• 1
    https://gss.gs/6KI.jpg
    https://gss.gs/M9C.jpg

    ağzında yalan yuva yapmış fenerbahçe camiasının yalanlarından birisidir. sürekli "biz galatasaray gibi devletten yardım almadık, stadımızı kendi imkanlarımızla yaptık" diyorlar. oysa gerçekte tam tersine fenerbahçe stat için devletten en çok yardım almış kulüptür. hatta stadın nasıl yapıldığı konusuna girmeden en başta şunu söylemek lazım: şükrü saracoğlu başbakan olduğu dönemde ittihat spor kulübü'ne ait stadın, başkanı olduğu fenerbahçe kulübü'ne verilmesini sağlamıştır.

    edit: burayı okuyan fenerbahçelilere ithafen bir ekleme yapayım. galatasaray elindeki mecidiyeköy arazisinden feragat ederek devlete para kazandırmıştır ve şehir merkezinden çok uzak bir yerde yeni stadına kavuşmuştur. yani özhan canaydın ve adnan polat'ın iş bilmezliğinden ötürü devletten nemalanmak bir yana devlete para kazandırmış ve stat işinde kazık yemiştir.
  • 3
    yaygın bir algıdır.
    şükrü saraçoğlu fenerbahçe'ye bedavadan stadın özellikle arazisini vermiştir. yıllar sonra aziz yıldırım o stadyumu bu sayede büyütmüştür.
    kaldı ki türkiye'deki kanunlara göre arazi sizin olsa bile arazi üzerindeki taşınmaz spor tesisleri, gençlik ve spor genel müdürlüğüne aittir. ek olarak tesisinizi inşa etmek ya da büyütmek için oradaki belediyeden ve bahsettiğim g.s.g.m.'den onay almanız gerekir dolayısıyla o mevkilerdeki insanlara "yakınlığınızın" olması gerekir.
    özetle 2000'li yıllarda kadrolarıyla, hocalarıyla, başarılarıyla, medyasıyla güçlü olan fenerbahçe'nin yaymış olduğu bir algıdır. tıpkı stadın kapasitesinin 55 bin olduğunu yaymaları gibi (en yüksek kapasite 50.530'dur, bugünkü kapasiteleri 47 bin küsurdur).
  • 4
    evet bizim stadımızı devlet yaptı, doğrudur.
    yalnız bunun sayesinde devletin cebine yaklaşık 800 milyon tl gibi bir para kaldı.
    devlet fenerbahçe’ye “gelin size ümraniye’de bedava stad yapalım, buradaki hakkınızdan feragat edin” dese muhtemelen kabul etmezdi.
    hem kadıköy’ün göbeğinde kalacaksın, hem de stadını devlet yapacak:)
    orada kalmak istiyorsan bunun bedeli de stadını kendin yapmaktır.
    bu yazdıklarım beşiktaş için de geçerlidir.
    bugünün istanbul’unda iki takımın stadına toplu taşıma ile ulaşmak çok kolaydır.
    o yüzden bu iki takım taraftarı bunu dile getirdiğinde suratlarına çarpmak gerekiyor.
    ayrıca riva ve florya projesinden devletin en az 300-400 milyon daha kârı olacaktır.
    bugün hangisinin devlete 1 milyar tl’den fazla faydası olmuş acaba?
  • 5
    daha geçtiğimiz aylarda devletten karşılıksız arazi alan kumdan kalenin yarattığı algıdır. tıpkı her olaya yalandan yere atatürk'ü katıp "en atatürkçüyüz" algısı yarattıkları gibi. kendilerine en ufak şey söyleyeni fetöcü ilan ettikleri gibi. bu şeyler size hangi kesimi çağrıştırdı?

    fenerbahçe her devrin takımıdır. zamanında ülkenin başbakanı* tarafından yönetilmişlerdir. mevcut iktidar döneminde ise sürekli çifte standartla ayakta tutulmuşlardır.

    stadını kendilerinin yapmadığını adları gibi biliyorlar. tıpkı şike yaptıklarını bildikleri gibi. ama itiraf edemiyorlar. yarın öbür gün yine patlatırlar "biz tek vergi ödeyen kulübüz" yalanı bir sene avunurlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın