• 1849
    transfer sezonu başında kendimce yorumlamıştım. bu başlıkta, 4 haziran'da istedikleri isimler, kurulmak istenen kadro belli, plan sabit...

    o günden kuyt transferi sonrası alınacak oyuncular belliymiş, topal ve hasan ali. ikisini de aldılar ve sezon açılışına yetiştirdiler, ve şu an kadro tamam fenerbahçe için. transferi kapatsalar dahi geçen seneden daha iyi bir kadroları var, zayıf bölgeleri sağ kanat, sol bek ve orta sahaya takviyeler yaptılar. üstüne egemen gibi bir fırsat transferi doğunca ona da talip oldular ve stoper rotasyonunu iyice rahatlattılar.

    kadrolarında 7 yabancı var şu anda, dia ve bienvenu zaten yedek kalacağına göre bir yabancı stoper alacaklar. yobo hazırolda bekliyor, diğer yandan fırsatlarını araştırıyorlar belli ki, lucio'yu, mbiwa'yı araştırıyorlar. orta saha için ellerinde geçen sene iyi performans göstermiş cristian var, ama yerine kaliteli yabancı bakıyorlar. olursa olur, olmazsa cristian oynar. büyük ihtimalle buraya iddialı bir transfer yapacaklar. ayrıca hala galatasaray'ın haftalardır bitiremediği hamit altıntop transferinde araya girip işi bitirme ihtimalleri de var.

    ki bu ileti silinip bu başlığa tekrar geri konana dek basına düşen haberlerde real madrid'den lassana diarra, raul albiol ve hamit altıntop'u almaya yakın oldukları yazıldı. bariz plana çok uygun transferler olduğu ortada, bir savunmacı, bir ortasaha ve fırsat doğunca tüm iyi yerli oyuncular...

    fenerbahçe'nin kadrosu iyidir kötüdür bunun tartışması değil mesele. muhtaç oldukları başkan ortada yok, yönetim tam kadro mahkemelerde, şike işleriyle uğraşıyor. ama kadro planlaması yapılmış, transferler tamamlanmış.

    galatasaray'a bakınca hayli yüksek potansiyeli olan bir kadro, 14 oyunculu rotasyonla iki kere şampiyon olmuş bir teknik adam var. şampiyonlar ligi gelirleri, ürünlere ve kombinelere saldırmış taraftarlar var. ama kamp geliyor, ilk 11'in 3-4 oyuncusunun kim olacağı hala belli değil. geçen senenin zayıf mevkileri kanat ve forvet transferleri yapılmamış, hatta geçen seneki kadronun demirbaşı melo transferi de bitirilmemiş. gönderilmesi gereken 8-10'a yakın oyuncu var neredeyse ve yalnızca bir tanesi gönderilmiş.

    evet, fenerbahçe olarak neredeyse tüm diğer konularda çok fazla yanlış yapıyorlar ama doğru yaptıkları bir iş varsa o da bu kadro planlaması, kabul etmek gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın