resim
Burak Yılmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kayserispor
Yaş:38
Uyruk:Türkiye
  • 677
    hiçbir zaman galatsaray'a gelmesini ve getirtilmesini istemediğim en iyi yerli forvet.

    önceden bunu dememin sebebini bilmiyordum, aslında biliyordum da yazıya dökemiyordum, kendimi ifade edemiyordum ama artık kafamda her şey net.

    evet burak en iyi yerli forvet, gol kralı da oldu çok gol attı evet. ama şöyle bir şey var. galatasaray gibi asıl hedefi avrupa olan bir takımda burak'ın avrupa maçlarıdna yetersiz kalacağını düşünüyorum. burak'a şampiyonlar liginde adım attırmazlar, inanın. burak sadece türkiye'deki bu çürük defanslara karşı oynar çünkü. kendisini küçümsemiyorum ama durum bu. avrupadaki defans olgusu daha yerleşmiş, daha katı ve topun çok daha temiz alındığı bir defans türkiye'deki gibi hiç değil.

    burak'ı alırsak ben yönetimin teknik ekibin ve taraftarın da bir yanılgıya düşeceğini hissediyorum. hadi teknik ekip düşmesin ama taraftar ve yönetim kesinlikle bu yanılgıya düşecektir. niyesine gelince herkes burak'ı ahım şahım bir forvet olarak görecek ve yabancı forvet transferine sırt çevirecek. bu yaptığım yabancı hayranlığı vs kesinlikle değil.

    oldu ki burak'ı aldık, bir de yabancı forvet aldık. e hangisi oynayacak abi? alacağımız forvet tek tip olacak nasıl olsa çünkü elimizde defansı yoran, dağıtan, top tutan, pozisyon yaratan iki tane forvet var halihazırda**. bu dört adama nasıl bir rotasyon uygulayacaksın ki? uygulayamazsın. burak kişilik olarak yedekte bekleyecek bir adam değil çünkü. elmander bekler umut bekler ama burak beklemez gelecek yabancı transfer de beklemeyecektir. bu durumda burak ve yabancı forvet aynı tipte olacakları için ikisini aynı anda zaten oynatamazsın çünkü iki forvetin esprisi burada ortaya çıkar birbirini tamamlayan iki forvet olmalı çünkü iki aynı forveti oynatırsan kaybedersin, çok şey kaybedersin.

    bütün bunları yazdım ama ünal başkan zaten burak'ın alınmayacağının sinyallerini vermişti "trabzon bize önermeli ancak öyle alırız" derken. trabzon da mal değil ne kadar para gelecek olsa da ligdeki rakiplerinden birinin elini kendi eliyle güçlendirmez.

    biraz karışık oldu ama idare edin.

    son olarak gelirse umarım beni yanıltır diyorum ama bu işte benim gönlüm olmayacak.

    *imla düzenleme.
App Store'dan indirin Google Play'den alın