baya yardımcı olmuştu zamanında - 8 kilo verdim).

    uzun lafın kısası: futbol antrenmanı tekniklerimizi burada paylaşıyoruz arkadaşlar. şimdiden hepinize şuku + rep.
  • 3
    türkiye’deki kulüpler ve milli takımlarda uygulanmayan bir durumdur. çağa uygun bir antreman bizim ülkemizde yıllardır yapılmıyor. avrupa’da bizi gururlandıran futbolcularımız bir yıl türkiye’de antreman yapsınlar seviyelerinin nasıl düştüğünü görürüz. kulüp takımlarında ise daha çarpıcı bu durum. avrupa’da oynayan yabancı futbolcular ülkemize ilk geldikleri yılda avrupa’da antreman yaptığı için genelde fırtına gibi eserlerken ilerleyen yıllarda kondisyonları ve teknik taktik becerileri gerilemeye başlıyor. futbolumuzdaki en temel sorun antreman yapmamamızdan kaynaklanıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın