resim
Alexsandro de Souza
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:46
Uyruk:Brezilya
  • 891
    hagi ile karşılaştırmam. hagi benim için ülkemin gördüğü en başarılı, efsane takımın baş aktörüdür ve ben onu abarttı demeyin ama napoliyi şampiyon yapan maradona ile kıyaslarım.

    alex'e gelince. bir adam düşünün 8 sene içinde oynadığı takımda en çok forma giyen, 100 gol barajını aşan ilk yabancı oyuncu, 2 gol krallığı, 4 kez asist kralı olmuş. bu oynadığı 8 senede 334 maça çıkmış 170 gol, 136 asistle oynamış.

    şu istatistiklerle takımında hayır diyecek bir antrenör bulamazsın. bireysel olarak bu adamı eleştirenler bir kere daha düşünmeli. takıma sağladığı katkı ortada. he şu söylenebilir alex her ne kadar max katkı sağlasa da takım sistemini alex'e göre kurduğu için her gelen teknik adam aynı sistemi oynatmak zorunda kaldı ve genel takım performansı daha düşük oldu. bu da yanlış bence çünkü fenerbahçenin her ne kadar şampiyonluk sayısına bakıldığında alex'in performansına oranla başarının düşük kaldığı doğru olsa da takımın en kötü olduğu dönemlerde dahi alex yardımıyla lige tutundu, son haftalara hep potada girdi. belki de şansızlığı etrafındaki futbolcuların yetersiz olmasıydı.

    hep şu örnek verilir ya fener son 10 yılda istisnalar harici hep son haftalara kadar şampiyonluk kovaladı, kupa sayısına bakıp başarısız diyemeyiz diye. işte bu son 8 sene alex'in başarısının kanıtıdır ve gittiğinde yıllardır değişmeyen takım sistemi de değişecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın