• 132
    pisttin her bölümünde hareket her bölümünde olay var.
    racing point pist kuruyunca bütün ivmelerini kaybetti.
    hamilton liderliği aldı ve bir pit yapacak aralığı açmaya çalışıyor. eğer lastikleri dayanabilirse yarışın galibi hamilton.
    ferrari gerçekten şaha kalktı 4 ve 5.sıradalar leclerc ve vettel.
    bottas beyefendi hamilton'dan tur yiyecek şimdi. hamilton şampiyonluğunu kutlamış oluyor böylece.

    ben bunları yazarken leclerc, verstappen'i geçip 3.lüğü aldı. vertstappen devamında pite geldi.
  • 137
    yarışın sonu muazzam bitti muazzam.
    hamilton son anda vazgeçip pite gelmedi birinci bitirdi. kesinlikle hak edilmiş bir yarış ve şampiyonluk.
    leclerc arka düzlükte perez'i geçtikten sonra 12.virajda blok sonrasında 2.likten 4.lüğe düştü.
    vettel ve perez bunun üzerine geçti leclerc'i.
    hamilton, perez ve vettel podyumu oluştu.

    mükemmel bir haftasonu izledik. hayatımda izlediğim en ilginç en garip yarış haftasonuydu.
    seneye bir daha istiyoruz kesinlikle.
  • 138
    leclerc tam perez’e yetişmişken spin attı ve 8 saniye geriye düştü. oradan yine geri geldi ve son turda perez’i geçti ama yaptığı blokajla hem yerini geri verdi hem de arkadan gelen vettel’e geçildi ve podyumu kaybetti.

    gerçekten mükemmel bir yarış çıkaran leclerc için üzücü bir son oldu. ama vettel için de sevindim. kariyerinin devamı için bu podyum önemliydi.
  • 141
    başlangıcı, bitişi ve hikayesiyle unutulmayacak bir yarış. uzun süre sonra bir yarışı bu kadar heyecanlı ve detaylı şekilde takip ettim. bu kadar başarısına ve istatistiklerine rağmenlewis hamilton'u bazı ikon isimlerin arasına koyamıyor olsam da hakkını vermek lazım. çok iyi bir pilot ile teknolojisi zirvede olan bir arabanın birleşiminden çıkan şampiyonluklar devam ediyor.

    ayrıca hamilton son tura girdiğinde, spiker serhan acar'ın tarihin f1 şampiyonlarını yıllara göre saymaya başlaması ve tam bitiş çizgisinde hamilton'a yetişmesi çok iyiydi.
  • 142
    monotonlaşmış ve heyecanını biraz yitirmiş f1 evrenine bir silkiniş, tokat olmuş yarıştır. hem ırganizasyona hem takımlara hem de pilotlara “uyanın, kendinize gelin” dedi istanbul park. önümüzdeki sezonlar için f1 organizasyonunun istanbul park peşinde koşması lazım. sezonun açık ara en karakterli yarışı oldu. 2020mşampiyonunu çıkartan pist de istanbul park olarak tarihe geçti.
  • 146
    sainz ve norris'in eğer rekabetçi araçlarla yarışırlarsa çok başarılı olacaklarını gösteren yarışlardan birisi oldu.

    vettel'in drs kapalıyken hamilton'a atak fırsatı vermemesi ve gerilerden başladığı yarışta podyuma çıkışı geçmişinden esintiler sundu bizlere. bu sezon için ferrari için iyi hatırlanacak nadir yarışlardan birisiydi.

    hamilton'un önünde bitirmesi gerekirken hamilton tarafındam tur bindirilen bottas'ın 4 tur kaldığını öğrendiğinde "daha az kalmasını dilerdim" demesi ise sezonun unutulmayacakları arasına girmiştir şimdiden.
  • 147
    organizasyon olarak sınıfta kaldık. asfaltın son 10 gün kala yenilenmesi, üstüne podyumda ki şoförlerin yanlış sırayla sıralanması, en sonda şampanya yerine gazoz verilmesi.daha kötü ne olabilirdi ki?. ilk iki neyse de sonuncu baya büyük bir rezalet. spor kültürdür sen kültürleşmiş bir organizasyona ev sahipliği yapıyorsun ve dünyanın her yerinden milyonlarca insanın izlediği organizasyonun ritüelini kafana göre değiştiriyorsun. amaç?. arap zihniyetin var çünkü. parayı veririz istediğimizi yaparız kafası.
  • 148
    kimse kusura bakmasın ama f1 izlerken artık uyuyakalmaya başlamıştık yarış sonlarına doğru. ama bu yarışta bırak uyuyakalmayı antrenman turlarını bile pür dikkat izledik.
    kimse asfaltı kafasına göre dökmedi arkadaşlar. fia ile birlikte alınmış bir karardı. bu yüzden asfalttan kaynaklanan durum organizasyona kusur atfetmez.

    bu ülkede 9 yıldır bu organizasyon düzenlenmedi. buna rağmen özellikle yağmur koşulları varken inanılmaz güzel bir haftasonu yaşadık. ufak tefek hataların olmasına dayanarak organizasyon sınıfta kaldı yorumu yapmak çok acımasızca olur. ülkecek nasıl bir travma yaşıyorsak kendimizi sürekli bir aşağılık kompleksinde buluyoruz.

    şampanya yerine sprite verilmesi de, toto wolfun yorumundan ibaret. ha gerçekse inanırım bu arada. kabul edelim ki 18 yıldır siyasal islamcılar yönetiyor ülkeyi. basketbolda açık giyiniyorlar diye dansçı kızları kaldırdılar be, şampanya vermemelerine ben hiç şaşırmam.*
  • 149
    başarılı olan her işte olduğu gibi yine birilerinin öne çıkıp başarıyı sahiplenmeye çalışmasına sahne olan organizasyon.

    cumhurbaşkanı danışmanlarından biri olan ismail cesur şöyle demiş;

    --- alıntı ---
    sen kalk yüzmilyonlarca dolarlık organizasyonu getir, şehri tüm dünyaya farklı bir konseptle tanıt, harika bir yarış düzenle, 2 milyar izleyiciye ulaş, adamlar şişenin içindeki içeceğinin alkolsüz olduğuna takılsın.
    neyse... türkiye için çalışmaya devam!
    --- alıntı ---

    şimdi ilk olarak organizasyonu siz getirmediniz pistin sahibi intercity ve vurak ak getirdi, devletin cebinden bir kuruş dahi çıkmadığını kendisi de defalarca söyledi. ayrıca yüz milyonlarca dolara mal olan bir organizasyon falan da değil bu, normal şartlarda bile 20 milyona falan bağlamak mümkünken pandemi sebebiyle muhtemelen çok çok düşük bir fiyata bu yarışı getirdik. yarışı düzenleyen tosfed'in gönüllüleriydi, şehrin reklamını yapan ise görüntüleri tüm dünyaya yayınlayan fom ekibiydi.

    hadi varsayalım 2005-2011 arası olduğu gibi devlet getirmiş olsun bu yarışı, yine takılırım kardeşim şampanyanın olmamasına, sana mı sorucaz? abu dhabi gp'de bile şampanya patlatılırken burada şampanya olmaması her anlamıyla rezilliktir, siyasal islamın ucuzluklarından bir başkasıdır. siz isteseniz de istemeseniz de türkiye laiktir laik kalacak.

    seneler önce çıkan bir gece yarısı kanun hükmünde kararnamesiyle formula 1 organizasyonunun haklarını cumhurbaşkanlığı himayesine alınca yarışı siz yapmış olmuyorsunuz, bunca insanın aklıyla dalga geçmeye de kimsenin hakkı yok.

    bu kafayla anca kendiniz çalar kendiniz oynarsınız.

    neyse... hadi çalmaya devam!
  • 150
    9 yıl aradan sonra istanbul park'ta yapılan ilk f1 yarışı.

    asfalt yenilenmesi tartışılabilir. iyi oldu veya kötü oldu denebilir ancak rezalet olduğu fikrine katılmıyorum. asfaltla alakalı bir rezalet varsa o da pirellinin yeni asfalt olduğunu bilmiyorduk diyerek en sert lastik takımını getirmesi oldu. zaten yağmurla birlikte bu asfalt konusu ana konu olmaktan çıktı. biraz şanslıydık denebilir. yeni asfaltın o halde olmasının sebebi de fia'dır ayrıca. formula 1 harici hiçbir organizasyona izin vermeyerek bu şekilde aşınmamış yağ gibi bir asfaltı onlar tercih etmiştir.

    podyumda yaşanan bayrak karışıklığı bir skandal. fakat bu podyumu hazırlayan formula 1'in kendi ekibiydi. hatta şampiyonluk provası için özellikle etkileyici bir podyum düzenleme işine girdikleri söyleniyordu yarıştan evvel. e bi zahmet 2.lik ve 3.lük basamaklarını yanlış yere koymayıverselerdi.

    yarışa gelirsek; senenin en iyi yarışı olduğunu düşünüyorum. mugello gibi salt kaos ortamı yoktu, sadece sürücü yeteneği ve becerisi ön plandaydı. bu sayede içimi yaksa da lewis hamilton en azından yakın tarihin en iyisi olduğunu kanıtladı. zaten yarışın da en çok bu yönü milleti cezbetmiş gibi duruyor. planlı bir kaostan ziyade pilot becerisini zorlayan şartların olması değerli bir şeydi. yarış ruhunun ta kendisi de bu zaten.

    bizden kaynaklanan ve haftasonunun en büyük skandalı ise gazoz olayı. diyecek bir şey bulamıyorum. inşallah bizi günaha sokmadınız teşekkür ederiz derler. zaten beklenen bu herhalde yoksa ne gibi bir sebebi olabilir ki? suudi arabistan provası oldu diyelim f1 ekibi için de.

    acısıyla tatlısıyla senenin en iyi yarışına ev sahipliği yaptık. hamilton'a da şampiyonluğunu çamlıca gazozla kutlattık. hayatının en garip podyumlarından birini 7. şampiyonluğunu getiren yarışla yaşadı. bir daha unutmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın