• 457
    galatasaray'ın 2007'deki transfer operasyonuna bakıp aynısını yapması gereken takım.

    kadroyu boşalttıkları anda çok ciddi bir bütçe kalacak ellerinde. fernandes, almeida, quaresma, holosko, simao, edu bebe, alves, sidnei gibi isimlerde kurtuldukları anda bonservis ve yıllık ücret olarak toplam 30 milyon euro'nun üzerinde bir para kulüpte kalır. ki bu adamlar yokken de beşiktaş dördüncü olmazsa beşinci olur, çok büyük fark olmaz.

    diğer yandan gelecek vadeden iyi oyuncuları da vardır. mustafa pektemek, ismail köybaşı, cenk gönen, burak kaplan, muhammet demirci, necip uysal, veli kavlak, tanju kayhan, ersan gülüm, oğuzhan özyakup, berat çetinkaya, olcay şahan, mehmet akgün... bunların hepsi değil belki ama bir kısmı ileride beşiktaş'ta oynayacak seviyeye gelebilirler.

    karl heinz feldkamp gibi birini bulamazlardı, eğrisi doğrusuna uydu ve samet aybaba gibi bu işin türkiye standardlarındaki ismini getirdiler. evet şampiyon olmaları imkansız ama sıfırdan başlayacakları için kadro disiplini, katı savunma, yüksek fizik güç gibi mevzular öncelik olacak haliyle. samet aybaba da bunu en düşük maliyetle sağlayabilecek, bunu yaparken de yönetimin saçmalıklarına en çok boyun eğecek kişiydi.

    avrupa'da görevini tamamlamış maliyeti düşük oyunculardan bir iskelet oluşturup etrafını bu gençlerle doldurarak ilk 4 içine girebileceğini düşünüyorum. benzer bir projeyi galatasaray yapıp ertesi sene şampiyon olabilirken beşiktaş'ın bulunduğu konumdan geriye gitmemeyi başarması da iki kulübün arasındaki kalibre farkından kaynaklanıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın