• 2
    biraz bile ingilizceniz varsa kesinlikle sky sports'tan izlemeniz gereken sezondur. serhan acar yarış içinde olan detayların %5'ini anlatabiliyor sadece ve overtake olurken çığlık atıyor, diğer tarafta tecrübeli spikerler yarışı anlatırken eski f1 şampiyonları ve yarışçıları size inanılmaz detaylar veriyor.

    şöyle bir örnek vereyim, bir lastik kilitlenmesi sonrasında lastiklerin üzerinde oluşan kabarcıklarının sürüşü nasıl etkilediğini f1 yarışçıları kendi deneyimlerinden anlatıyorlar. veya yağmurda lastik tercihinin sonuçlarını anlatırken mesela "bu pistte aralıklı yağan yağmurda yarışmak zor çünkü pistin şu şu kısımları hep çabuk kurur ve aston martin'in araçları aerodinamik olarak çok hassas olduğu için bu riski alamadı ancak ıslak zemin lastikleri ile zaman kaybedersiniz, onu takip eden hamilton bunu bildiği için risk alıp kuru zemin lastikleri ile yarışıyor ve önündeki aston martin aracını geçicek" diyorlar ve 2 tur sonra hamilton o aracı tarif edilen şekilde geçiyor. oradan bir anda nico rosberg çıkıyor ve "2016'da hamilton'u ben bu pistte aynı taktik ile yendim" filan diyor. o sırada bir tane yorumcu pit duvarına gelmiş mclaren teknik sorumlusu ile görüşüp arkadan bilgi almış ve takım stratejisini anlatıyor. o sırada serhan acar da "yağan yağmur pilotları oldukça zorluyor" filan diye yorumlar yapıyor... seçim sizin...
  • 3
    daha başlamadan çok hızlı bir giriş yapılmış f1 sezonu.

    başlıklar şu şekilde;
    susie wolff ve toto wolff'un bilgi sızdırma mevzusu patladı fakat f1 yönetimi anarya yapıp prdn kuzenim yazmış dedi.

    haas günther steiner'ı gönderdi. yeni gelen ayao komatso takımın 2024 lansmanında çok umutlanmayın 2024 sezonunda en arkalarda olacağız minvalinde konuştu.

    f1 yönetimi andretti-cadillac takımının girişine bir türlü izin vermiyor. andretti giriş yapabilmek için bastırmaya devam ediyor.

    sauber takımı ismini stake kick falan bir şeyler yaptı fakat merkezleri olan isviçre stake'in bir kumar sitesi olduğunu ve sauber'e sponsor olmalarının illegal olduğunu söylüyor. dava vs. var.

    singapur gp'de detayını tam bilmediğim bir kaos var. daha doğrusu gp ile alakasını tam olarak anlayamadım. singapur ulaştırma bakanı çok sağlam (türkiye'den sağlam olmasın) yolsuzluk ve rüşvet mevzularına bulaşmış.

    en büyük bonba, lewis fucking hamilton 2025 sezonunda ferrari'ye gidiyor. bono'nun da gidebileceğine dair sinyaller var. hatta ferrari mercedes'in araç geliştirmeden sorumlu baş mühendisi loic serra'yı da almış idi. ferrari hamilton'a 100 mil dolar ve 3 yıllık sözleşme vermiş sanırım. hamilton haberinin olduğu gün ferrari'nin hisseleri all time high yapmış. bu sene o sene olmasa da önümüzdeki sene o sene inş forza ferrari pee wan lewis pee wan. bu haber 2025 pilot pazarını baya karıştıracak bu arada çünkü çok pilotun sözleşmesi 2025'te bitiyor benim bildiğim (verstappen, leclerc, norris bitmiyor galiba)

    edit: kontratındaki bir maddeden dolayı hamilton mercedes'ten mühendis alamıyormuş o yüzden bono gelmeyecek ferrari'ye.

    bu hafta da, hamilton haberinden bonba olmasın, son zamanların mercedes ile birlikte en başarılı takımı red bull'un patronu christian horner için cinsel taciz davası patladı. alman ve hollandalı kaynaklar bir red bull çalışanına uzuvlarının fotografını göndermiş olduğunu söylüyorlar. red bull üçüncü parti bir legal inceleme ekibi tutmuş. red bull içindeki güç kavgaları vs sonucu olduğu ve horner'ın gidebileceği söyleniyor.
  • 4
    alpine takımının medya ekibi makara ayağına sponsorlarının logolarını gösterirken aslında takımların 2024 araçlarının renk dağılımlarını da özetlemişler;

    https://twitter.com/...245698609441/video/1

    lan kardeşim boyasanıza şu arabaları güzelcene sahibinden'de steşın toros mu satıyonuz boyasız değişensiz. her yeri boyasız karbonfiber.

    edit: videonun orjinali
    https://www.reddit.com/...s/vbzr65/cabon_fiba/
  • 5
    gs sözlük f1 fantezi ligini c7amzptkb09 koduyla kurduğum sezondur. eğlencesine katılmak isteyen olursa buyursun.

    edit: kod çalışmıyormuş galiba küçük harflerden dolayı. link;
    https://fantasy.formula1.com/...ues/join/C7AMZPTKB09

    edit 2: web sitesi isim soyisimleri ligde takımların altında gösteriyor gizleme seçeneği de yok maalesef. eğer görünmesini istemiyorsanız isim soyisminiz yerine başka bir şeyler de yazabilirsiniz.
  • 6
    alpine takımın'da genel müdür (technical director) matt harman ve aerodinamiden sorumlu müdür (head of aero) dirk de beer ilk yarıştan sonra istifa vermişler. geçen sene idare eder bir araç vardı. üstüne bir sürü ünlüler, sporcular falan şirkete ortak oldular, ryan reynolds falan bile vardı aralarında. bu sene geçen senekine nazaran çok kötü bir araç yapmışlar. eğer araç düzeltilemeyecek gibi bir felsefe ile sıfırdan yapılmışsa geçmiş olsun bu sene puan almayı başarı sayacaklar gibi duruyor. birkaç yarış daha geçsin bakalım bir şeyler belli olur en azından.

    yarışlar dışındaki diğer her şey çok eğlenceli aksiyonlu bu sezon lan asdşmkalds.
App Store'dan indirin Google Play'den alın