• 1
    böyle bir şey yoktur. bir insan her şeyi en doğru şekilde yapamaz. yöneticilikte 2 kriter önemlidir benim için. biri fedakarlık ve çok çalışma, ikincisi de vizyon. bu adamda her ikisi de var üzerine bir de mütevazi, rol çalma ya da pr peşinde değil. bu adamı sevmeyen galatasaraylı olamaz. yaşı genç renktaşlar, erden timur'u 10 sene bekledik biz, siz bu gidişle en az 20 yıl daha böyle birini bulamaycaksınız.
  • 3
    profesyonel dünyada sevgi diye bir şey yoktur, mesela ben abdurrahim albayrak’ı severim ama transfer işlerini emanet etmem. erden timur’un da şahsını seviyorum ama kendisi bir futbol adamı değil, iş adamı. o yüzden sportif tarafta olmasına bir anlam veremiyorum. kendi insiyatifi ile aldığı adamların hali ortada, bence transfer işlerinden elini ayağını çeksin işin ekonomik tarafı ile ilgilensin. tesislerdir, florya projesidir bunlar onun uzmanlık alanı.

    kimse erden timur’a kötü insan demiyor veya şahsından nefret etmiyor, bunların bir önemi yok zaten. 10 transferden 1 tanesi tutuyorsa o transferleri yapan adam babam bile olsa eleştiririm kusura bakmayın.
  • 4
    millet kafayı yemiş. eleştirmeyelim de ne yapalım?

    zaha içi geçmiş.

    ziyech sakat.

    tete cort.

    ndombele futbolla alakası yok.

    aurier sakat.

    köhn listeye yetişmemiş.

    koskoca galatasaray davinson'dan başka işe yarar transfer yapamamış. bonservisten kurtulacağız diye aldığımız içi geçmiş topçuların yıllık maaş yükü 18 milyon euro. tek başına hepsinden daha fazla katkı sağlayıp 5 mevkide oynayan barış alperin maaşı 500bin euro. şaka gibi bir para yönetimi. çıldırmalık.

    bu listeye bakıp hala erden timur güzellemesi izleyeceksek geçmiş olsun bize. bu adam galatasaraylı diye sevilip övülüyorsa hiç birimiz bu adamdan az galatasaraylı değilizdir. bu adam transferleriyle övülüyorsa zaten yazdık durumun rezilliği yukarıda. bu adam yatırımlarından dolayı seviliyorsa o zaman da gelip transfer işlerinden sorumlu yönetici olmasın. bu kadar kötü transferin bir arada olduğu en son dönem nzonzili seneydi, o zaman da transfer tahtası kapalı olduğu için bir şey demiyorduk. ama sen hiç bir ihtiyacın yokken 31 yaşında zaha'ya 6 milyon euronun üzerinde maaş veriyorken ortasahada adam eksik diye ağlamamıza rağmen kimseyi getirmiyorsan işini kötü yapıyorsundur. işini kötü yapmak bir yana bilerek isteyerek sırf şampiyonluk gitmesin diye avrupayı 2. plana atıp elenmemizi izliyorsan da sen menfaatçisindir, galatasaraylı falan değilsindir.

    sen de hala erden timur eleştirmeye korkuyorsan sen de daha çok ağlarsın saf kardeşim. uyan.
  • 5
    bizim millet eleştirmeyi düşmanlık olarak algıladığı için sevmemek olarak addediyor durumu.

    mesela benim ofsayt olan entrylerim hep erden timur’la alakalı. neden ? çünkü yazın yaptığı transferleri eleştirdik.

    galatasaray futbol takımı ne saha içinde ne saha dışında zaha, ziyech, tete gibi adamları kaldıramaz dedik. geldiğimiz noktada zaha 2 maç dışında yok, ziyech sakat ne zaman döneceği belli değil toplasan 2 maça damga vurmuştur, tete de malum zaten konuşmaya gerek bile duymuyorum.

    galatasaray’a lazım olan rashica tarzı adamlardı bu sene. ama popülizm yapıldı ve kuradan çıktı diye sevindiğin takımdan 4 yedin.
  • 6
    aramızda kimsenin erden timur'la kişisel ilişki kuracak kadar yakınlık yaşadığını düşünmüyorum. bu yüzden erden timur'u sevmeyen galatasaraylı yoktur da erden timur'un işlerini sevmeyen galatasaraylı vardır. bu da mevcut sezon için kendine galatasaraylıyım diyebilen çoğu insanın yaşayabileceği normal bir histir. yazın hatalar yapan, ara transferde de bu hataları telafi etmek yerine takımı avrupada beksiz bırakan adamın yaptıklarını da gözümüz kapalı öveceksek işimiz var.
  • 7
    kaotik geçen 2023-2024 kış transfer döneminde tek sorumluyu erden timur olarak gören galatasaray taraftarı.

    mesela ben bilmiyorum, okuduğum haberler ise tam aksi yöndeydi. hatta dursun özbek'in boey transferinde bile 18-20m bandında bir teklifi kabul ettiğini okudum. erden timur'un hızlı yükselmesinden rahatsızlık duyan kongre üyelerimiz olduğunu duydum vs. ama 22 şubat 2024 sparta prag galatasaray maçı'ndan sonra erden timur başlığında transferin tek planlayıcısı erden timur gibi hareket eden entryler gördüm. demek ki çok iyi bildikleri, emin oldukları bir şeyler var.

    gerçi fatih terim sevmeyen renktaşlarımız var, erden timur'u sevmeyene mi şaşıracağız.
  • 8
    galatasaraylı'lık bir kişiyi sevip sevmeme veya eleştirip eleştirmemek ile mi ölçülüyor? siz kimsiniz de insanların sevgisi ya da eleştirisine göre galatasaraylı'lık ölçüyorsunuz? bu hakkı bu cesareti kim veriyor size?

    erden timur 2022'de son derece başarılı, 2023'te başarısız olmuştur. eleştiri kültüründen mahrum zihinler başarısızlığı dile getirmeyi düşmanlık görüyor, bir de gelip senin benim galatasaraylı'lığımı sorguluyor. fesüpanallah.
  • 10
    demokratik hakkını kullanan taraftardır. önemli olan, sevgiyi yaparken de saygıyı yaparken de asıl faydayı/zararı görenin galatasaray olduğunu farkına varmak.

    erden timur'dan ziyade konu yöneticilik. yöneticiler bugün var olan, yarınsa var olmayacak kişiler. çünkü hayatlarında galatasaray en nihayetinde, bu sözlükteki hepimiz gibi bir tutku, bir hobi olarak işlev görmekte. hepsinin bir işleri var, hepsi kendi şirketlerini yönetiyor, ediyor. hal böyle olunca bu insanlara böyle öyle kralsın, böyle büyüksün çekmenin bir anlamı yok.

    öyle büyüksün, böyle büyüksün çekilmesi gereken tek görev hocalık. sonuçta bu insanların ekmek parası buradan geliyor, karınları bu iş sayesinde doyuyor. ünal aysal, fatih terim'e eleman dediğinde de teknik olarak doğru deniyordu mesela. teknik olarak doğru ama kazın ayağı öyle değil işte. çok hassas bir terazi var orada, kantar çok iyi ayarlanmalı. nitekim, "eleman" fatih terim'le yollar ayrıldıktan sonra kendisinin de ömrü ne kadar oldu, başkanken verdiği vaatlerin ne kadarını yerine getirdi, herkes bunları görüyor. ha yine bunu ünal aysal'ı genel anlamda seven birisi olarak söylüyorum. bu entry'i de genel anlamda erden timur'u seven birisi olarak yazıyorum.

    yönetici tayfasının tek görevi, ilgili branşa doğru takviyeleri yapmak, hocasını mutlu etmek ve oyuncularınla teknik ekibin maaşını zamanında ödemektir. saha içerisine yapacakları katkılar bu kadar, sonrasında tribüne çıkıp bizlerle birlikte takıma destek olup bağırmak işleri.

    zamanında önder özen beşiktaş'a yönetici olduğunda, bir basın muhabiri kendisini tanrı parçacığı mısınız diye sormuştu. an itibariyle erden timur'a tanrı parçacığı muamelesi yapılıyor bir takım taraftar tarafından. sevmek zaten subjektif bir şey. kimseye niye birisini seviyorsunuz diyemezsiniz. ama bu sevme işinin rasyonelliği de öldürdüğü ortada, set çekiyor insan bazı şeylere. an itibariyle bende mesela okan hocaya karşı bir sevgi besliyorum, icardi'ye karşı bir sevgi besliyorum. onları gömmemeye çalışıyorum, eleştirmekten kaçınıyorum belki yer yer. ama bu isimler futbolun ana öğeleri. biri star, diğeri o stardan verim alan yönetmen. bu isimlerin adını bağırıyoruz biz tribünde, yarın x futbolcunun y hocanın adını bağıracağız. yönetici sever bir camia hiç olmadık ki biz, yöneticilere bağımlı bir camia da hiç olmadık.

    galatasaray'a, yöneticiliğinin ilk senesinde maddi-manevi büyük katkısı olan bir isim erden timur. hatta 2021-22 sezonunda futboldan kaçan seyirciyi basketbola tutunduran, öncesinde sevdiği renklere sponsorluklar sağlayan, yine maddi-manevi bir çok destek sağlamış bir isim. dolayısıyla kendisinin galatasaray'a kattığı şeyler katamadıklarına göre çok daha ileride.

    ama ortada 2023 yazıyle beraber yaşadığımız bir rezillik var, paramızla rezil olma durumu var. tarihin en iyi galatasaray'ı niye deniyor bir kesim tarafından. çünkü isim olarak 3-4 sene öncesinin acayip isimleri kadromuzda. haziran 2023'te 23. şampiyonluğumuzu alırken taraftar çok haklı olarak kendisinin ismini bağırdı. çünkü futboldan sorumlu olan isim kendisi ve verilen kararların kendisi tarafından alındığını düşündük, düşünüyoruz. aynı adam 2023 yazıyla beraber yeni kararlar vermeye başladı ve futbol takımı özelinde aldığı kararların yüzde 80'i falan hatalı. şampiyonlar ligi'ne kaldık ama gelen paraları da yok yere işi bitmiş isimlere verdik. bu isimleri tercih eden de kendisi. 2022-23 sezonunda beşiktaş deplasmanına çıkan kadromuz, şuanki kadromuzdan çok daha iyi mesela. o maçın ardından bu takımın 8'i yok, bu takımın 10'u yok, bu takımın sol beki yok eleştirileri yapılmıştı. an itibariyle bu eksikler devam ediyor, yanına sağ bek eksikliği de eklenmiş durumda, yanına erezyona uğrayan kanat oyuncusu eksikliği eklenmiş durumda. alınmayan/alınamayan rashica, yerine verilen milyonlarca euro, alınan isim futbolcular, uğranan hayal kırıklığı. abdürrahim albayrak ve cenk ergün'dü rahmetli başkan mustafa cengiz'in futbol aklı. o ekibe en büyük eleştiri, alınan oyunculara çok yüksek maaş vermek ve oyuncu satamamak üzerineydi genel anlamda. aynı sorunu bize 2023 yazı sonrası erden timur yaşatıyor mesela. 30 milyon euro şampiyonlar ligi gelirimiz, zaha-tete-ziyech-ndombele'ye bu sene verilen para 20 milyon civarı yanlış bilmiyorsam. isimler değişti, aksiyon değişmedi olmuş oldu.

    birisini sevmemek bir haktır, kimseye birisini seviyor yada sevmiyor diye kızamazsınız. kıstas burada art niyetli olmamak. önümüzde 12 tane lig maçı var, türkiye kupası var, süper kupa var. tek hedef bu üç kupa. çok büyük oranda erden timur'un 2022 yazında yaptığı hamleler ve kendisi gelmeden kadromuzda olan isimlere güvenerek bu hedeflere ulaşmaya çalışacağız. zaman birlik olmak zamanı, zaman yine mayıslar bizimdir reaksiyonunu gösterme zamanı.

    sezon bitecek, önümüzde bir seçim var. erden timur, görevine devam edecekse umarım ve umarım ki hatalarından ders alır, isim olsun, fırsat olsun, bu tuzaktan uzak durur. yüksek maliyetli ancak verim vermeyen oyunculardan takımımızı kurtarır. bek kovalayıp, takıma artı değer katan, takım olgusunu kuvvetlendiren ve yetenekli oyuncularımıza yeteneklerini gösterme şansı verecek isimlere yönelenebilir. erden timur futboldan sorumlu olmaya devam etmeyecekse ki bu benim desteklediğim sav, dilerim yerine gelen isim erden timur'un 2022 yazında yaptığı hamleleri yapacak vizyona ve yeteneğe sahip olur. böyle bir şansı, galatasaray ailesi yeni birisine vermeli. abdürrahim albayrak'da, erden timur'da çok iyi galatasaraylı ama yolun sonunda aynı hataya düşmüş oldular. burada temel amaç galatasaray'a destek olabilmek. erden timur yada x bir yöneticinin görevi bırakmasının ardından yandık, bittik, öldük gibi bir durumun olma ihtimali yok. okan hocamıza en iyisini verecek birisi futbolun başına geçsin, geçer umarım.
  • 12
    bu tam olarak benimdir. akp'ye oy vermiş, onu desteklemiş birini sevmem. ülkenin eğitim, sağlık, adalet vb. organlarının altına dinamit döşeyen bir zihniyete destek veren kimseyi sevmem. iş hayatı, galatasaray'a kattıkları vs. bu düşüncemi değiştirmez.

    bu görüşümden bağımsız olarak kendisi ilk senesinde iyi, ikinci senesinde kötü bir transfer politikası izlemiştir. umarım transfer için son dakikaları bekleyip takımı bütçemizden kat kat düşük köy takımlarına madara etmez. kendisini de "o gelmeden önce takım 13.ydü" şeklinde savunanları anlamıyorum. biz galatasaray'ız. başkanlığa ve teknik direktörlüğe boş ceket getirsek bile onlardan şampiyonluk bekleriz. abartmayın isterseniz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın