• 1
    acun ılıcalı'nın yeni digital platformu.

    kuluplerin beinsport ile bu kadar sorunlu olduğu bir dönemde, yeni maç izleme aparatı olabilir. tanıdığım acun boş işe kalkışmaz. mutlaka bunun altyapısını abileri ile konuşup, ortak payda bulmuştur. malum kulubun başkanı da acun'un her konuda arkasında olduğu gibi sen kur, havuzun ilk sırasına bizim adımızı yaz teminatını vermiştir.

    bakalım gelecek sezonlar ne gösterecek...
  • 5
    gayet de tutacak platform.

    burayı değil ancak ekşi'yi örnek vereyim. ekşi'de denenlere göre tv8 izleyicileri falan daha alt tabakaymış o yüzden exxen tutmazmış. yahu neremle gülsem bilemedim.

    masterchef ve survivor başlıkları programlar hangi gün yayınlansa gündemin tepesinde oluyor ama bizim ekşiciler tv8 falan izlemiyor.

    sporla ilgili içerikler yaparsa da illa ki tutar, acun ne yaparsa tutar bu ülkede.

    şahsen ben hakikaten ne survivor ne de masterchef falan izlemiş birisiyim, övünmek için de söylemiyorum bunu, tv izlemiyorum, pek fazla dizi film de izlemiyorum, kalas gibi yaşıyorum zaten.

    ha pek olacağını zannetmiyorum ama olur da süper lig yayın hakları vs alınırsa aylık 15 20 verebilirim.*
  • 7
    ülkedeki yeni futbol yayın platformu olması şaşırtmayacak olan acun ılıcalı’nın kurduğu platform.

    millet survivor’a oy göndermek için 2 aylık maaşı kadar mesaj atıyor, siz diyorsunuz ki tutmaz. acun çok afedersiniz dışkısını bıraksa kamera önüne ona bile oy atacaklar var. çünkü kendisi bu milletin aptallaşması için gereken beyin ameliyatını taa televole zamanından beridir bilfiil yapmaktadır.

    neyin tutacağını kendisi belirlediği için, boşa yatırım yapmaz. spor falan konuları da içinde geçmişken %70 şansı var yayın haklarını almaya.
  • 8
    ben prensip olarak acun'un yaptığı programları izlememeye çalışıyorum. hanım yemek yapmaya meraklı ve babası aşçı olduğu için bu programı izlemeyi seviyor.
    yaz aylarında cihangir doğmadan başlamıştı program. o izleyince haliyle ara ara bende bakmak zorunda kalmıştım. yemin ediyorum cihangir doğdu, 4 ay geçti ve neredeyse yürüyecek ama program hala bitmedi.
    bir de haftada 1-2 gün olsa yine eyvallah ama neredeyse her gün var, insan artık bir süre sonra sıkılıyor.
    o yüzden inşallah masterchef de bu platforma geçer, bende kurtulurum:))

    edit: bazı arkadaşlar da yazmış gerçi ama süper ligin yayın ihalesine, muhtemelen saran ile ortak gireceklerdir diye düşünüyorum. diğer büyük liglerin yayın hakları zaten saran da, şampiyonlar ligi filan derken hepimiz seve seve üye olmak zorunda kalırız:)
  • 10
    ileriki yıllarda süper lig maçlarının yayın haklarını alırsa şaşırmayacağım platform. acun ılıcalı kişisi zaten bu işin temelinden gelme. kar - zarar hesaplamasını yapıp bu işe girebilir. arkasındaki kişiler belli. zarar etme imkanı yok bana göre. katarlılar mızmızlanmaya devam ederse hiç de uzun vadeli bir planlama olmaz benim söylediğim.
  • 16
    bana zerre kadar hitap etmeyen platform. acun ılıcalı son dönemlerin popüler tabiri ''z kuşağı'' tayfasına yönelmiş gibi görüyorum. çünkü platformun %90'ını falan youtubertayfa oluşturuyor. ama sevelim veya sevmeyelim, acun gibi bir ticari zeka zarar edeceği işe girmez. tüm artıları ve eksileri hesaplamıştır. veya zarar edecekse bile o para ona koymayacak bir meblağ olacaktır.

    platformun aylık ücreti 9.90 imiş. reklam izlemek istemiyorsanız 19.90 ödüyorsunuz. valla ben netflix'e aylık 13 lira veriyorum ve gayet mutluyum. exxen'e para vermek için beni cezbeden tek ama tek bir şey bile yok. ekstradan bir dijital platform satın alacak olsam en azından blu tv'ye yönelirdim.
  • 17
    acun'un netflixe rakip olmak için kurduğu platform. ancak satın aldığı içeriklere bakılırsa youtubea rakip olacakmış gibi gözüküyor. fakat şöyle bir durum var ki acun'un ayda 10 liraya izlettiği bu programların hepsi youtubeda bedavaydı. açıkçası babasının kredi kartına çökmüş z kuşağı bireyleri dışında çok abone bulabileceğini düşünmüyorum.
  • 18
    acun ilıcalı'nın kurduğu dijital platform, ülkemizde insanların televizyondan uzaklaşıp çeşitli dijital platformlara yönelmesini görüp yaptığı hamledir. başta netflix'in türkiye tarafına rakip olacağını düşünüyordum fakat fazlaca youtube kafasında işler yaptığını görüyorum. bu yüzden haklı olarak fazlaca eleştiriliyor lakin hedefinin kaliteden ziyade izlenme sayısı olduğunu düşünürsek, ülkemizde maalesef eleştirdiğimiz youtuber kitlesi fazlaca izleniyor.
  • 21
    acun beyin hiçbir yatırımı ölü değildir. "bağzı gizli eller" resmen ölüyü diriltir. yakın zaman içerisinde dünya çapında bazı tutmuş yapımların ve içeriklerin türkiye içerisindeki yayın hakları "bağzı gizli ellerin zoruyla" kendisine verilip platformuna üye olunması sağlanabilir.
    genel anlamda ise televizyonculuğun "streaming"e dönüşmesi sürecine ayak uydurabilmiştir. bu da bence bir başarıdır.
  • 23
    bir tasarımcı adayı olarak beni yanıltmayandır. exxen haberini aldığımda reklamlı ve reklamsız verir acun çünkü çalışma politikası böyle yani tahmin etmek zor değil demiştim.

    anladığım acun ve ekibi hedef kitleyi 22 altı olarak belirlemiş.

    farkındaysanız el kadar bebekler, bebek arabalarında o küçük parmaklarıyla annesinin/babasının telefonuyla youtubeda falan gezebiliyor. bu sebeple ailelerin tv, pc, tablet ve telefonlardan exxen’i açıp çocuğu ekran karşısına salması olası ve hatta buna kesin gözüyle bakıyorum.

    farkındaysanız bugünün genç kızları/kadınları (18-28) sihirli anneme inanılmaz yükseldi sırf nostalji diye.

    farkındaysanız acun’un sansasyonel hayatı ilgi çekiyor ve genç ortamlarda muhakkak konuşuluyor. acun’un yaptığı işlerin yanında bu pr’ın çok etkisi olduğunu düşünüyorum.

    farkındaysanız youtuberlar ve youtube’da da yayın yapanlar inanılmaz ilgi çekiyor. zaten bu yüzden de exxen’in buradan yürüyebileceği düşünülüyor. bu biraz amatör ve kolaya kaçan bir bakış açısı. tutar mı, evet yüksek ihtimalle tutar. şöyle bir örnek vereyim, bizlerden proje kapsamında swot analizi yapmamız ve buna çözüm üretmemiz istenir. kampanya/proje kapsamında şunu söyleyebilirim ki; 10 öğrenciden 9’u net olarak kampanya yüzü olarak youtuber seçilmesi gerektiğini öne sürer.

    hatırlarsanız ali koç, enes batur ile bir forma verme yayını yaparak genç ve çocuklara ulaşmayı amaçlamıştı. ben o zamanlar çaylaktım yazma imkanım olmadı. nitekim fenerol kampanyasında çalışanlar ve proje geliştiricileri ile de sohbet etme imkanım oldu fakat o konu başka zamana.

    exxen’in yerel kalacağını düşünenlerdenim bende. fiyat belirtmesinin ardından tepki alsa dahi acun ve ekibi bu coğrafyanın insanını tanıyor fakat tv8 kitlesi ayşe teyzeyi, ahmet emmiyi internet ortamına geçiremeyeceğinin bence o da farkında. ha olur da giderse kendisine yabancı popülerleri bağlarsa belki bir ihtimal. sonuçta adriana lima’yı kutulu oyununa falan çıkarmıştı. acun elma ağacını satın aldı ve elma satmak istiyor. bunu da isterseniz yıkayarak, isterseniz dalından kopararak tozlu tozlu yapacak. acun medya buradan para kazanır da tahmin ettiği kadar olmayacağı kanaatindeyim.

    edit;düzeltme
  • 24
    acun abi almanyadan geldim beatbox yapacam yapmasına da 900 milyon tl bütçe ne için harcadın bu nasıl bir site alt yapısı site içerisinde bir sürü bug var. siteyi yaptırdığın firma şu an içerik koruması bile atmamış sağda solda kaçak olarak içeriklerin çekilmiş bedava izleniyor durumda.

    türkçe karakter nickname oluşturunca harflerde bozulmalar yaşanıyor üstüne güvenlik duvarı çok sağlam gelmedi bana. kredi kartı bilgilerini verip yarın exxen hacklense şaşırmam.
    ayrıca hdmi kabloyla laptop'u televizyona bağla izle nedir ? 900 milyon tl bütçeli işin android app'i nasıl olmaz. sen parayı sadece yapımlar youtuberlar için harcamışsın abim önce exxen alt yapısını geliştir istersen.

    acun'un son zamanlarda yaptığı amatörlükler cidden aklım almıyor en son master chef'te çocuğun ifşaları çıktı linç edildi falan. hiç sosyal medya ekibin yok mu bu yarışmacıların naptıklarını inceleyen yarışmadan önce 16 yarışmacının sosyal medyasına detaylı baktırman 2-3 kişilik ekiple 1 haftanı almaz.

    son olarak içerik kalitesi bakımından beklentim acun ılıcalıyı acun ılıcalı yapan yeni yarattığı formatlar. popülizme kaçıp youtuberlar üzerinden gençlerden bir seyirci kitlesi oluşturması değil. öyle 2-3 format koy exxen içine vay be acun yine neler yapmış diyelim. televizyondaki reklam sıkıntısından dolayı bu işleri gösteremiyormuş diyelim. enes baturla izdivaç programı izlemek için veya sihirli annem türevi yapımları izlemek için değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın