aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 1
    acun'un şampiyonlar ligi, avrupa ligi, konferans ligi maçları için ayda 40 tl para istediği, bunu yaparken de reklamlı ya da reklamsız 10-20 tl olmak üzere exxen üyeliği almanızı zorunlu tuttuğu rezalet uygulamadır. yani takımın ayda 2 tane maçını izlemek isteyen bir birey ayda 50-60 tl gibi bir parayı vermek durumunda.

    çılgınlık yapıyorum çok uygun fiyata maç izleteceğim demişti, bu fiyat politikası ile yarın öbür gün allah korusun türkiye ligi'ni alırsa 300 liradan aylık dekoder satar bunlar bunu da görmüş olduk. yazık.
  • 2
    messi ve ronaldo'lu kadro da kursak galatasaray'ın avrupa maçlarını izlemek için asla aboneliğini almayacağım kanal. kaldı ki maçlar zaten 3 haftada bir oynanıyor ve aralık'tan sonra şubat ortasına kadar da maç yok.

    fiyatlandırma yapılırken bunlar da düşünülmüştür muhakkak ama acun hazır 3 büyükler de avrupa'dayken taraftarları sömürmeyi daha doğru bulmuş olsa gerek.
  • 4
    benim anlamadığım bir şey var.
    ben tutup para verip bu platform'a üye olsam bile, uefa avrupa ligi ve şampiyonlar ligi maçlarını evimde televizyondan izleyemeyecek miyim?
    yani decoder ile bildiğimiz hesap; d-smart-digiturk gibi izleme şansım yok mu?

    oturup, -altını çiziyorum para versem bile- akıllı telefondan mı maç izleyeceğim?
    o kadar saçma ki, eğer öyleyse.

    hadi bırakın, maç günü yayınları yapan ve bir çok gelirini oradan elde eden restoran cafe kahvehaneler ne yapacak?
    exxen üyesi olup, bilgisayardan yayın açıp, mekandaki tv'lerine hdmi kablosu ile bağlantı mı yapacak?
    ya internet kesilirse, donma vs olursa :)

    bir bilen reis-i cumhur aydınlatırsa çok sevinirim.
  • 5
    acun ılıcalı'nın iğrenç spor kanalı. spor kanalı dediysek televizyonda bile değil, internet üzerinden yayın yapan kanalı üstelik. galatasaray şampiyonlar ligi finali oynasın, yine de bunlara para kazandırmam. mesut özil'in maaşını niye ben ödeyeyim?

    ben gerçekten anlamıyorum. insanlar internetten maç mı izleyecek? veya kabloyla falan televizyona mı bağlamaya çalışacak? herkes bunu yapamaz ki. benim ailem anlamaz mesela böyle şeylerden. bu nasıl bir rezilliktir? ben bu yayıncılığı düzgün şekilde becerebileceklerine de inanmıyorum. donma falan olursa hesabını kim verecek?

    cafe/restaurantlarda takımımızın maçını izleyebilecek miyiz? adamlar modemin hızını yükseltmek zorunda kalacak herhalde? çünkü yayın takılırsa bira, rakı şişeleri falan televizyona fırlatılabilir.
  • 6
    uzun süre sonra türkiye’den tam üç takımın avrupa kupaları gruplarında mücadele edeceği bir sezonda, maçlara sadece 2 gün kalmışken, hala bir uydu yayını organize edememiş veya bu durum umrunda bile olmayan oluşum.

    türkiye’deki futbolseverlere verilen değer, reva görülen muamele işte bu. dünya’nın başka hiçbir ülkesinde avrupa kupası maçları bir tane internet uygulamasına hapsedilmemiştir herhalde. yahu en hızlı internet bağlantısı dahi performans olarak uydu kanalının yanından geçemez. göz göre göre maçları takıla takıla, hadi takılmadı diyelim en iyi ihtimalle 15 saniye geriden izleyeceğiz.

    1 aydır her yerde söylüyorum defalarca da yazdım, bu federasyon veya koskoca üç büyük kulüp dönüp “kardeşim bu ne rezillik?” demiyor mu ya? internetten yayınını yine yap ama bir kanal kur uydudan yayın yapan d-smart, digiturk vb. bir platforma sat. veya kendin dekoder üret. bu ne saçma iştir allah aşkına benim aklım almıyor. bu duruma aylarıdr tepki göstermeyen taraftar grupları da hatalı. kardeşim türkiye’nin üç büyük kulübü avrupa kupalarında, maçları izleyecek kanal yok. neymiş şurdaki maçları tv8 şifresiz verecekmiş? e diğerleri nolacak? kendimi bildim bileli ilk kez böyle bir saçmalığa şahit oluyorum.

    anlamadığım diğer nokta ne sözlükte ne se sosyal medyada bu olay kimsenin umrunda değil. acaba benim mi yanlış bildiğim veya değerlendirdiğim bir şey var, merak ediyorum.

    bir an önce taraftarlar, kulüpler tepki göstermeli, bu saatten sonra olur mu bilmiyorum ama uydu yayın haklarını dekoderi olan bir yayıncıya satsınlar bu saçmalık da son bulsun.
  • 7
    bu platformun uefa maçlarını alması cok elestirildi.

    sırasıyla;
    1) uydu yayını olmayacak olması.
    2) internet üzerinden yapacakları yayına güven yok
    3) acun ılıcalı'nın fenerbahçeli oluşu
    4) yüksek üyelik bedeli

    gibi sebeplerle bolca eleştiri geldi.

    şahsen bambaska düşünüyorum. öncelikle acun'dan hiç rahatsız değilim acik acik söyleyeyim. adam hic bir yerde galatasaray aleyhinde ne bir soz soyledi ne bir icraati oldu. kendi takımının faydasina elbette ki icraatleri olacaktır. erden timur yapınca helal olsun diyorsak o da kendi takımına yapınca buna kızamayız. sonuc olarak adamin bir galatasaray düşmanlığı yok.

    uydu yayını olmayacak olması sadece streaming platform sunması geleceğin hatta neredeyse günümüzün yayıncılığı olmuş durumda. filmler diziler de çıkıyor sadece netflix, blu tv'de yayınlanan. amazon prime da yanılmıyorsam ligue 1'i almıştı. yani ileride zaten maçların hepsi bu şekilde izlenecek. paket vs ayarlarına göre ücret ödenecektir.
    (bkz: kapitalizm)
    (bkz: teknoloji)

    yüksek üyelik bedeli maalesef ekonomimiz ile alakalı. yayın hakkını dövizle almışlardır, tl ücret de maalesef kurdan dolayı uçuyor. bugün uydusuz bein connect+exxen+s sport alsan aylık 120 tl gibi fatura çıkıyor.
    (bkz: super lig)
    (bkz: sampiyonlar ligi)
    (bkz: premier lig)

    ayrica streaming platformlarda yap 10 tl herkes alsın gibi bir olay kısa vadede mümkün değil. o kadar trafiği* karşılayacak server altyapısı, platformun mimarisi, güvenliği ve ölçeklenebilirliği masraflı işler.
    (bkz: software architecture)
    (bkz: software security)
    (bkz: server management)

    su anki altyapısı ne kadar sağlıklı olduğunu yarınki maçta göreceğiz. eger bir patlama vs olursa büyük baskı yaşayacakları aşikar.
    (bkz: 15 eylül 2021 beşiktaş borussia dortmund maçı)

    ancak şimdiden söyleyeyim sevgili galatasaraylı yazarlar. ileride olusacak platformlar bu şekilde olacaktır. zaten televizyon bile almıyor insanlar 4k monitorle yaşıyorlar. veya alsalar da smart tv netflix, bein connect, blu tv gibi app'lerle yayınları izliyorlar.
  • 8
    illaki alacağım bu platformu ancak bu haftayı nasıl geçireceğine bağlı.
    futbolu seven herkes alacaktır eminim.
    ona bakılırsa sadettin saran da suyun karşı tarafının taraftarı. ancak yayınları kaliteli. ssport için çok az kişi negatif ateş edebilir.
    dediğim gibi internetten yayın olmasından mütevellit kasma, donma, geç gelme (ki bu kaçınılmaz) gibi sorunların ne kadar olacağına bağlı.
    olumlu olumsuz yorumlara göre almayı düşünüyorum açıkçası.

    bu arada netflix, tv+ mobile, dijitürk üyeliklerim var ve hepsinden memnunum. biraz pahalı oluyor ancak bizim istediğimiz ütopya da gerçekleşmiyor ne yazık ki.
  • 9
    televizyondan izlenilebilmesi gereken platform. eger bu özelligi sunmuyorsa yetersizdir.

    lgtv webos ve samsung tizen isletim sistemlerine uygun exxen uygulamalari yok. bu tam anlamiyla rezalettir.

    ben cep telefonundan yayin acip airplay veya diger mirror uygulamalarindan tv'ye yayin yansitmak istemiyorum cünkü bu sekilde %100 donma olusuyor.

    yil olmus 2021 daha hala en cok kullanilan tv modellerine göre uygulama yapamiyorsunuz.
  • 10
    şampiyonlar ligi'ne acun'un veteranlar turnuvası muamelesi yapan rezil platform. hiçbir kalite anlayışı olmayan adama parayı verirsen o da elini sürdüğü her şeyi rezil eder. benim için şampiyonlar ligi izlemek özel bir etkinlik. haftanın günlerini şampiyonlar ligi maçı olan ve olmayan günler diye ayırıyorum. açar televizyonu dünyadan koparak izlerim. internet yayını izledikten sonra para vermenin anlamını göremiyorum. ha acun'un kanalından izlemişim ha kaçak yayından. umarım kimse bu yayına para ödemez de tv8'den falan vermek zorunda kalırlar. yoksa bu iş de passolig olayına dönecek gibi geliyor. başta sayıp söverken herkesin seve seve para ödemesiyle biz de sonunda razı olacağız.
  • 11
    bu ülkede aldığımız her elektronik üründen, kullandığımız elektrikten trt'ye pay veriyoruz. bütün bu pay verme sonunda şifresiz alt lig ve milli maçlar izlenebiliyor. tam bir komedi. sonra da bilimum platformlara insanların para vermesi gerekiyor. yetmiyor bu aldığınız paketler ile de devlete tekrar vergi veriyorsunuz.

    bu ve bunun benzeri platformlara üye olmam. bir şeyler değişecekse toplumun ortak tepkisi ile değişir. elin fransasında haftalık çalışma süresinin 32 saate indirilmesi tartışılıyor. bizim kulak arkamız bile değişik eylemlere muhatap oluyor.
  • 12
    madem adam gibi paralı bile olsa uydu yayını alamayıp streaming ile kastıracağız, neden sana üye olalım be acun, stream yayının bin türlü yolu var zaten. bana zahmetsiz jilet gibi, donma takılma olmadan, 1dakika geriden gelmeden tertemiz uydu yayını sunmayacaksan senin platformuna ihtiyacımız yok ki, ne anladık bu işten.
    asla üye olmayacağım platform, geçiniz.
  • 13
    valla bugün itibari ile* övülecek bir yanı yok.
    zira 2013'e aldığım akıllı tv'mde uygulama olmadığı için izlemiyorum. (ki amazon, netflix trt vs uyglamalar var)
    netflix'i play station'dan izliyorum, ancak orada exxen uygulaması da yok.
    onu geçtim, ille xiomi mini bilmemne mi almam lazım? (extradan götüme 500 tl mi girsin)

    ki ben donma monma takılma iptv vs çekmeyim diye, azıcık kazandığım parayla, en sevilen müşteri tarzıyım amk.
    20kusur yıldir digiturk üyesiyim, 2009'dan beri d-smart üyesim.
    ödediğim para yol olur valla ülkenin bi ucuna.

    ben şu an akıllı telefonumda maç izlemek zorunda kalacaksam, çok afedersiniz şöyle sesleniyorum;

    https://www.youtube.com/watch?v=_PzEpbxJ_h0

    açar başka stream yolları ile izlerim.

    lazio ve içerdeki maçlarda tribünde olacağım için sıkıntı yok ama, bakalım deplasmanlar için ne yapacağız?
    umarım decoder'li bir format gelir.
    ya da s sport olan platformlarda bir exxen üyeliği ile tv'den izleme fırsatı olur.

    bi de o değil, cidden restoran, bar ve cafe'ler ne yapacak.
    en çok onu merak ediyorum.
    500 kişilik kahvede ekranın donduğunu düşünsenize...
    valla o kadar adam kan alır kan..
  • 14
    parasını ödeyip maçı 4.5g internetin bazen çekip bazen çekmediği evimde ya da çalıştığım şirkette telefonumdan ya da pc ekranından izleyeceksem ne anladım ben bu işten. açıkçası maç izle yazınca çıkan sitelerden ya da meşhur selçuk isimli yayıncıdan ne gibi bir farkı olacağını henüz anlamadım acunun hizmetinin. gelecekte belki koşa koşa para bayılabilirim ama şuan için zor be acun. cimboma ışık ol gibi bir kampanya yapar başkalarına olduğu gibi bizim içinde 100 milyon lira toplarsan sorgusuz sualsiz gelirim ama bak...
  • 16
    uydu yayını olmayan, sadece internet üzerinden yayın yapan spor kanalı.

    sanırım bu kanalın sahibi, yarandığı siyasi iktidara biraz fazla kulak veriyor ve ülkenin gerçekten uçtuğunu falan zannediyor. ülkede internet hızının ne düzeyde olduğu ortada. sadece internet üzerinden yayın yaparak ne kadar çok üyelik satabilirler ki?

    kaldı ki zaten uefa organizasyonlarını internet üzerinden izlemekte hiçbir şekilde zorlanılmıyor. iyi düzeyde interneti olan insan, bu maçları izlemek bu kadar kolayken akıllı tv uygulaması bile olmayan bir internet platformuna hangi gerekçeyle üye olsun?
  • 17
    80 milyonluk ülkenin avrupa kupalarına katılan tüm takımlarının maçlarını sadece internet ortamına sıkıştıran, sahibi fenerbahçeli yayıncı.
    ayrıca bu konuda yasal düzenlemenin gerek türkiye gerek uefa tarafında eksik olduğunu düşünüyorum. 2060 yılında yaşamıyoruz, ya da tüm ülke 5g ile donanmış değil. tüm avrupa maçları patlama ihtimali hayli yüksek serverlara emanet edilemez. kaldı ki yasadışı bahis reklamı shoplayacağım diye psv-galatasaray maçında nasıl bir rezalet yaşattıkları hatrımızda. haliyle böyle organizasyonların mutlaka televizyonda da yayınlanması zorululuğu olmalı, hatta online platformlarla ayrı ayrı ihalesi yapılmalı.
  • 18
    14 eylül 2021 young boys manchester united maçını izleyen birisinden gecikme raporu beklediğim platform.

    adım 1: sofascore'u veya herhangi bir canlı maç bildirim ve istatistik uygulamasını açın
    adım 2: exxen'de maçı açın
    adım 3: canlı istatistik uygulamasında gösterilen maç dakikasıyla exxen arasındaki gecikme farkını karşılaştırın
    adım 4: yeşili yakın veya başlığa yazın

    edit: nasilanlatalimbugolusimdisize yaktı yeşili. 25-30 saniye arası bir gecikme varmış sanırım. uydu yayını yapmayınca haliyle bu kadar oluyor ama internet yayınına göre güzel bir değer.
  • 19
    spikeri, canlı yayın aracı, canlı yayınla ilgili herhangi bir altyapısı olmayan; bu işler için fazlasıyla dandirik platform. dünya üzerindeki benzerleriyle kıyaslanamaz haldeki dijital içerik sağlayıcı bir platformu insanlara zorla aldırmak için "etik değil ama yasal" bir takım işlere girmiştir avrupa kupası yayın haklarını alarak.

    dandik içerik kalitesine sahip bir platform. doğru dürüst aplikasyonu bile yok, sözleşmeleri bile başka platformlardan kopyala -yapıştır yapılmış. üç beş youtuber'ın ne idüğü belirsiz hayran kitlesi hariç kimseye üyelik satamayınca sırf peşin verecek parası var diye yayın haklarını satın alıyor sahibi ve futbolseverlere "seve seve" üyelik satmaya çalışıyor. uydudan bile beceremediği maç yayınlama işini internet üzerinden yapacağını iddia ederek.

    2006 dünya kupası yayın haklarını atv alıp turnuvayı kanal 1 isimli bir kanaldan yayınlamış, tüm memleketen dünya kupası keyfini piç etmişti. şimdi o kanal 1'e youtube'da bile rastlanmıyor, o derece silindi tarihten. umarım ve dilerim bu kanal, kanallar ve parasını vererek her şeyi halledebileceğini düşünen aç gözlü patronu da aynı süratle ve kesinlikle silinir tarihten...

    müdürünün odasında mesainin yarısında uyuyup yakalanmamayı gevşek gevşek gülerek başarı hikayesi diye anlatacak karakterde bir adam daha fazlasını hak etmiyor çünkü...
  • 21
    sampiyonlar ligi ilk maçlarında sıfır sıkıntı yayını devam ediyor.
    (bkz: 14 eylül 2021 young boys manchester united maçı)

    asıl sınavları yarın ve perşembe yoğunlukta olan temsilcilerimizin maçında olacak.

    ayrıca iptv'ler kendilerine ücretsiz scale imkanı sunuyor * kendilerine para faydası olmasa da sistemin çökmesi önünde iyi bir yardımcı. *
  • 22
    geçen hafta reklamsız spor pakedini alsam da hiçbir canlı maçı ne telefonda ne internet sitesinde ne de apple tv uygulamasında açmayan, hata veren uygulama benzeri şey.

    ülkede şampiyonlar ligi yayıncısına bakın hele, rezalet kere rezalet. maç donmasın diye bu garabete üye olduk, donan yayın bile izleyemiyoruz. düşük iq'lu ergen eğlendirme uygulamasına canlı maç koymaya çalışınca böyle oluyor demek ki.

    edit: apple tv'de dns 4.2.2.2 yapınca çalıştı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın