• 7
    twitter'da gündem olan sonuna kadar desteklediğim hashtag'tir.

    yalnız şu da var ki fatih terim 2020-2021 sezonunda çok yoğun şekilde birçok şeyle uğraştı ve yoruldu. bırakın da adam birkaç hafta tatil yapıp boşaltsın kafasını, dinlensin de diyesim geliyor; ancak galatasaray'ın durumunu düşününce de tam bir ikilemde kalıyorum.

    bence fatih terim tatilde telefonla falan koordine etsin ama işin çoğu için başkası görevlendirilsin(mesela haldun üstünel) en azından seçimlere kadar. bu şekilde hem fatih terim tatilini yapıp dinlenir hem de takımla ilgili çalışmalar gerçekleştirilir.

    bırakalım da adam biraz dinlensin yahu.
  • 9
    özeleştiri yapmaması durumunda hocaya bu yetkinin verilmesi galatasaray'a zarar verir. hocanın yaptığı yanlışların analizini doğru şekilde yapması gerekiyor. hocayı galatasaray'dan kovalabilecek tek güç hocanın kendisi. bırakıyorum der ve gider. bunu da geçmiş başarıları sayesinde kazanmıştır. ancak bu iş gayet adı üzerinde bir iş, çok büyük paraları konuşuyoruz. yıl 2021, ben demiştim göreceksiniz uğruna takıma istenen katkıyı bir türlü sağlamayan oyuncular oynamamalı, oyun planları oynatılmamalı.

    son 2 sezonun üzerine hocaya karşı yelkenler bu şekilde indirilmemeli. yel değirmenleri her zaman oradaydı, o yel değirmenlerine karşı şampiyon olunabiliyor demekki. olunamadığında bizi yapmadılar demek çiğ kalıyor kendi adıma, bize de yakışmıyor.

    bir taraftar olarak hocadan yaptığı hataları kamuoyuyla paylaşmasını bekliyorum. nasıl ki 2019 yazında beyaz gömleğini giyip ortalığı yakıp yıkmıştı, bu yaz da tam tersini yaparak en azından beni saha içerisinde duygusallıktan uzak kararlar vereceğine ikna etmeli. ben kim miyim derseniz de bir galatasaray taraftarıyım ve takımımın başarılı olmasını istiyorum. hocayla başarılı olmak da mükemmel bir keyif ancak biz nasıl hatalar yaptığımızda bunun sonuçlarını yaşıyorsak hoca da aynı şekilde yaşamalı.
  • 11
    fatih terim'e tam yetki verilmesi halinde çok çok yüksek ihtimal donk, arda ve emre akbaba ile sözleşme yenileyecektir. çünkü bu isimleri çok sevdiğini bu sezon ısrarla bize gösterdi. ben şahsen galatasaray'ın parası harcanırken kişisel ilişkilere göre değil başarı odaklı hareket edilmesini istiyorum. 2020-21 sezonunda kadro seçimlerinde kendini gösteren nepotizmin sözleşme ve transferlere de yansımasını istemiyorum. kendisine bir yetki verilecekse şartlı yetki verilmesi gerekir.
  • 12
    daha ne kadar yetki verilebilir bir insana gerçekten ?! kendisi zaten bir teknik direktörün alabileceği maksimum yetkiyi aşmış durumda. ne isteniyor daha ? aynı anda başkan ve teknik direktör mü olsun ? hatta futbolcu da olsun. hatta yemekleri de o yapsın.

    kişiye yetki vermek yükünü de arttır. bizim yapmamız gereken hocanın yükünü azaltmak olmalı ki sadece teknik direktörlüğüne konsantre olsun ve işini biraz daha berrak bir akılla, rahatça yapabilsin.
  • 13
    kendisine verilmeyen yetki kalmadı zaten, üstüne bir de camiadan bu kadar aciz duruma düşecek şekilde sesler çıkması beni üzüyor. bu kadar başarısızlığa karşı böyle büyük ödüller vermek galatasaray'a zarar verecektir. fatih terim bir galatasaray efsanesi ama yetkisini genişlettikçe kendisinin performansı da düşmeye devam edecek. 67 yaşındaki adama bu kadar geniş alanda yetki vermek fatih terim'in zararınadır. aksine yetkileri daha da daraltılmalıdır.

    taraftar galatasaray başkan adaylarının hocamıza destek tweetleri atmasından çok memnun ama bu tamamen futbolda yaşanacak başarısızlıklarda kendilerini muaf tutabilecek olmalarıyla alakalı, onu söyleyeyim. ilerleyen dönemlerde yaşanacak başarısızlıkta amiyane tabirle kellesi ilk giden de yine hocanın kendisi olacak. ayrıca başarısızlık şansı da kalmadı. ne galatasaray'ın ne de fatih terim'in. ben bu işten çok rahatsızım. tek bir bireye bu kadar sorumluluk yükleyerek başarılı olma şansımız yok.
  • 16
    galatasaray'ın önümüzdeki sezonunun kaybedilmemesi adına yapılması gerekendir.

    başkanı ve yönetimi olmayan bir galatasaray'da fatih terim dışında birine yetki falan verilmez zaten, elimizde sezonu kurtarmak adına yapılabilecek iki hamle var. ya fatih terim'e yetki vereceğiz ya da seçimi mayıs sonunda olması gereken zamanda yapacağız. seçimi yapmak en doğru olanı tabiki, ancak eğer ki seçim yapılamıyorsa en azından yetki gerçekten herkes tarafından galatasaraylı olduğuna emin olunan fatih terim'e verilip hiç olmazsa yerimizde saymamızın önüne geçilir.

    tabi ihanet içerisindeki bir yönetimden de galatasaray'ın geleceğine dair bir hamle beklemek hayalcilik biraz ama umarım az da olsa vicdanları kalmıştır.
  • 19
    yeni yönetim belli olana kadar verilecekse "hay hay" dediğim yetkidir. yeni yönetim geldikten sonra herkesin yetkisi ve sorumluluğu bellidir. ben artık;

    - hocanın istediği oyuncuların yarısını bile alamayıp hocamıza güveniyoruz ayağı çeken,
    - neredeyse her sezon 1 mevkimizi komple eksik bırakan,
    - futbolculara her türlü hakareti edip, hatta ırkçılık yapıp hocanın futbolcuyu mental olarak toparlamasını bekleyen,
    - hakem katliamlarına sessiz kalıp hocanın konuşmasını bekleyen,
    - aleyhimizde yapılan her türlü hukuksuzluğa sessiz kalıp, hatta bu hukuksuzlukların mimarlarıyla can ciğer kuzu sarması olan,
    - stat zemininin rezil hali için bile "teknik ekip bizi bilgilendirmedi" diyen,
    - hocanın altını oymaya çalışan,
    - sosyal medyayı ve kulüp televizyonunu kendi pr'ını yapmak için kullanan,

    vasıfsız yönetim görmek istemiyorum. yeni yönetim gelecek, hocanın istediği tüm alım-satımları yapacak, camianın tüm gücünü arkasına alarak mhk-pfdk-tff gibi kurumları etkisi altına alıp adil bir lig oynanmasını sağlayacak. ondan sonrasını zaten hoca halleder. ama ondan öncesi için yetki teknik direktöre bırakılamaz.

    fatih terim işinde dünyanın en iyilerinden biri olduğu için bütün bunlara rağmen gemiyi limana sağ salim yanaştırabiliyor ama o da insan. yetki ayağına her türlü rezilliğin üstüne bırakıldığı, 30 milyonluk camiayı tek başına sırtlamak zorunda kaldığı, yanında kimsenin durmadığı bir sezonu geride bıraktı. ama artık yeter. bu şekilde 1 sezon daha yaşatılmayı hak etmiyor fatih terim.

    gelecek yönetimler de "nasılsa fatih terim var" diyip kendi işlerini savsaklarsa şimdiden geçmiş olsun. iyi bir gelecek isteniyorsa herkes işini yapacak, hoca da milletin beceriksizliğini temizlemek zorunda kalmayacak.
  • 21
    bu sezonun ortalarından beri artık fatih terim'in teknik direktörlüğü bırakması gerektiği düşüncesindeydim. bunun hakkında da çokça entry yazdım. fakat şu an durum farklı. tarihi belli olmayan bir seçim var, çoğu oyuncunun sözleşmesi bitti. eğer fatih terim ile devam edilip yetkiler eline verilmezse, ne zaman yeni teknik direktör getirilecek? ne zaman yeni transferler yapılacak? üstüne üstlük bir de şampiyonlar ligi ön elemesi oynayacağız. ha bir de şu var; finansal fair play darboğazından fatih terim ile 2 şampiyonlukla çıktık, birisi pandemi sonrası çöküşle kaçtı, öbürü ise 2 gol ile kaçtı. şans yanımızda olsaydı 4'te 4 yapabilirdik. transfer konusunda elimiz rahatlamışken bence yeni sezona fatih hocayla girmemiz lazım.
  • 24
    uğur karakullukçu'nun çıkardığı karamsar tablodan sonra gün yüzüne çıkan karanlık aura yine etkisini göstermiş ve yine sevgili taraftarımız denize düşünce fatih terim hocamıza sarılmış.

    kulübümüz artık her kötü durumda fatih terim'i çağırma alışkanlığını bir kenara bırakmalı düşüncesindeyim. fatih hoca 67 yaşında, allah uzun ömürler versin kendisine de ailesine de. ama yarın bir gün hocanın maidı dolacak (bana göre çoktan doldu çünkü oynattığı futbolun günümüzde yeri yok). o yüzden artık kulüp kabuk değiştirmeli ve acil durum fatih terim'ini bir an önce rafa kaldırmalıdır. koskoca galatasaray camiası bir kişiye bağımlı kalamaz, kalmamalı. yüzlerce geleneği ve efsanesi olan galatasaray'ın, koskoca camianın artık başka efsaneler yaratmaya ihtiyacı var. bu dönem de tam o dönemdir.

    eğer bu tag başarılı olur da yine fatih terim'e tam yetki verilirse, sezon ortası taraftarımızın; taktiksizlikten, kötü futboldan, yanlış tercihlerden, kötü kadro ve forma adaletinden buram buram bahsedip hocayı istifaya davet edeceği çok çok çok aşikar.

    görünen köy kılavuz istemez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın