• 3
    adnan oktar, malum siyasi oluşumdan kişiler, galatasaray başkanı ve divan başkanı ile fotoğrafları olan kişi.
    kendisi bir dönem adnan hoca tarikatı ilişkisi sebebiyle hapislere düşmüş, hatta insan hakları mahkemesine dava falan açmış.
    https://www.google.com/...i-bomba-1889102h.htm
    bu arada real madrid atkısı ile fotoğrafı varken galatasaray ile alakalı fotoğrafı yoktur. bu kadar da sevdalısıdır.
    bu arada gezi dönemi ünlenen develioğlu ailesi ile bağı nedir diye de merak ettim.

    neyse, galatasaray lisesi efsane bir kişi yetiştirmiş gibi...
    edit: ha bu arada kendisinin uluslararası bir fuhuş örgütü kurduğu hakkında da haberler var.
    ahanda şu adam oy verebiliyor işte...
  • 5
    1481'den beri kültürün simgesi, 1905'den beri sporun beşiği anlı şanlı galatasaray’a üye dahi olabilmesi tezat bir zamanların müridi. malum kriminal örgütten 22 yıl önce ayrıldığını söylüyor.

    ancak gel gelelim koydurduğu tedbir kararına. saygıdeğer genel kurulumuzun son yıllardaki en büyük aptallığı olan, rövanşist duygularla bütçeyi onaylamama kararını afiyetle kendilerine yedirmiştir. bir kuruş harcama yetkisi olmayan mevcut başkan’ı değiştiremiyoruz. tek tek sıkmak istiyorum o bütçeyi onaylamayan elleri! tarih yazdınız, umarım mutlusunuzdur.
  • 8
    ajans 1905 yayınında tamamen boş konuşan kişi. tam bir maşa tipi var. ele güne rezil olmuşuz, galatasaray 8 ayda bir başkan seçemezmiş. böyle başarı gelmezmiş. e bütçesiz başkan nasıl bir başarı getirecek ? ne bekliyor, herhangi bir tatmin edici cevabı yok. gerçekten yazık, burak başkan istifa ederek seçimin zamanında yapılmasını sağlayamaz ise klübü çok karanlık günler bekliyor.
  • 10
    30 nisan 2022 galatasaray olağanüstü seçimli genel kurulu iptali için dava açması niye galatasaray lisesine bağlandığı anlayamadığım şahsiyet.

    kendisi galatasaray lisesi çıkışlı olabilir fakat şuan ki zihniyetinin onlarla paralel olduğunu kimse bilemez. normal duruma bakıldığında da lise taraftarı ya da taraftarın deyimiyle liseli olan bir kişinin bu seçimi iptal ettirmesi değil, istemesi gerekir. 30 nisan tarihinde seçim olması halinde burak elmas gibi liseli olmayan başkan yerine, lisenin önemli kişilerinden eşref hamamcıoğlu'nun geleceği kesin gibi. ayrıca bu seçime giremeyenler bir nevi lise ile problemi olan kişiler.

    maşa olarak kullanıldığını düşündüğüm kişi. bu maşa kimin elinde olduğunu görmek istiyorsak, şayet seçim ertelenirse kimler seçime tekrar müdahil olacak bakmak lazım.

    kısacası sırf liseli diye, lisenin eleştirilmesini yanlış buluyorum.
  • 11
    ey allahim sen bizi nelerle siniyorsun.

    --- alıntı ---

    bu kez fırat develioğlu adlı üyenin açtığı dava üzerine mahkeme, genel kurulun iptali ve genel kuruldaki ibrasızlık yüzünden yönetimin aldığı seçim kararının da buna bağlı olarak iptalini uygun gördü.

    30 nisan’da yapılacak seçimi durdurdu.

    herkesin ilk merak ettiği “kim bu fırat develioğlu?”

    fırat develioğlu, galatasaray lisesi mezunu birisi.

    bazı yerlerde iddia edildiğinin aksine ne benim ne eski sicil kurulu başkanı serdar eder’in ne de eşref hamamcıoğlu’nun listesindeki osman kocaman’ın devre arkadaşı.

    develioğlu, bizden hayli genç.

    fırat develioğlu aslında eski bir adnan oktar müridi.

    oktar’ın en yakınındaki kişilerden biri, belki de birincisi.

    geçmişte kendisi ile pek çok davamız oldu.

    bu davalar sonucunda develioğlu bir ara oktar’la hapis bile yattı.

    daha sonra adnan oktar grubundan ayrıldı, oktar’a karşı mücadele etmeye başladı.

    türkiye’deki muhafazakar çevreler ile iyi ilişkileri olan ve kazakistan’da iş yapan biri.

    galatasaray spor kulübü meseleleri ile ilgilendiğini ise hiç ama hiç görmedim, duymadım.

    belli ki, fırat develioğlu’nu birileri motive etmiş.

    ilginç olan ise seçimin de iptali.

    çünkü burak elmas yönetimi seçim kararını, ibrasızlığa değil, yönetim kurulu kararına yani tüzüğün 28. maddesine göre ilan etmişti.

    ancak işin perde arkası bu değilmiş.

    sonradan fikir değiştiren yönetim, seçim kararını ibrasızlık gerekçesi ile almış.

    böylelikle mahkeme yolu ile seçimin iptalinin yolunu açık bırakmış.

    bu işin fikir babasının ise sportif aş yöneticisi ural aküzüm olduğu iddia ediliyor.

    --- alıntı ---

    fatih altaylı
  • 14
    bu kişi sadece galatasaray lisesi mezunu oldugu için üye olup kararlara bu derece dahil olabiliyor ve yine kulup icinden anlatılanlara gore kulube zerre faydası yok. ben gucum yettigince bunca zaman takıma destek olurken, bu ve benzeri kişiler tarafından fan olarak adlandırılıyorum ve sık sık kulubun sahibinin onlar oldugu konusunda uyarılıyorum.
    işte bu sebepten galatasaray monşer kulubu. bir zümre ayrıcalıklarını korusun diye bu durum böyle devam ettiriliyor.
    bugüne kadar bu durumun faydaları görüldü, ama gün itibari ile ortada herkesin hem fikir olabileceği, güçlü bir başkan adayı bile cıkmaması, hem lobi anlamında, hem ekonomik anlamda kulubun gücünün kalmaması her burjuva doneminin olduğu gibi bu donemin de sonunun geldiğinin işaretidir.
    tanım: dava ile secimi iptal etmeye calısan ama neden ettirmeye çalıştığına dair açıklaması olmayan kaçak yaşadığı söylenen liselidir.
  • 16
    --- alıntı ---

    galatasaray'da seçim kararına tedbir aldıran genel kurul üyesi fırat develioğlu, 10. asliye hukuk mahkemesi'nde son genel kurulun iptaline ilişkin davada ihtiyati tedbir kararını kaldırması sonrası konuştu.

    develioğlu "çok iyi oldu. hem mahkeme süreci uzamadı hem de ben vermek istedğim mesajı yerine ulaştırdım. camia için en iyisi oldu. artık kimse 8 ayda bir başkan değiştirmeye cesaret edemeyecek" ifadelerini kullandı.

    --- alıntı ---
    ne mesaj verdiğini anlamadığım kişi.
  • 19
    --- alıntı ---

    g.saray üyesi fırat develioğlu, sarı-kırmızılı kulüpte seçimin 30 nisan’da yapılmaması için istinaf mahkemesi’ne başvurdu.

    şu anda 4. hukuk dairesi, g.saray’da seçimin yapılıp yapılmayacağını görüşüyor. kararın kısa süre sonra uyap’a düşmesi bekleniyor.

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...oh9LleWI3J0H9lLeGvmA

    galatasaray seçimlerine tekrar engel olmaya çalışan galatasaray spor kulübü üyesi.

    (bkz: 30 nisan 2022 galatasaray olağanüstü seçimli genel kurulu)

    galatasaray spor kulübü tüzüğü gereğince kendisi en yakın zamanda ihraç istemiyle disipline sevk edilmelidir.

    galatasaray spor kulübü tüzüğü
    üyelikten çıkarma yaptırımı gerektiren eylemler
    madde 109:
    109.1) genel kurul ile diğer organ ve kurulların toplantılarını engellemek.
    109.2) seçimlerin düzenli ve sağlıklı bir biçimde ve dürüstlük ilkesine uygun yapılmasını engelleyici söylem veya eylem veya davranışlarda bulunmak.
    109.3) kulüp başkanı yöneticileri ile üyelerine karşı hakaret fiili eylemde bulunmak.
    109.4) kulübün malvarlığına kasten zarar verici eylem veya davranışlarda bulunmak.

    madde 109.1 ve 109.2 çok açık.

    edit:

    ahmet tirali abim konuyla ilgili haklı bir tweet atmış. bu kulübün eski yönetim kurulu tüzüğü deldi, seçimlere engel oldu, daha sonra kendi istedikleri adayı seçime soktu. tüzük gereği yine bu maddeden ihraç edilmesi gereken kişiler kol kırılsın yen içinde kalsın diye yapılması gerekeni yapmadı, emsal karar oluşturdu.

    --- alıntı ---

    ya babalar bu kulüpte daha evvel bizzat yönetim erki tarafından seçim iptal edildi, ağzınızı açıp laf etmediğiniz gibi, biz bunu yapanlar hakkında dilekçe verdik diye ne hasta adamın peşinde koştuğumuz ne bilmem ne kaldı.

    salın artık olacak olan olur.

    genel kuruldan lisecilerden hesap soruyor bizden biriyse kulübü mahkeme kapılarında sürüm sürüm süründürmesinde problem yok, yok eğer başkanın gitmesini istiyorsak, aynı hakkı kullanan hain vb.

    ne yazık ki hukuk düzenin götü başı ayrı oynamıyor; ki biz bunları zamanında söyledik

    burada fırat’ı savunmuyorum bu arada, bir prensip olarak ihraç edilmesi lazım ama mc ihraç edilmediğine göre bu da ihraç edilemez, hatta daha ileri gideyim be seçim meçim yok desin 2 sene sonra olağan seçimi iptal etsin gitmesin yine ihraç edilemez. eşeği niğde’ye sürme zamanı.

    tepki verin elbette, ben de veriyorum ama ihraç falan yazmayın, bu saatten sonra galatasaray’ın demokratik seçimlerine müdahale eden kim olursa olsun falan ihraç edilemez. yukarıda da belirttiğim gibi borun pazarı geçti.

    bizim dilekçemiz için “dikkate almayın” diyen “duayen” abilerimiz, “kurullar yargılanamaz” gibi dilekçe ile alakası olmadığı gibi hukuk katliamı bir beyanat veren hukukçu üyemiz başta olmak üzere sn. disiplin kurulu ile o ihraç kararını vermeyen yönetim kuruluna selam olsun.

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...fsE6CGGmQnYsYOQrfq4g
  • 22
    tek başına bir kulübün kaderi ile oynaması imkansız olan adam. hırsız içeride olunca kapı kilit tutmazmiş. bu adamın ipini tutan kimlerse kulübün altına dinamit koyuyorlar altından ileride başka şeyler çıkarsa şaşırmam. bence şu anki yönetim kanadı bunların tüm sorumlusu bu adamın ipi de burak elmas ve ışıtan gün'ün elinde, isteseler istifa edip seçim kararı alabilecekken bu olayları buraya getirdiler.
  • 23
    kulüp içindeki bağlantılarından ziyade siyasi bağlantılarını merak ettiğim şahıs. siyasetin galatasaray'la ilgili planı programı ne, seçim yapılmasına izin verildiğindeki adayları görüp, medyada hangisinin ne kadar yer aldığını görünce öğreneceğiz artık.

    bir dernek siyasetten izin almadan, kendi istediği zamanda başkanlık seçimi bile yapamıyor. o da işin torunlara anlatılacak kısmı olsun.
  • 24
    bugün katılmış olduğu ajans 1905 youtube kanalında sorulan sorulara verdiği cevaplar aşağıda copy paste değil el emeği göz nuru ile derlenmiştir.

    geçtiğimiz dönem mahkemeye ilk önce tedbir kararı aldırdınız fakat sonrasında sizin başvurunuzdan birkaç gün sonra geçtiğimiz mahkeme sizin avukatınızla yapmış olduğunuz tedbir kararını geçerli bulmadı ve kaldırdı seçim ilan etti. ben o duruşmada içeri girdim, kulübün avukatlarıyla; davayla ilgilenen galatasaray üyeleriyle ve sizin avukatlarınızla aynı ortamda izledim. kulüp avukatları ve davaya müdahil olan divan başkan metin sinan aslan ve eski divan başkanı metin ünlü tezleriyle sizin tezlerinize karşı çok dominant hukuk baskısı kurdular ve hakim tartışmasız bir şekilde tedbir kararını kaldırdı. siz o zaman ne düşündünüz?

    - burada mahkemenin tedbir kararını kaldırmasını tartışamam, mahkeme bağımsızdır, devletin hiçbir makamı emir veremez. mahkeme istediği kararı verir öyle uygun görmüş karar vermiş. ben o zaman da söyledim, camiadan çok sevdiğim insanlar divan başkanı falan davanı geri çek deyince üstüne düşmek istemedim. mahkeme hak neyse o kararı verir duygusallıklara yer yok. ben galatasaray kulübünü mahkemede yeneyim falan, bunlar benim yüzyüze baktığım, bakacağım insanlar. bir kısmı tribünden bir kısmı okuldan arkadaşlarım. benim böyle bir amacım yok. ben adaletsizlik gördüm bir birey olarak ve bunu düzeltmeye çalıştım. maçlara beraber gittiğim arkadaşlarımla, ultraslan'daki arkadaşlarımla istişare etmedim. ben yanlış gördüm o yanlışın düzeltilmesini istedim.

    bugün seçim iptal kararı sonrası mutlu musunuz?

    - ben galatasaray'ın kötülüğünü ister miyim? galatasaray başka takımlara karşı ezilsin ister miyim? transferler kaçırsın şampiyonlukları kaçırsın ister miyim? ben kafadan çatlak adam değilim galatasaray'ın geleceğini düşünüyorum. mutluyum hayır mutlu değilim, bu kadar basit mi bu? ben galatasaray'ı düşünüyorum.

    tedbir kararı için 50 bin tl gerekiyordu bunu yatırdınız fakat hakim tedbiri kaldırdı. orada hukuki bir karar vardı neden istinaf başvurdunuz? bu karar ile kulüp yeniden bilinmez bir sürece girdi, bir ay, iki ay çok önemli zamanlar. galatasaray'ın birkaç yılını etkileyecek olaylar bunlar.

    - birincisi bizim davamız bir hukuki temele dayanıyor. mali kongrede idari ibrasızlık konusunu ortadan kaldıracağız. bununla ilgili mevcut kongrenin iptal edilmesini istiyoruz. mahkeme beğenir beğenmez önemli olan tekrar bu kararları yapmayacağımız. doğru gitmeyen nokta var. adnan polat'dan beri 8 ayda bir başkan seçmeye başladık, yeniden seçeceğimiz başkanı 8 ay sonra seçecektik. bu iki başkan adayı maalesef galatasaray'a bir fayda sağlamayacaktı. ronaldo ile messi'yi getirecekti de ben iptal ettim gibi bir olay yok.

    buna nasıl karar verebilirsiniz? metin öztürk yıllardır hazırlanıyor eşref hamamcıoğlu galatasaray'da divan başkanlığı yaptı, yöneticilik yaptı. bu insanlara saygısızlık değil mi?

    - bana özelden yazanlar da var, hakaret yazanlar da var. sadece benim isteğimle olan bir şey değil. başka rahatsız olan insanlar da dava açabilir, isteyen dava açar, yasalar bellidir. birisi meşhur olmak için yaptı diyor, bakın ben sadece sizin ve başka bir youtube kanalına çıktım, televizyon kanalları beni aramıyor. böyle meşhur olma talebim yok. ben bilgi veriyorum merak eden okur takip eder.

    bu kararların bu kadar çabuk aldırılmasının arkasında başka sebepler arayanlar var. bu konuda arkanızda kim var diye soran seyircilerimiz var, galatasaray camiasının içerisinde konuşanlar var. siz geçtiğimiz yayınımızda arkamda kimse yok kimse bir şey yaptıramaz demiştiniz. bu kadar hızlı bir kararı hukukçuların aklı almıyor. aydınlatır mısınız?

    - ben hukuki haklarımı kullanıyorum. ben haklı olduğum bir davada hakkımı alırım. ben bu sebeple galatasaray'ın bir yerlerinde olup misyonumu galatasaray'ın haklarını savunmakla buluyorum.

    bu kongrenin olmasını engelleme hakkını nerden buluyorsunuz?

    - ben galatasaray taraftarıyım. bu kulüp 8 ay sonra seçime gidecek. bu adaylar kendilerini ibrasız bırakarak, mertçe diyemeyeceğim bir şekilde mevcut yönetimi ibrasız bırakarak kendine saha açmış oldular. ikisinin %50 %50 şansları diyelim. apar topar 30 nisanda bu seçimi başka adayların girmesine izin vermeden yapacağız. ben oy vermeyeceğim, kötü insanlar demiyorum fakat bu kötü zamanda bu arkadaşlarla bu işi yaparsak 8 ay sonra tekrar aynı şeyi ararız. belki başka adaylar çıkar, mevcut başkan devam etmek ister istemez ama belki de dediğim gibi başka aday çıkar, kimse çıkmazsa ben çıkarım. bu işi böyle bırakmam.

    yani diyorsunuz ki yeni takvimde galatasaray başkan adayı olabilirim?

    - kimse çıkmazsa bu şekilde bırakmam. kendim olurum ne yapayım?

    ekip oluşturabilir misiniz size bu kadar tepki varken?

    - fark etmez ki ben galatasaray'ın tarihte çok ciddi yerlerinde bulunmuş bir insanım. bunu da çok iyi bilirler. ekip oluştururuz neden oluşturmayalım? oluşturamazsak çıkmış oluruz korkulacak bir şey yok. halkımız kamuoyunu ne diyor ona bakalım. adayım falan demiyorum fakat galatasaray'ın bugünkü arkadaşlarıyla yürümeyeceği yönündeyim.

    arkanızda burak elmas mı var?

    - hayır yok.

    yarın birçok üye imza atmaya gidecek, siz yarın liseye gitmeyi düşünüyor musunuz?

    - yarın istanbul'da olursam giderim. gidince ne faydam olacak onu da bilmiyorum gerçi.

    önümüzdeki aylarda seçim oldu eşref hamamcıoğlu ve metin öztürk dışında sizin güveninizi kazanmış bir başkanı galatasaray seçti. ondan sonraki süreçte florya arazisi gibi alanlarda sizin olmayacağınızı veya şirketlerinizin birinde ortaklarınızın dahil olmayacağı garantisini verebilir misiniz?

    - florya arazisi, riva arazisi 2006 veya 2007 yılında hazırlanmış bir dosya olarak geldi. bu tip şeyleri kulübe hayrına nasıl kazandırabiliriz şeklinde bakıyorduk. benim mesleğim bu. benim mesleğim florya arazisini geliştirmek, yap sat tabir ettiğimiz. ben galatasaray için böyle bir şeyden para kazanacak halim yok. açıklamak zorunda kalacağım belki bir yerde ama çok büyük imkanlarım varken galatasaray üzerinden belki 20-25 milyon dolar hak edilmiş karımı çizip, galatasaray kulübüne sıfır kar ile verdiğimi bir iki gün içinde tartışacağız diye düşünüyorum. ben galatasaray'ın ne riva arazisinden ne kemerburgaz arazisinden kar etmem. burada birisi kazık atıyor mu ben anlayabilirim, eşref başkanımız olsa mesleği müsaade etmeyebilir, metin başkanımız olsa mesleği müsaade etmeyebilir fakat benim mesleğim bu.

    burak elmas'ın yerinde olsanız nasıl bir yol izlersiniz?

    - burak elmas'ın yerinde olsam ne yapacağım demek, onun için burak elmas olmak lazım. her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. ben olsam bu kadar hakkım yenmişken sonuna kadar götürürdüm bu işi. hepsiyle hesaplaşırdım. ben olsaydım. fakat seçim sözü verdi, o da onun üzerinde bir yük. kendi taahhüttü kendi yoğurt yiğişi.

    başkan oldunuz ilk yapacağınız iş ne olur?

    - yurtdışındaki büyük arkadaşlarımdan iki üç tane büyük futbolcu isterdim. pena'nın kiralık gelmesi gibi takımı iyileştirecek hamleler. nakit kolaylığı yaratırdım mutlaka. kasa kolaylığı dediğimiz. eşref hamamcıoğlu'nun dediğine katılıyorum fakat uygun şekliyle yapılırsa hız katacağını düşünüyorum. beni en çok sıkıntıya sokan şey, bir başkan geldiği zaman 25 yaşındaki çocuğun önünde eğilip bükülmesi, 8 ay sonrası için söz verememesi o zaman beni taraftarım seçerse, o zaman ben sana söz veriyorum ama 8 ay sonra ben var mıyım yok muyum bilmiyorum dediğiniz zaman bitti. ne başkansınız, ne kulübünüz kulüp. kulüp üyeleri 2 yıl seçsin kardeşim, günahıyla sevabıyla. faruk süren, fatih terim döneminde 4-0 yenildik, tahammül ettik 4 sene üst üste şampiyon olduk.

    geldiğimiz noktada galatasaray seçimi iptal edildi ve bugün herkes burak elmas'ın seçim tarihini açıklamasını bekledi ancak önümüzde işler var, federasyon seçimleri var, galatasaray'ın çok işleri var diyerek yeni bir tarih vermedi. bence vereceği tarih temmuz sonu veya ağustos olabilir. bir düşünce var, kendisini ibra etmeyenlerden acısını çıkartmak için devam edeceği. burak elmas'ın aday olabileceği konuşuluyor. ilerleyen süreçte aldırdığınız kararın galatasaray için hayırlı olup olmayacağını göreceğiz?

    - benim galatasaray camiasına yaptığım maksimum zarar 1 ay öteye atmaktır seçimi. bu.

    bunun galatasaray'a yükleyeceği maddi sorumlulukları üstlenebilir misiniz?
    - ...

    vicdanınız rahat mı? bugün galatasaray'ın geldiği durumdan dolayı.

    - galatasaray için bir şey yaptım, galatasaray'a yapacağım en büyük zarar fırat develioğlu'nun 28 gün kongrenin ötelenmesidir. benim yapacağım en kötü zarar bu. ben galatasaray'a zarar falan vermedim. ben yarar vereceğim. ibrasızlık olayını temizledim. taraftarın anlayacağı bir şey değil bu. oyuncu-başkan ilişkisinden anlayabilirsiniz. ben galatasaray'a yarar veriyorum, elinizi vicdanınıza koyun düşünün.
App Store'dan indirin Google Play'den alın