resim
Néstor Fernando Muslera Micol
Takım:Estudiantes LP
Mevki:Kaleci
Yaş:39
Boy:1.90
Uyruk:Uruguay
  • 15351
    twitter'da üç beş densiz peydah olmuş. muslera'ya yeni sözleşme verilmesin diye hashtag çalışması yapıyorlar. ben yönetimin yerinde olsam tak diye 3 senelik anlaşmayı çakarım. böyleleri de evinde duvarları yumruklar.

    her şeyi anlayabilirim; terim'e düşman olmayı bile anlayabilirim ama muslera'ya düşman olmayı anlayamam. muslera'ya düşman olan adam yanlış içerisindedir.
  • 15352
    kendisinin sözleşmesi ile ilgili yönetimin neden sürekli kaçamak cevaplar verdiğini anlayamadım.

    sezon sonu artık ülkeme döneyim diyorsa çıkar açıklarsın bu sene son senesi, gidecek dersin tartışma biter.

    ya da muslera sene sonunda karar vermek istedi, sezon sonu muslera'nın kararına göre hareket edeceğiz, zaten burada sözleşmesi hazır dersin.

    yani bu şekilde meseleyi muallakta bırakmak hiç hoş olmuyor, her ağızdan bir laf çıkıyor.

    yönetim kendisinin sözleşmesi konusunda artık aşırı net bir açıklama yapmalı.

    klopp çıktı seneye yokum dinleneceğim dedi liverpool'da. bizde de bu netliği sağlamak çok zor olmamalı.
  • 15353
    saha içindeki başarısının yanı sıra kulübe olan bağlılığıyla da efsaneleşmiştir. onun gibi bir efsaneyi takdir etmek yerine eleştirmek, hatta ve hatta sözleşme yenilemeyelim demek, galatasaray'ın ruhunu ve tarihini anlamamaktır. baba gündüz'ün "galatasaray, bir his takımıdır. renklerine âşık birbirlerine seven futbolcuların takımıdır. galatasaray feragat ve fedakârlıklarla çalışacak futbolcuların takımıdır. galatasaray şımarıkları, kendini beğenmişleri, yalnız kendini düşünenleri sevmez." söylevine ihanet etmektir. acizliktir, kendini bilmezliktir.
  • 15355
    sosyal medyada trübünden birkaç kişi var, kendisine sürekli verip veriştiriyor. baya baya nefret ediyorlar. ne kadar içerden bilgi biliyorlar veya ne kadarı doğru bilmiyorum. ama bence abartılan bir durum var ortada. muslera net iyi bir kaleci. arada saçmalasa da bu onun iyi bir kaleci olduğu gerçeğini değiştirmiyor. gününde olduğu zaman baya baya kalede devleşiyor. ayrıca kim ne derse desin kalecinin ismi bile futbolcuları korkutabiliyor bazen. vurmaları gereken yerden vurmazlar, veya çekinirler hata yaparlar. 37 yaşında ve artık son dans dercesine oynuyor. ben seneye kendisinin takımda kalacağını sanmıyorum. türkiye'de eyüp istiyor filan diyorlar ama muhtemelen orayada gitmez, ülkesine geri döner orda emekli olur.

    bu ülkeden bir muslera geçti. bizi şampiyon yapıp öyle gidecek.
  • 15356
    kendisinin buffon'dan daha iyi bir fizik kapasitesi ve refleks hızı olduğunu düşünüyorum. buffon aslında 30lu yaşların ikinci yarısında tamamen yer tutuşuyla ve adıyla idare eden bir futbolcu idi. ama musleranın yaşını bilmeden bir maçını izleseniz 30 yaşının üzerinde demezsiniz. en az 3 sene, belki 5 sene daha oynar kimbilir.

    kal bu sene kal bu sene alınacak çok kupa var bu sene.
  • 15362
    attığı uzun topla gol attık, diğer attığı uzun topla barış karşı karşıya kaldı, geçen hafta da yaptı bunu, sene başından beri en az 10 kere de yaptı bunu. yıllardır kendisi için basit olan bir şey var, muslera'nın ayakları çok iyi, muslera çok iyi uzun vuruyor, muslera çok teknik ve akıllı ama muslera zor geri paslarda hata yapabiliyor. her kaleci de yapıyor bunu çoğunlukla, kendisinin ayaklarına laf atılmasını komik buluyorum çünkü muslera'nın ayaklarının yarısı kadar ayağı olmayan mert günok gibi kaleciler övülürken muslera gömülüyor. kısa pas hatası diye de bir şey yok, dünya üzerinde sırtı dönük adama pas atmayan defans oyuncusu, kaleci yok, her kaleci atıyor, her defans oyuncusu atıyor. bayern izliyorsun neuer atıyor, inter izliyorsun sommer atıyor hakan'a ama oyuncular aldığı topu yana veriyor ya da kaptırmıyor ezberleri var ama berkan ve taylan bu topları isteyip muslera atınca ve oyuncular kaptırınca muslera suçlu oluyor ya da sergio. sergio'ya beşiktaş maçında attığı pas mesela sergio'nun 10 metre ötesinde beşiktaşlı oyuncu yoktu ama sergio geç kaldı muslera hatalı oldu. futbolda kolayı yapamadıktan sonra, çevre kontrolünü yapamadıktan sonra, topu ayağında tutamadıktan sonra pası hatan değil, topu kontrol edemeyen, ayağından çıkartamayan hatalıdır ama muslera işte yüzü eskidiği için bütün yükü o alıyor. muslera'nın yıllardır ayakları övülürken 2-3 senedir birden çöp ayaklı çekilmesini hazmedemiyordum da en azından bu sene olayı anladı taraftarımız.
    (bkz: 10 şubat 2024 galatasaray istanbul başakşehir maçı)
  • 15366
    çok büyük kaptan. zaman geçirmemiz gereken dakikalarda top auta çıktığında gidip dümenden stoperlerle konuşuyor falan. zaman geçirme işinde büyük usta gerçekten. top toplayıcısından tut stoperiyle, herkesle iletişimi muhteşem ve çok profesyonelce. gerçekten tam büyük kaptan adam.

    10 şubat 2024 galatasaray istanbul başakşehir maçında da tekrar kalesini gole kapatmıştır.
  • 15368
    bu adamı sevmeyenlerdeki "ya kameraya tribüne gülüyo ama siz onu bilmezsiniz, ah o ne hindir" pozuna fena kıl oluyorum. lan adam çok iyi kaleci, tamam mı? çok iyi kaleciler çok nadiren bulunur. faraza muslera kamera ve tribün yokken bambaşka kötü bir karakter olsun. kardeşim biz adamla peygamberlik yapması için sözleşme yapmıyoruz, kalecilik yapsın diye sözleşme yapıyoruz. bu adam da işinde çok iyi. hem pozisyonu yaşı çok hissettiren bir pozisyon değil hem de kendine iyi bakan bir profesyonel. bir gün türkiye liginin en iyi 2. kalecisi konumuna düşene kadar (4-5 sene sürer bu en az) bence galatasaray onunla devam etmeli.
  • 15369
    kendisinin yarısı kadar oynayan kaleci yok ülkemizde ve kendisinin olağanüstü oyunu bize o kadar sıradan gelmeye başladıki bazılarımız tarafından gereksiz yere eleştirilmeye başlandı adam gol yemese bile eleştiriliyor şaka gibi.

    bu yüzden kendisini eleştirenler sivil hayatında bazılarımız değil de bağzılarımız yazan kitle ile aynıdır hatta bunlar mide kelimesini miğde olarak yazarlar.
  • 15370
    eskisi kadar yere rahat yatamayan ayak diplerine gelen toplarda zorlanan oyuncumuz. buna rağmen inanılmaz bir yer tutuşu ve saha görüşü var ki, savunma arkamıza atılan topları süpürmekten asla imtina etmiyor. bu sayede son sezonlarda iddia ediyorum yiyeceğimizin 10 - 15 gol azını yedik. muslera yerine sallıyorum uğurcan'ı koysaydık sırf bu sebepten dediğim miktarda fazla gol yerdi. iki sezondur bel hizasında attığı pas sorununu takım savunmasının da oturmasıyla çözmüş oldu, zira eskisi kadar baskı yemiyor. bu yaşta bunları yapabilmek büyük işler.

    muslera ile iki sezon daha sözleşme imzalamamız gerektiğini düşünen biriyim. bunun iki nedeni var. birincisi muslera'yı bu takımın formasını en çok terletmiş oyuncusu olarak görmek istemem. buna hala imkan var. ikincisi de galatasaray'ın seçim takvimi ve transfer politikasına bakıldığında önümüzdeki sezon muslera ayarında bir kaleciyi getirme imkanımızın sıfır oluşu. hem seçim var, hem de gayrimenkul yatırımı ve bankalar birliği anlaşmasından çıkış arama derken önceliğin kallavi bir kaleci yatırımında olmadığı gibi bir izlenim var. üstüne üstlük transfer politikamız da kervan yolda düzülürden ibaret. bu şartlarda kaleci problemine girmektense, sorunu ötelemekte bir beis görmüyorum.

    muslera bu yaşında hala ligin en iyi kaleci istatistiklerine sahip. özgüveni yerinde, takımda sevildiğini biliyor, oyunu da keyifle oynadığı hala belli oluyor. eğer gönlü varsa buralarda kalması gerekli.
  • 15374
    kazandığı lig şampiyonluklarını göstermeye bir elin, tüm kupaları göstermeye ise iki elin tüm parmaklarının yetmeyeceği bayrak isim.

    yeni sözleşme teklifi ve anlaşma haberi gelmediği her gün yönetime eksi yazıyor. işin kötüsü sezon bu sürüncemeli şekilde bitip seneye bir anda aramızda görememe ihtimalimiz de öyle az değil. daha önce kutlu akpınar 1+1 yıl için 1 milyon 150 bin civarı teklif edileceğini söylemişti. karşılıklı sözel olarak nabız yoklamalarda ise muslera'nın beklentisinin daha fazla olduğu ve şu ana kadar anlaşma haberi gelmemesinin temel nedeninin rakam olduğunu düşünüyorum. hagi gibi ülkesinde takım alma ve oyuncu yetiştirme işine girme gibi ihtimaller de masadayken, süper lig'e çıkması durumunda eyüpspor'un ciddi şekilde ilgisi olduğu ve 2 milyon euro teklif edeceği iddia edilirken, takım içinde bol keseden maaş ödediğimiz isimler de örnek olarak bir köşede dururken bakalım önceliğinin galatasaray'da devam etmek olduğundan şüphe etmediğimiz efsane kalecemiz için süreç nasıl sonuçlanacak. https://anketinho.com/5919

    kap bildirimlerine göre bu sezon ki maaş ödemelerimiz
    mauro icardi - 6.000.000
    wilfried zaha - 4.350.000
    hakim ziyech - 3.587.500
    davinson sanchez - 3.200.000
    tanguy ndombele - 3.136.000
    dries mertens - 2.900.000
    mateus tete - 2.800.000
    lucas torreira - 2.750.000
    sergio oliveira - 2.750.000
    jose angelino - 2.300.000
    cedric bakambu - 1.500.000
  • 15375
    yıllık 3 milyon euro civarında maaş beklentisi varsa karşılanması gereken kalecimiz. her hafta trilyon tane maç ve maç özeti izliyorum avrupa'dan. bu sezonki muslera gibisini görmedim henüz. kaleciliği hala a plus seviyelerinde.

    eğer çıkan haberler doğruysa, yıllık 1 milyon euro civarı rakam muslera'ya hakarettir, üzgünüm galatasaray yönetimi. bu işi bitirin bir zahmet. seneye bir de kalecimiz yok demeyelim. kim gelirse gelsin, muslera kadar iyi olamaz. muslera kadar güven veremez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın